Novak Đoković
EPA/Lukas Coch
Novak Đoković

EPA/Lukas Coch

Novak Đoković, Foto: EPA/Lukas Coch

- Ovo poslednje, to je ono što sada doživljavam i nije lako. U mom slučaju nije bila samo povrede, već i neke tehničke promene u mojoj igri izazvane povredom. Takođe, imao sam i brojne promene u timu, tako da je sve to uticalo na moju igru. Sada se fizički osećam dobro, igram bez bola, povremeno imam bleskove, kao u drugom setu oprotiv Kližana, ali nemam kontinuitet koji mi je nekada bio kvalitet. Trudim se, ali evidentno postoje nedostaci u mojoj igri. Nešto od onoga što je nekada bila rutina sada ne funkcioniše i moram prvo da se naviknem na to, a onda i da popravim igru. Ne znam kada će se to desiti, ostaje mi samo da radim i nadam se da ni ja ni moji navijači nećemo čekati predugo - rekao je Đoković u intervjuu za Večernje novosti.

On je dodao i to da mu je nekada tenis bio sve u životu, ali da sada ima porodicu, odnosno da je otac dvoje dece.

- U najmanju ruku neobično. Bio sam svestan da je strpljenje jedini lek, nisam sumnjao da ću se vratiti, ali nisam znao kad i u kakvoj formi. Sada je jasno da sam još daleko od nekadašnje spremnosti, ali svestan sam da je podizanje kvaliteta igre dug proces. Moram da igram što više. Sa druge strane, prinudna pauza mi je dala više vremena za porodicu, imam dvoje dece... Tenis je dosad bio na prvom mestu, ali nije sve. U životu bi trebalo naći balans. Imao sam podršku supruge i cele familije i zahvalan sam im na tome. Ja sam srećan čovek, i na terenu i van njega. Dobro, na terenu manje gledajući ove poslednje mečeve, ali radim da se sve vrati u stanje pre povrede.

Đoković tvrdi da ima plan za povratak rezultata.

- Prvi korak je biti svestan situacije, drugi je rad, treći realizacija planova i želja na terenu. Situacija je za mene nova, jer nikada nisam bio povređen, ali nisam prvi kome se to desilo. Rafa Nadal i Federer su takođe imali duže pauze, pa su se vratili i to je primer koji bi trebalo da sledim. Bilo je i mojih grešaka, vratio sam se pre nego što je trebalo. Želja da igram bila je jača od razuma. Sada osećam postoperativne posledice. Nije trebalo da igram na američkoj turneji. Nije me bolela ruka, ali igrački nisam bio spreman i to je rezultiralo porazima koje moram da prihvatim kao deo cene povratka. Meni je najvažnije da poslednjih nedelja igram mentalno slobodan, bez opterećenja mislima o laktu. Sada treba da se koncentrišem samo na igru, na teniske elemente. I da, kao što sam rekao, malo smanjim ciljeve, bar na turnirima koji su prvi na redu. Glavni cilj treba da bude dobra igra, pa zašta bude dovoljna...

Nole na kraju zaključuje i da ima nameru da se vrati na svetski vrh.

- Postoje kratkoročni i dugoročni. Ovi na kratki rok su da igram što bolje, da pobedama vraćam samopouzdanje. Na duže staze želim da opet budem u svetskom vrhu, da igram dobro na najvećim turnirima, da budem u situaciji da neki od njih ponovo osvojim, da se vratim tamo gde sam bio. Ključ su strpljenje i rad. Prvo imam, na drugo sam spreman. Ali, velika je razlika između treninga i mečeva. Tražim najbolji put za povratak i nadam se da ću ga naći.

 

Komentari (15)

Ramzes II

30.04.2018 12:28

Sad kad ne ide, sad kao tenis mi nije sve u zivotu. Tako isto ja , kad me ispali neka devojka, a ja kazem " ma bas me briga za njom" .. Nemoj care da se lazemo.

Vlada

30.04.2018 14:39

@Ramzes II - Ovaj internet je fantasticna stvar. Jedva zavrsis neku jadnu zanatsku skolu, i pocinjes da lupetas po internetu. Ne verujem da je ijedna normalna devojka bila sa tobom, da bi imala potrebe da te ispali. Ti si ispaljen od rodjenja.

Gustav

30.04.2018 13:06

„Ubi“ mu pamet onaj Pepe Gmaz !

XXL

30.04.2018 13:08

Šta je hteo to je dobio od vrhunskog profesionalnog igrača tenisa sveo se na osrednjeg amaterskog koji je zalutao među vrhunskim.

Vlada

30.04.2018 14:34

@XXL - Blago tebi, da mi je samo jedan dan tvoj mozak slatko bi se odmorio

XXL

30.04.2018 16:19

@XXL - Prijatelju @Vlada rado bih ti ustupio 2.gr. svog mozga ali ti je zapremina glave mala za toliku količinu. Radi na proširenju uz knjige čitanjem - nije sramota i zato pozz.

mena

30.04.2018 13:42

Da bi ostao na vrhu,moras zadrzati fanatizam,nema balansiranja,porodica neka saceka i "podnese zrtvu" Sportski vek je kratak,ako ti je Bog dao talenat,i ti ulozioo toliki trud da ga razvijes,moras ostati posvecen do kraja. Druga opcija je zavrsetak karijere.

Vlada

30.04.2018 14:32

@mena - Vidi se da se nikada niste bavili nikakvim sportom.!!!

XXL

30.04.2018 16:26

@mena - Za prijatelja @Vlada zar nisi u stanju da povežeš dve premise i sastaviš sopstveni komentar već moraš da se kačiš na tuđ svojim dum-dum zapažanjima. De malo idi do biblioteke i vrati onu knjigu što nisi pročitao pa uzmi slikovnicu za sportiste. Naravno opet poz.

Vlada

30.04.2018 14:46

Samo polako, sampioni se rađaju. Oni ne postaju. Milioni sprtista treniraju duplo vise i od tebe i od Mesija i od Ronalda, pa ih nigde nema. Nista se ne sekiraj za par meseci bit ćeš opet onaj stari

Vlada

30.04.2018 14:46

Samo polako, sampioni se rađaju. Oni ne postaju. Milioni sprtista treniraju duplo vise i od tebe i od Mesija i od Ronalda, pa ih nigde nema. Nista se ne sekiraj za par meseci bit ćeš opet onaj stari

Vine

30.04.2018 16:54

Sportista kome je sport kojim se bavi najvaznija stvar je sampion. Nole tvoja posvecenost porodici je OK. Onda budi najbolji otac i muz. Zaboravi tenis. Meni je iskreno zao sto nisi onaj stari. Mnogo delis saveta opste prakse. Zelim ti puno znoja i rada kao zalog povratka na vrh. Ti si teniser i to je tvoj zivot. Budi teniser i kada ti ne ide dobro.

zaigrajzapevajizapojaszadeni

30.04.2018 18:29

posteje nrmalan. ima sve uslove da ostatak zivota PROZIVI: Ovo nije do sada ziveo.

Pera

01.05.2018 11:09

Dosta ti je tenisa nemozes celi zivot ici za parama prikoci i usoori neide vise dosli mladji klinci

Seknusen

01.05.2018 13:14

Onda nemoj da ga igras vise..vrhunski sportisti ostave srce na terenu..ti to vise ne radis..te je onda najbolje da ne igras vise tenis..svaka cast na uspehu..ali ovako samo nervira i sebe i navijace..penzija lepo i uzivancija