Novak Đoković
Tanjug/AP
Novak Đoković

Tanjug/AP

Novak Đoković, Foto: Tanjug/AP

Slavni srpski teniser Novak Đoković priznao je novinarima da njegova povreda lakta nije još zacelila, ali je rekao da hoće dalje da se takmiči.

"Nije još 100 odsto zdrav, ali je na nivou na kojem mogu da se takmičim, svakog dana je sve bolje", rekao je Novak i dodao da se nada da će sve biti ok do početka Australijan opena.

Inače, Novak bi trebalo da se nađe na terenu u noći između nedelje i ponedeljka, i to posle šestomesečne pauze.

"Ne znam kako će biti tokom turnira. Čak i da je lakat 100 odsto zdrav, posle šest meseci bez mečeva, nikad ne znaš kako će reagovati. Ne mogu mnogo toga da uradim, učinio sam sve što je u mojoj moći da budem sposoban da nastupim ovde", rekao je Đoković.

Nekadašnji prvi teniser sveta rekao je da mu lakat zadaje najviše muka tokom servisa.

Novak Đoković

Tanjug/AP

Veruje u uspeh - Novak Đoković, Foto: Tanjug/AP

"Najviše je bolelo dok serviram. Samo tada. Servis je najvažniji udarac za mene. Pokreti prilikom servisa nisu potpuno drugačiji nego pre, ali i najmanje promene prave veliku mentalnu razliku. Bilo mi je potrebno vreme da se naviknem na te promene, razumem šta je dobro, a šta ne za mene. Za sada funkcioniše prilično dobro", rekao je Đoković i dodao da je zadovoljan novim pokretom servisa.

"Ne želim da kažem novim servisom, ali novim pokretom. To su neke korekcije, unapređenje tehnike što mi dozvoljava efikasniji servis, ali i da smanjim pritisak na lakat", objasnio je srpski teniser.

On je rekao da mu je srce puno što opet može da igra na velikim turnirima. Novak je istakao i da je sada njegova igra mnogo uzbudljivija.

"Znam da, ako sebe dovedem na željeni nivo fizički i mentalno, mogu daleko da doguram na ovom turniru. A da li se moj pristup tenisu razlikuje od prethodnih godina? Naravno, i zbog toga je sve uzbudljivije", objasnio je Novak.

 

Tradicionalno, slavni srpski teniser je tokom konferencije i počastio novinare kolačima.

Komentari (3)

Darko

13.01.2018 09:19

Daj bre samo se zalis ko neka baba.tako i pokojna baba mica,nisu mi noge bas dobro,al cu ipak da pesacim do vasara...Ako nisi zdrav,pa idi i leci se...

Smile

13.01.2018 09:19

Doping je gadna stvar. ali se isplatila iako je zdravlje naruseno

Boris

13.01.2018 12:40

Novakova standardna fora ,vec pravi alibi za rano ispadanje!