Najveća zvezda: Novak Đoković
Profimedia
Najveća zvezda: Novak Đoković

Profimedia

Najveća zvezda: Novak Đoković, Foto: Profimedia

Đoković će danas u pojedinačnoj konkurenciji početi učešće na Igrama u Riju. On bi svoj meč protiv Huana Martina Del Potra trebalo da počne u ponedeljak oko 1.15 posle ponoći po srednjeevropskom vremenu.

Pored Novaka, učešće na teniskom turniru na Igrama u Riju danas će početi i Amerikanka Serena Vilijams, Britanac Endi Mari koji će se oko 19.30 sastati sa Viktorom Troickim.

Najuspešniji olimpijac svih vremena američki plivač Majkl Felps takođe će danas početi učešće na Igrama u Riju. On će u 1.02 po srednjeevropskom vremenu učestvovati u štafeti 4x100 metara.

Đoković se navijačima obratio preko društvenih mreža, gde je zahvalio na podršci i istakao da je oduševljen energijom koja vlada među sportistima u Olimpijskom selu.

- Mogu samo da zamislim sa koliko strasti navijate za svoje timove i vašu zemlju gde god da ste. Boraveći u Olimpijskom selu sam mogao u potpunosti da osetim i poistovetim se sa koliko ljubavi i požrtvovanosti svaki sportista ovde brani boje svoje zemlje. Obožavam taj osećaj jedinstva, snage snova i vere, energiju i ponos koji svi delimo jedni sa drugima promovišući najbolje od sporta. Samo sam hteo da vam se javim i zahvalim što delite olimpijske vrednosti sa svima nama ovde - objavio je srpski teniser.