Kako  dalje:  Zamišljeni  Novak  Đoković
profimedia
Kako  dalje:  Zamišljeni  Novak  Đoković

profimedia

Kako dalje: Zamišljeni Novak Đoković, Foto: profimedia

Novak Đoković će ovu godinu završiti kao drugi igrač sveta, a u prva tri meseca 2017. godine ga očekuje veoma težak posao u poteri za Endijem Marijem.

 

Činjenica da Novak u januaru, februaru i martu brani četiri titule, odnosno 4.340 bodova, a Mari tek 1.290 poena i nijedan trofej govori o tome da našeg najboljeg tenisera svih vremena očekuje veoma težak posao u misiji povratka na mesto broj jedan.

Pre svega, Novak mora da reši pitanje trenera. Saradnja sa Borisom Bekerom se približila kraju, a posle poraza u finalu Mastersa Đoković nije želeo da otkrije da li će biti promena u stručnom štabu.

Došlo doba  za rastanak:  Boris Beker

profimedia

Došlo doba za rastanak: Boris Beker, Foto: profimedia

 

Sa Bekerom 25 titula

Od kada je počeo saradnju sa Bekerom, decembra 2013. godine, Đoković je osvojio 25 titula u sinlgu, uključujući i šest grend slemova. Samo tokom šest meseci njihove saradnje Novak nije bio prvi na ATP listi.

 

- Ne, nisam spreman u ovom trenutku da pričam na tu temu - rekao je Đoković u Londonu.

Odgovor na pitanje da li Đoković menja Bekera za sada niko ne zna, pa čak ni trener Dejvis kupa reprezentacije Srbije Bogdan Obradović.

- Ne znam, to nije pitanje za mene. Ali mislim da šta god ili ko god da Novaku bude potreban, on će ga dovesti u tim. Ako misli da treba nekoga da menja, to neka učini. Potpuno verujem u njegovo rasuđivanje, tako da će on, kao i uvek, uraditi pravu stvar - jasan je Obradović.

Drugo pitanje koje se nameće jeste da li će Đoković tokom 2017. učestvovati na manje turnira. Ove godine Novak je odigrao 16 turnira, računajući i Olimpijske igre, a ukupno 74 mečeva, bez takmičenja u Dejvis kupu. Zbog toga mnogi smatraju da bi Novak mogao da se fokusira samo na najveća takmičenja.

Jun 2016. Pariz

profimedia

Jun 2016. Pariz, Foto: profimedia

Treće, možda i najvažnije pitanje jeste kako će Novak odraditi pripremni period i u kakvoj formi će dočekati 2017. godinu.
- Primetio sam da je Novak fizički pao. Izgubio je na kilaži. Mislim da je sa tim kilogramima otišao i deo njegove energije i snage. Teniski ne možemo ništa da mu zamerimo. On je za mene zbog svega što je uradio najbolji igrač belog sporta ikada, nije on zaboravio da igra tenis. Jednostavno, samo mislim da će morati da poradi na tome da povrati energetske zalihe, koje su mu na rezervi - ne ostavlja dilemu Bogdan Obradović.

Kako je izgledala Novakova godina

Osvojio je Australijan open, a onda je osvojio i Rolan Garos, prvi put u karijeri, postavši osmi čovek u istoriji ovog sporta koji je na sva četiri grend slem turnira bio u istom trenutku šampion. Nole je ovog leta do nastupa na Vimbldonu bio vladar sva četiri najvažnija turnira. Tokom Rolan Garosa je takođe postao prvi teniser u istoriji koji je došao do 100 miliona dolara od nagradnih fondova. To je ona „zvanična brojka”, ali pritom treba imati na umu da teniseri zapravo dobijaju mnogo manje nego što to zvanični podaci govore, jer svaka zemlja ima porez i na ovakve dobiti, pa se negde to pre nego što se isplati umanjuje za pet-šest odsto, a negde i za 40 odsto. U svakom slučaju, Đoković je u 2016. uspeo još mnogo toga: prevazišao je statistiku od 200 nedelja na vrhu ATP liste (zapravo, dostigao je 223 takve sedmice, a 122 u nizu). Izjednačio se sa Rojom Emersonom na četvrtom mestu „večne liste” po broju grend slem titula - 12. Treći uzastopni put je uspeo da osvoji dubl-masters i u Indijan Velsu, i onaj u Majamiju. Postao je treći od aktivnih igrača koji je postigao više od 700 pobeda u karijeri. Preostala dvojica su Rodžer Federer i Rafael Nadal.D. N.

Komentari (31)

gojko

22.11.2016 07:59

Najbolje on zna gdje ovdje skripi, mene samo cudi da on nije imao nikakvu emociju tokom meca, niti se ljutio niti veselio za dobar potez, a malo ih je bilo, samo cuti.Meni lici na gotovu stvar, jednostavno ovo ovako mora biti,tako mi je izgledao.Popravke ima, sve lazne dusebriznike otjerati pm.malo i novinari da ga puste kraju, onu prcu sto mu pravi da jede obavezno sutirati, razgraniciti posao i porodicu jer u poslednje vrijeme Jelena je na prvom mjestu, nije to potrebno ili sve razbatali.

Vera

22.11.2016 10:20

@gojko - Kako to misliš "lažne dušebrižnike" oterati u p.m.? Nismo lažni, bili smo iskrei, on je već izabravo duhovnog vodju Gurua, Jelenu i njene trave, sam je priznao da je izgubio 14. kg, Oterao je u p.m one koji su ga voleli i navijali, one koji su ga trenirali i to uspešno. Izabrao je...Pogrešno...Jelena i Guru mu se obiše o glavu, pa kako ko hoće, videlo se (naročito u loži)...Nek je živ i zdrav i da se malo ugoji, molim Jecu za dozvolu:((((

ZAR

22.11.2016 12:30

@gojko - nam u meču prerthodne večeri nije poslao poruku, kakav on tenis igra? Već sledećeg dana, sve je bilo jasno i slažem se sa Vama da je tako moralo da bude. Uostalom zar i nervozni i najveće gundjalo Endi, nije isto to pokazao? Ni nervoze, ni gunjanja, a ni radosti. Kada se poslože svi dogadjaji, Raoniću "pukao" mišić preko noći, preko noći i zacelio, ubacivanje odmornog Gofana, maestralan meč sa Nišikorijem i onda kao da je Novak zaboravio preko noći da igra tenis. Da li će se ikada saznati istina

sofi

22.11.2016 12:55

@gojko - Pa iskreno i za moj ukus Jelene ima i previse u medijima! Mirka je smetala ljudima sto je bila prisutna samo na Federerovim mecevima! Meni je to OK, jer kao supruge, po meni treba da su tu kao podrska! Jelena je malo preterala obavestavauci kretanja u smislu "avantura" po djunglama i ostalo! Nemam nista protiv, ali koga ona interesuje! Uloga supruge Novaka je ogroma, a samim tim i njeno pojavljivanje bi trebalo da bude u skladu sa tim i dozirano. A Nole??? Za mene uvek br. 1

DRAGANA

22.11.2016 15:41

@gojko - @Vera-Nikoga on nije oterao u p.m. posebno ne ljude koji ga vole,a vas koji ga mrzite kako njega tako njegovu porodicu treba na svakom koraku da tera u p.m.Druga stvar koga će on za svoj novac da angažuje njegova je stvar,i koga će da oženi isto tako.Vi da nešto znate i da vredite ne bi sedeli i pljuvali takvu veličinu,nego bi bili drugi makar u nečemu u životu,ovako živite svoje bedne živote i pocrkajte od muke.P.S Pročitajte usput Arčibalda Rajsa-"čujte Srbi,čuvajte se sebe".

GLUMICA

22.11.2016 08:05

neko je lepo napisao na koga mu lici ovaj duhovni vodja i sve je rekao time...lici na Trisu sibicara sa Zelenog venca...klasican prevarant. Ali tako je to kad mu zena bira Vodje. Nece Vajda i Beker sto se videlo u finalu da ucestvuju u takvom propadanju Velikog Novaka Djokovica.... Jako mi je zao to sto se desava sa Noletom i verujem da ce bar Srdjan da reaguje i sibicara posteno izlupa i otera od Noleta.

DOBRO

22.11.2016 12:42

@GLUMICA - je pljuvačice da ti poznaješ tog šibicara. Niko nije pomenuo njegovo ime , već ti. Baš me ne čudi. Srdjan? Ha! On samo može biti jedan od uzroka njegovog nerviranja. Ne vidim da propada. Jako dobro je igrao tenis u polufinalu i poslao poruku, da je on to, kao što je i svojim odsustvom emocija, poslao poruku da tako mora da bude. Pametnom dosta. Smatraš da je Novak retardiran, pa će žena da mu bira. Uostalom, ona je njegov izbor. Ona mu je dete rodila. Ona je sve ostavila, da bi ga pratila.

GLUMICA

22.11.2016 13:27

@GLUMICA - da je DOBRO ,nije jer si bukvalista pa ne kapiras nista. Guru je klasican prevarant kome mesto nije pored Novaka dok pored Jelene simpaticno izgleda jer su u fazonu dece cveca,Hari krisna ali im nije mesto na tribinama nego negde u sumici i komuni gde ce da sire ljubav,gledaju u sunce,jedu travke...NOVAK je bio covek ZMAJ a ne kao sad koji publici salje srca,noci kamenje,mili se Budi....A cilj da rodis nekom dete je vise nego planirano,Jelena je bila NIKO i Nista I TO JE I SADA, NULA OD ZENE

dragana

22.11.2016 15:34

@GLUMICA - Ti si sa Srdjanom opsednuta,Novak je odavno svoj čovek koji je izašao ispod Srđanove papuče,sada ga samo finansira,a dok mu je Srđan pričao kako i šta videli smo gde je Novak bio-nigde,tako da ne tupi ti si svu pamet sveta popila.

Dule

22.11.2016 16:31

@GLUMICA - Bravo glumice u pravu si ,Jelena je jedna nedokazana iskompleksirana nuletina od zene i iz pakosti unistila NOVAKA iima jos vise da ga vuce dole

sale

22.11.2016 10:28

Kad imas zenu koja ti za klopu sprema semenje i med sa Novog Zelanda i trenera koji ti propagira ljubav onda si ugasio brate, problem je i ono njegovo davanje srca gledaocima od kad je poceo to da radi poceli su i problemi,kakvo srce njima koji te ne vole i nikad te nece voleti svi koji te vole su nasi ljudi u gledalistu i voli te Kina cela ovo ostalo treba da se pojavis pobedis ako je moguce uzmes im kintu i mahnes im rukom i cao jednostavno nikad te nece voleti i ko ih j..e za to .

Ela

22.11.2016 13:04

@sale - Bravo Sale to isto i ja mislim ,to prosipa svoju snagu i pozitivnu energiju uprazan negativan prostor

filipv6

22.11.2016 11:02

da se ja pitam....uzeo bih Bobu Zivoinovica za treceg trenera...i odmah kod Bobe da se covek lepo narucka...pa da vidis kako se posle igra...a ne one gluposti vegani i sl ☺

KL

22.11.2016 21:26

@filipv6 - Sretno Nole. Ziv i zdrav bio sa svojom porodicom, a tenis je sporedna stvar. Svemu dodje kraj jarane, ti si postigao sto je malo ko uspio i uzivaj sada. Zasluzio si

Krntija

22.11.2016 11:05

Osnovno pravilo: tim koji pobeđuje-ne treba menjati. Ovde je lepo pobrojano šta je Nole sve osvojio sa Bekerom od 2013. godine. Taj rezultat je impozantan. Očigledno da Nole u poslednje vreme negde debelo greši i da nije u stanju da se sa tim izbori sam. Mama i tata prave Noleta skoro od rođenja. Apelujem na njih da u ovom teškom periodu priteknu u pomoć. Što da neko, ili nešto, upropasti ono što su oni stvarali čitav svoj život i neviđeno se žrtvovali zbog toga. I Jeleni je potrebna pomoć.

saw

22.11.2016 11:44

bolje da promeni zenu i njen tim

Judy Murrey

22.11.2016 12:52

Evo ja predlažem dotičnog Bogdana Obradovića da bude Noletov jedini trener. Čovek uvek zna šta ne valja i šta treba menjati, dokazani stručnjak (osvojio je Davis cup), svi ga predstavljaju kao stručnjaka, pa eto neka on pomogne našem Noletu da postane GOAT.

Uros

22.11.2016 13:34

Novak pod hitno da promeni zenu ne da bi nastavio da igra vec da ne bi zavrsio u LAZI

Malstoreeee

22.11.2016 21:59

@Uros - iako je nehigijenski, ali uze Ti meni rec iz usta, Prvo da Promeni ZENU, a posle ce sve lakse

JA

22.11.2016 22:49

@Uros - E moji vi.Dobar predlog ove Dragane ,čitajte malo Srbi,npr Dostojevskog I njegovog čuvenog IDIOTA.Nemojte samo mrzeti,nije to dobra hrana za dušu.Kakva je žena videli smo u subotu svi,nije ni čudo što je sa njom godinama,a vama ostaje da živite sa vašim" savršenim " ženama i da se kidate kroz zlurade komentare.(naravno ako žene uopšte imate).

ACA

23.11.2016 00:56

@Uros - Jelena je uvek samo iz interesa bila sa Novakom,Ona sad zeli da unovci svoj polozaj i da dobije konacno slobudu sa gomilom para ,Tu ne postoji lj od ljubavi a sama je kriva sto se vukla po drustvenim mrezama ,niko je ne bi komentariso da e sama nije nametala

Nela

22.11.2016 14:08

Meni je nesto sve patolosko i bolesno oko Novaka ,ostavlja mi gorak ukus u ustima , i lose se osecam ,tako da do daljnjeg necu da ga pratim i citam o njemu ,Zao mi je ali ja se tako osecam

Meda

22.11.2016 14:36

Beker je juce napisao GAME OVER ko dobro zna duh engleskog ovo moze da znaci KRAJ ZA SVA VREMENA

JECA

22.11.2016 22:43

@Meda - Znači igri je kraj ako ćemo baš u duh engleskog i sitna crevca.A kako je velikom Bekeru došao kraj tako jednom mora i Noletu,jer koliko znam i on je isto običan smrtnik,šta god vi od njega očekivali,a u svom životu niste postigli ni milioniti deo onoga što je on za svojih trideset.Ajte sada HEJTERI NALUPAJTE SE MINUSA I TAKO PO CEO DAN SEDITE I LUPATE GLUPE KOMENTARE.

Drakula

22.11.2016 15:02

Ostale samo usi od njega, pustite coveka da povrati energiju, normalno je i da izgubi mec. Svakako je najbolji!

Vanja

22.11.2016 18:15

Ni svi treneri ovog sveta, ni svi vracevi ovog sveta, ni svi lekari ovog sveta ne mogu zaustaviti VREME. A VREME kaze da je Novakova moc dostigla svoj zenit. A posle zenita sledi padanje, padanje, padanje ... TO JE NEMINOVNOST. Nole, srecan pad i da ga sto lakse podneses. Sportska karijera ce, za godinu, dve, tri ... o klin, zivot u plocu!!!!

Vera

22.11.2016 19:48

@ DRAGANA, koliko sam ja pročitala, ti nisi ni videla u životu. Ne znam zašto si se ostrvila na mene samo, ostaviću dva linka (ima ih na više foruma), slike govore više od reči: Pre Jelenine dijete http://static.mondo.rs/Picture/555368/jpeg/GettyImages-137958831.jpg Posle: http://static.mondo.rs/Picture/555365/jpeg/GettyImages-614826878.jpg I srce lila boje(?)

dragana

22.11.2016 22:38

@Vera - To što si ti pročitala,sami su tračevi i komentari neukih tebi sličnih osoba.Smešno je koliko si ograničena.Pročitaj još i "opsednut tuđim životom".Ne pada mi na pamet da posećujem predložene forume,niti da se bavim koještarijama.Novak je broj jedan i tu je kraj polemike.Večan nije,besmrtan ne,kao ni bilo ko od nas ali će ući svakako u istoriju.Za svakog normalnog građanina Srbije ponos,za mentole ostaje da polemišu šta jede,ko ga trenira i koga je oženio.

INOFORMACIJE RADI

22.11.2016 22:04

Gospdji Jeleni iz Ljiga sa Talijanskim Megatrendom i iskustvom iz kladionica s obzirom da je neuka i neobrazovana ,NEKO JE TREBAO DA JOJ KAZE DA NA ZEMALJSKOJ KUGLI NIKAD NIJE POSTOJAO INDUS JOGI ,VEGAN SA PRAKTIKOVANJEM MEDITACIJE IJOGE ,GRLJENJEM DRVECA I GLEDANJEM U SUNCE DA JE SVETSKI PRVAK U BILO KOME SPORTU

ДУШАН

22.11.2016 23:38

Ауу брт шта јеЦАРЕ ,АКО ИСКРЕНО И ИСТИНСКИ ЖЕЛИШ НАСТАВИТИ СА ТЕНИСОМ ПОД ХИТНО МЕЊАЈ ИСХРАНУ .ВРАТИ СЕ У ВРЕМЕ КАДА СИ ЖАРИО И ПАЛИО ПО СВЕТУ ,СИГУРНО НИСИ ЈЕО ШТА САД ЈЕДЕШ .НИЈЕ ПРОБЛЕМ У ТРЕНЕРУ ,СА ОВАКВОМ ЕНЕРГИЈОМ ДА ТИ ЈЕ ТРЕНЕР И БОГ ОТАЦ НЕ БИ ТИ МОГАО ПОМОЋИ .СА ПОНОСОМ ИЗАЂИ НА ТЕРЕН ПРЕКРСТИ СЕ ПОГЛЕДАЈ У НЕБО И ПОШАЉИ НАМ ВЕЛИКИ ПОЗДРАВ БАЦАЈ ТЕ ГЛУПОСТИ СА СЕБЕ, СТАВИ КРСТ И ПОКАЖИ СВЕТУ КО СИ И ШТА СИ ТО ИХ НАЈВИШЕ БОЛИ . ЖЕЛИМ ТИ ПУНО СРЕЋЕ И ЗДРАВЉА У 2017 !

Lenka@Dragana

23.11.2016 01:17

Sve ste vi to lepo napisali,ali,je zalosno,sto ljudi koji ovako negativno komentarisu,to ne osecaju...Ovakve komentare,nijedan narod na svetu ne bi napisao,za svog najboljeg sportistu u zemlji..Najtuznije od svega,je sramno pljuvanje zene,sa kojom se ON ozenio,i sa kojom ima dete..P.S. Da je srece,kao sto nije,knjiga Arcibalda Rajsa,trebala bi pojedincima,da bude ''dorucak,rucak i vecera''dok se ne dozovu pameti,i ne postide sami sebe,i svoje zlobe..Nadam se,da su u manjini,jos uvek..