Novak Đoković
Profimedia
Novak Đoković

Profimedia

Novak Đoković, Foto: Profimedia

"Celo finale, i pored toga što ga nisam završio u dva seta, osećam da sam igrao na visokom niovu. Imao sam kontinuitet kada je najviše trebalo protiv najvećeg rivala, tako da je to najbolji početak sezone", rekao je Đoković u intervjuu Politici.

Đoković priznaje da su dramatični susreti, sa Fernandom Verdaskom u polufinalu i za titulu sa Endijem Marejom, idealan scenario pred duele na prvom gren slemu u novoj godini.

"Želeo sam da zaršim posao u dva seta protiv Mareja, propustio tri meč lopte, ali me nije pokolebalo. Ovo je najbolji scenario za Melburn, odigrao sam pet mečeva, a onda tri sata proveo protiv broja jedan i to u triler maratonu. Sve je to pozitivno pred Australijan open".

On ističe da je turnir u Kataru bio veoma naporan, ali da ima sasvim dovoljno vremena da se oporavi i spremi za početak Australijan opena.

"Australijan open je daleko najuspešniji moj gren slem, stvarno volim tamo da igram. Kada sam tamo osećam neku pripadnost tuniru, što zbog lepih uspomena, štp zbog rezultata i to mi uliva dodatno samopouzdanje", naveo je osvajač 12 gren slem trofeja, među kojima su šest iz Melburna.

Na pitanje ko je favorit uoči turnira u Melburnu, Đoković ističe da su Marej i on u blagoj prednosti u odnosu na ostale.

"Mari je jedan od najvećih favorita, ako ne i najveći, zbog forme. Federer, Nadal i Vavrinka, su već prekaljeni šampioni. Zatim Raonić, jer igra izvrsno, pa Nišikori koji uvek može da iznenadi vrhunske igrače, što je dokazao na US Openu. Prilicno je otvoren turnir, zbog rezultata koje smo Mari i ja imali u Australiji poslednjih nekoliko godina, možda malo odskacemo, ali ne zaostaju ni drugi", zaključio je Đoković.

Komentari (3)

verica

09.01.2017 14:13

i on plati porezu u svoju zemlju a ti ne platis

milica

10.01.2017 12:39

@verica - "i ON PLATI POREZU U SVOJU ZEMLJU"...A-ha-ha-ha...U koju zemlju ti zivis, skoji padezi ti govoriti? Ne samo da si zlobna, nego si i polupismena. Jel ti platiti porezU na elementarno opismenjavanje ? Ti se frljati.

djetic

10.01.2017 11:47

Kakav Raonic, taj ne zasluziuje ni ime da mu pomenes. Povredio misic bas pred mec sa Marijem i kukavickom predajom omogucio Britancu plasman na prvo mesto, a nekoliko dana potom na terenu izgarao protiv tebe. Vrhunac licemerja bila je njegova izjava u kojoj je bio pun hvale samo za Skota. Odvratna faca, losa osoba , teniser bez imalo talenta. Kako rece jedan od njegovih bivsih trenrera -ne igra se tenis samo na misice. Treba imati i u glavi. Slazem se da je Mari favorit, ali Nole ti osvajas AO.