Novak Đoković pred Australijan open
Tanjug/AP
Novak Đoković pred Australijan open

Tanjug/AP

Novak Đoković spreman za US open, Foto: AP

Srpski teniser rekao je po dolasku u Njujork da radi na tome da se potpuno fizički oporavi jer je neposredno pre Igara zadobio povredu ručnog zgloba koju nikada ranije nije imao.

- Mislim da je Novak preboleo poraz u prvom kolu Igara, tu nema diskusije. Vreme brzo teče, sve to brzo ide i ne verujem da tu ima mnogo drame. Ni njegovom najvećem rivalu Endiju Mariju nije lako jer juri poziciju broj jedan, optrećen je kao što je Novak bio godinama kada je kaskao za Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom. Svakako su njih dvojica favoriti, to govore i njihove pozicije. Nijanse uvek odlučuju kada su oni u pitanju, i to nešto je uglavnom išlo u korist Novaka. Daće bog da tako bude i sada - kaže selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, Bogdan Obradović, za “Alo!”.

Na startu turnira branilac titule na grend slemu u Njujorku sastaće se sa Jeržijem Janovičem, 228. igračem sveta, sa kojim nikada do sada nije odmerio snage.

- Ponovo uzeti grend slem titulu, iz sezone u sezonu, veoma je teško. Ogromna je konkurencija i veliki pritisak, jer Novak iza sebe ima još desetine igrača koji žele isto što i on. Ipak, pokazao je psihološku stabilnost, odlučnost i strpljenje kada je godinama čekao da bude broj jedan. Ima sve odlike šampiona i pomoći će mu i sada kada je u drugoj situaciji i treba da čuva vodeće mesto. Značilo bi mu i bilo bi mu lakše da je uzeo bilo koju olimpijsku medalju, ali moraće to da proguta. Ne treba zaboraviti ni da je imao najteže prvo kolo u istoriji tenisa na Olimpijskim igrama - zaključuje Obradović.

U polovini žreba, u kojoj je i srpski teniser, nalazi se Rafael Nadal, dok je na drugoj strani kod Endija Marija Švajcarac Stan Vavrinka. Ono što bi trebalo napomenuti jeste i to da Huan Martin del Potro nije Novaku na putu pre finala. Marijev rival u prvom kolu biće Lukaš Rosol.

Zanimljivo je da se Britanci uveliko bave spekulacijama i računanjima kako Mari može do kraja ove sezone da svrgne Novaka sa trona. Ipak, za tako nešto će biti potrebno zaista čudo, pa će Mari, po svemu sudeći, morati da se načeka i pokuša da iskoristi svoju šansu.

Komentari (1)

pivke

28.08.2016 12:13

Sta ima on da komentarise