Novak Đoković
EPA-EFE/MARK CRISTINO
Novak Đoković

EPA-EFE/DEAN LEWINS

Novak Đoković, Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Australijan opena jer je pretrpeo poraz od Južnokoreanca Hjeona Čunga, rezultatom 0:3 (6:7, 5:7, 6:7) u setovima.

Čung

EPA-EFE/LUKAS COCH

Čung, Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Teniser iz Južne Koreje Hjeon Čung, dobio je i treći set protiv srpskog tenisera Novaka Đokovića. U trećem setu, kao i u prvom igrao se taj - brejk. Čung je bio bolji rezultatom 3:7. Taj - brejk se igrao i posle prvog seta, kada je Čung od Novaka bio bolji rezultatom 4:7. Drugi set, Koreanac je dobio sa 5:7.

Novak Đoković

EPA-EFE/LUKAS COCH

Novak Đoković, Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

TOK MEČA MOGLI STE DA PRATITE UŽIVO NA ALO.RS

III set

12.27 - KRAJ!!! Igra se taj - brejk! Koreanac osvaja prvi poen. Čung pravi mini brejk, vodi sa 0:2. I još jedan, vodi sa 0:3. Đoković vraća jedan mini brejk. Vraća i drugi, sada je 2:3 za Čunga. Đoković izjednačio na 3:3 i ima servis! Ponovo mini brejk pravi Čung! Koreanac vodi sa 3:5. Sada je 3:6. Čung dobija taj - brejk rezultatom 3:7, što je praktično gem, set i meč poen!

12.24 - Nole servira za ostanak u meču. Prvi poen gubi. Đoković ima tri gem lopte.

12.19 - Čung na servisu. Koreanac ima dovoljno snage i energije i uzvraća čim naš teniser iole dođe do prednosti. Čung ipak ima gem loptu. I koristi je! Vodi sa 5:6.

12.16 - Nole servira za ostanak u meču. Sjajan servis u forhend, vodi sa 30:0. Uspeva da izjednači na 5:5.

12.09 - Servira Čung, a prvi poen ide Đokoviću. Srbin na servis Koreanca ima 0:30. Čung ipad izjednačava na 30:30 i posle borbe ipak dobija servis gem.

12.03 - Nole na servisu. Pogađa servis viner i dolazi do 15 oba. Čung dolazi do brejk šanse. Na kraju ipak gem se Novaka. Izjednačenje - 4:4.

11.57 - Novak se bolje kreće, Čungu je malo popustila koncentracija. Šteta, Nole je bio na loptici, ali ipak nije uspeo da napravi brejk i povede u trećem setu. Umesto toga, gubi sa 3:4.

11.54 - Nole uspeo da potvrdi brejk. Dolazi do izjednačenja u trećem setu - 3:3.

11.45 - Prvi poen na servis Čunga, dobija Đoković. Nole pravi pritisak i vodi sa 0:30. Nažalost, naš teniser nije iskoristio dve brejk šanse. Drop - šotom, Nole dolazi do treće brejk prilike. Čung ipak izjednačava, ali Novak dolazi do četvrte brejk šanse. Koristi je i smanjuje prednost Čunga na 2:3!

11.40 - Nole servira. Pravi devetu duplu servis grešku. Na 40.40 , Čung dolazi do prednosti i nove brejk šanse. Koristi je i vodi rezultatom 1:3 u trećem setu!

11.35 - Novak ne prepušta olako Čungu servis. Ipak, Koreanac dobija ovaj gem.

11.31- Na servis Novaka Đokovića, do brejk šanse je došao Čung. Odmah uzvraća ribrejkom!

11.27 - Čung prvi na servisu u trećem setu. Čung dobio najduži poen u dosadašnjem toku meča (35 udaraca). Novak ima brejk šansu na početku trećeg seta. Nole konačno pravi brejk. Koristi prvu brejk šansu u ovom setu.

Novak Đoković

EPA-EFE/LUKAS COCH

Novak Đoković, Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

II set

11.18 - Nole servira, a Čungov ritern je i dalje sjajan! Čak je i vrh mreže na njegovoj strani. Konačno servis viner za Novaka. Đoković ima gem loptu! Čung dolazi do prve set lopte u drugom setu, na Novakov servis. Čun dobio i drugi set, rezultat je 5:7 za Koreanca!

11.13 - Čung će sada svojim servis gemom pokušati da ponovo dođe do prednosti u drugom setu. Međutim, proradio je forhend Novaka Đokovića. Ipak, Koreanac je osvojio svoj servis gem i obezbedio taj - brejk!

Novak Đoković

EPA-EFE/MARK CRISTINO

Novak Đoković, Foto: EPA-EFE/MARK CRISTINO

11.08 - Nole servira za ostanak u drugom setu. Drugi servis Novaka Đokovića uopšte ne funkcioniše! Uspeva da dođe do 5:5!

11.04 - Čung ponovo na servisu. Suguran servis gem za Noletovog protivnika. Čung ponovo vodi . 4:5.

11.01. - Nole servira za izjednačenje u gemovima. dobro je počeo! Uspeo je da izjednači. Sada je reultat 4:4!

10:56 - Đoković osvaja prvi poen na Čungov servis. Novak ima dve vezane brejk šanse. I praaaaavi brejk! Smanjuje na 3:4.

10:50 - Đoković servira, a prva dva poena uzima Čung. Nole dolazi do 30:30. Đoković uspeo da smanji prednost Koreanca na 2:4.

10.46 - Ponovo na servisu Čung. Servis viner Čunga za 30:0.  Vodi sa 1:4.

10.44. - Đoković poveo sa 15:0, ali je Čung ubrzo izjednačio. Novaku bi pod hitno bio potreban ovaj gem, kako bi prekinuo Čungovu seriju. Dobija gem Đoković!

10.41 - Čung siguran i na startu trećeg gema. Gem dobija bez izgubljenog poena i zasluženo vodi sa 0:3.

10.38 - Prvi servis Đokovića u drugom setu. Čung beleži forhend vinere i odlično riternira. Koreanac ima dve brejk lopte. Čung koristi prvi brejk šansu i vodi protiv Novaka sa 0:2  u drugom setu.

10.29 - Hjeon Čung  prvi servira u drugom setu. Nole nije iskoristio tri brejk lopte, a Čung je poveo sa 0:1 i u drugom setu.

Loža Novaka Đokovića

EPA-EFE/MARK CRISTINO

Nezadovoljni, Loža Novaka Đokovića, Foto: EPA-EFE/MARK CRISTINO

I set

Posle drame u prvom setu i odigranog taj - brejka, Novak Đoković je izgubio prvi set!

Čung je dobio prvi set rezultatom 6:7 (4:7). Koreanac je u finišu taj - brejka imao tri vezane set lopte.

Nole poveo u prvom setu sa 6:5. Đoković je uspeo da izjednači i dođe do rezultata 5:5! Do izjednjačenja Novak je došao posle sjajnog gema, kada je smanjio vođstvo Čenga, u devetom gemu, na 4:5.

Čung

EPA-EFE/MARK CRISTINO

Čung, Foto: EPA-EFE/MARK CRISTINO

Prethodno je u prvom setu Nole od Čenga gubio sa čak 0:4. Posle toga Novak je krenuo u svom stilu i došao do 2:4.

Dobrom igrom, polako se vraćao u meč, iako je prethodno napravio dosta servis grešaka.

Đoković je meč počeo dobro, ali je onda napravio dvostruku servis grešku, poklonio je Čungu tri vezana poena i brejk loptu koju je mladi teniser iskoristio da dođe do vodstva od 1:0.

Komentari (6)

Irena

22.01.2018 12:55

Nije ga pocistio.Posledice duze pauze su vidne u padu kondicije Novaka i na momente se cinilo da mu neki udarci uzrokuju bolove.Zadivljujuca je njegova prisebnost u trenucima kada protivniku bas krene, tesko mu je, ali se ne da.Nasi u publici su omanuli, da su ga samo malo glasnije podrzali.Bice bolje, ovo je tek zagrevanje.

logika

22.01.2018 13:13

jedino objasnjenje je da mora da igra zbog ugovora prema sponzorima

branko1

22.01.2018 13:43

Ljudi,Đoković je naš,jedan od najboljih svih vremena,ali prestanimo da se zaluđujemo.Niti može niti će se ikad vratiti na vrh..Ima u njegovoj povredi svega I svačega.Ima I fizičkih ali ,bogami,i ozbiljnih , psihičkih problema.Moramo se pomiriti sa tim,radovati se njegovim pobedama,kojih će sigurno biti,ali I razumeti kada gubi."Toplo,hladno"koje forsiraju naši kvazi sportski "stručnjaci "mogu samo štetiti Novaku .Zato navijajmo ,ali I razumimo sve što se oko njega dešava

Car

22.01.2018 18:20

Gurui, sekte, ishrana, psihoticna zena nutricionistkinja, meditacije (jaze svakodnevne) su jedan od razloga. Nola Nola vreme je da zapevamo inizimitiramo fil kolimsa, panda se svi glasno smeheno. A ti prestaji sa brukom sto pre

Šumadinac

23.01.2018 08:08

Pa ne bih baš rekao da ga je počistio. Jednostavno je za nijansu bio bolji i to je to! Nole je naš nacionalni heroj i mislim da ovakvi naslovi nisu baš na mestu! A vi objavite ako hoćete...

ralex

23.01.2018 09:23

Zao mi je Djokovica, ova dvojica (Nadal i Federter) ce mu oboriti sve rekorde.