Darko Zlojutro
Alo!
Darko Zlojutro

Alo!

Darko Zlojutro, Foto: Alo!

On je tako još jednom dokazao nemoć Brisela da objasni zbog čega to Beogradu još nije određen okvirni datum ulaska u Uniju i kao loš prepisivač posegao je za već više puta viđenim scenariom i pokretanjem realno nepostojećeg pitanja - dijaloga s Kosovom.

Hoće li Brisel konačno da shvati da za zastoj ili krah u dijalogu Beograda i Prištine postoji samo jedan krivac, a to sigurno nije Srbija. Šta je sa odavno potpisanim dogovorom o formiranju ZSO? To više niko od zvaničnika EU i ne pominje, ali zato kada god treba Srbija da se uceni, kao što prevarant u pokeru vadi keca iz rukava, tako i glavešine iz Evrope pokreću pitanje dijaloga, i to bez imenovanja krivca.

Evropljani, dosta više sa potcenjivanjem Srbije! Recite već jednom šta nameravate da uradite sa Balkanom, a ne da samo trućate kada vas argumenti sateraju uz zid. Srbija je na putu ka članstvu u EU uradila mnogo, reforme koje traži Brisel se sprovode, a dobar deo obaveza je odavno ispunjen, pa čak i kada je reč o dijalogu s Prištinom, i tu smo bez premca. Uradili smo sve što ste tražili, srušili smo zid u Mitrovici, učestvujemo na „njihovim” izborima, srpski poslanici su se vratili u kosovski parlament... Šta još treba da uradimo da bismo dobili makar okvirni datum ulaska u tu Evropu, a kao stimulans ovom napaćenom narodu?!

Znam ja da mi reforme ne sprovodimo zbog Brisela, već zbog nas samih kako bi našoj zemlji i deci bilo bolje, ali bojim se da Brisel u Srbiji ne vidi neku novu Tursku koja čeka na vratima EU još od 14. aprila 1987. godine i nikako da kroz njih prođe.

Komentari (4)

Jova

16.07.2017 06:01

Šta treba da uradimo? Da se ne protivimo ulasku Kosova u UN u STO, UNESCO. To treba da uradimo, ali će nam to reći na kraju.

mika

16.07.2017 09:08

ALO rusofili, pa ukinite se vec jednom, nestanite.

cane

16.07.2017 09:59

@mika - To june neće da vas mune.

Kostic

16.07.2017 10:02

Tako ćemo priznati Kosovo, time što ćemo dozvoliti da udje u Ujedinjene nacije. Vučic zato najavljuje bekstvo iz politike da nebi njemu zapalo da prizna Kosovo.