Zanemeo: Milorad  Dodik
Goran Srdanov
Milorad Dodik

Profimedia

Milorad Dodik, Foto: Profimedia

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da nema ni govora o tome da će otići u Sarajevo na saslušanje u vezi sa nedavnim referendumom, prenosi Informer.

Ranije danas, televizija N1 je objavila da je Dodikov advokatski tim načelno dogovorio da helikopterom i blindiranim džipom dođe na saslušanje u tužilaštvo.

- Nisam nikave uslove dogovarao, ne znam odakle im te ideje. Sve lažu! Ne verujem ni da je moj advokatski tim to pregovarao. Više puta sam rekao da u Sarajevo na saslušanje ne idem. Zanimljivo je što baš mediji koji su tradicionalno protiv mene, poput televizije N1 potenciraju tu priču - poručio je Dodik.

N1 tvrdi da je advokat Goran Bubić poslednji put viđen je u Tužilaštvu u ponedeljak, kao i da je ministar policije Republike Srpske Dragan Lukač tužiocima poslao nekoliko dopisa u kojima navodi da MUP ima saznanja da bi Dodik, dolaskom u Sarajevo, bio izložen snajperskom napadu.

Navodno je dogovoren poseban transport Dodika do Tužilaštva. Prema tom dogovoru, Dodik bi helikopterom sleteo u Istočno Sarajevo, gde bi ga čekao blindirani džip i odvezao u zgradu Tužilaštva.

Zanimljivo je da predsedniku RS još nije upućen novi poziv za saslušanje.

Na prvi poziv Dodik se nije odazvao, ali je ujedno i opravdao izostanak. Sada se čeka da Tužilaštvo izda novi poziv, ali, kako nam je ranije rekao advokat Bubić, on još nije stigao na Dodikovu adresu, navodi N1.