Milorad Dodik
Profimedia
Milorad Dodik

Profimedia

Milorad Dodik, Foto: Profimedia

"Bilo kakvi pokušaji da se presuda Mladiću koristi kao povod ili razlog za bilo kakve nove političke reakcije prema Republici Srpskoj biće odbačeni. Ne doživljavamo je ni kao presudu Republici Srpskoj, ni njenoj vojsci, niti srpskom narodu u celini", rekao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

"Presuda koja je danas izrečena Ratku Mladiću nažalost nije nikakvo iznenađenje i predstavlja deo kontinuiteta antisrpskih odluka i presuda protiv Srba u celini", rekao je Dodik za Sputnjik i istakao da će ta presuda samo osnažiti stav srpskog naroda da je za njega general Mladić istorijski heroj i patriota.

Sud je zaključio da je on svojim delovanjem značajno doprineo izvršenju genocida nad bosanskim muslimanima u Srebrenici, da je terorisao stanovništvo Sarajeva, da je naređivao uzimanje talaca… Mladić je osuđen po 10 od 11 tačaka optužnice. Oslobođen je samo optužbe za genocid u šest opština — Foči, Ključu, Kotor Varoši, Prijedoru, Sanskom Mostu i Vlasenici. Ovo je prvostepena presuda na koju postoji pravo žalbe.

Komentari (3)

ŠOJKE

22.11.2017 15:23

TO JE PRESUDA SVIM SRBIMA!

Pera Detlic

22.11.2017 16:49

@ŠOJKE - Nemoj da mesas babe i zabe, malo je srba u Srbiji.Zar ga srbi u Srbiji nisu isporucili haskom sudu,poceli su da mi se gade srbi u Srbiji.Svaka cast izuzecima ima ih ali su u manjini.

Сале

22.11.2017 21:27

Тако је Перо то је нажалост наша истина.