Milorad Dodik
Profimedia.rs
Milorad Dodik

Profimedia.rs

Milorad Dodik, Foto: Profimedia.rs

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je vreme da prekine svaku komunikaciju sa bošnjačkim članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem iako, kako je rekao, misli da je BiH neophodan snažan jedinstven politički faktor.

" Mislim da je potreba političkih faktora u BiH da naprave jedinstvo veoma veliko. Pogotovo u BiH u kojoj se nameće krivica samo za Srbe. To smo videli u Bakirovim nastupima u Briselu. Ja nigde u Kini nisam klevetao nikoga drugog. Politički lideri u RS moraju da razgovaraju. Zajedništvo je neophodno", kazao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Primetio je da je vreme da sa Izetbegovićem prekine svaku komunikaciju.

Podsetio je da je Izetbegović izgubio Srebrenicu na lokalnim izborima, ali i nekoliko važnih opština.

"Ni izbori u Americi njegovoj politici ne idu na ruku. Bakir je već umešan u svašta. SDA je partija koja je svoje prvake instalirala u pravosuđe. I to najbolje govori o Izetbegovićevim izjavama. Meni je jasno da bošnjački političari veruju da će nestati svedoci i zato se ne procesuira ništa od zločina prema Srbima", rekao je Dodik.

Ponovio je da Izetbegović mora da objasni zašto je izgubio izbore, ali i da objasni izjavu lidera SBB Fahrudina Radončića u prištinskom sudu o njegovom ocu Aliji.

" Bakir je rekao da nastavlja politiku svoga oca i to dovoljno govori", kazao je Dodik.

Kazao je da ne dolazi u obzir nikakva prekompozicija BiH.

Smatra da kardinal Vinko Puljić ne treba da se meša u političke stvari u BiH, te da verski lideri treba da se bave verom, prenele su agencije.

Komentari (3)

lični stav.

11.11.2016 17:06

Samo ti prekidaj nesrećo! manje više što ćeš naneti zlo sopstvenom narodu u R. Srpskooj, nego ćeš i nama u Srbiji, a kada do toga dođe onda će da KUKUMAVČIŠ: SRBIJO POMAGAJ!? Pa ako je neko lud neka ti pomogne!?. Prema tome uvek se može naći kompromis kroz neki razgovor....

jo

11.11.2016 20:11

svaka cast dodiku...covek dosledan jak drzavnik i patriota...naravno nije ni cudo da se mudzossima to ne dopada ali eto, tako je kako je...dodika i istok i zapad malo mrzi malo voli ali uvek postuje...jer kaze sta misli i uradi sta je rekao....dok se kroz prizmu vremena sve vise vidi kakvi su drugi...nosevi im braon boje od omiljenog spora...i ma koliko to pozeljno dosadili su koliki su bezkicmenjaci....pobeda trampa je dovoljan dokaz da su svi narodi normalnog sveta zeljni pravih vodja...a ne..

Драгомир

12.11.2016 21:55

Бранко Живковић алијас Бакир Изметбеговић је србин из некада познате богате београдске фамилије Живковић.Његов предак је ни сам није знао што се потурчио а био је трезан?Када је видео какву бруку и срамоту је учинио поставши потурица 'тео је да се врне својој српској вери алииии,бато,код турака има ТАКНУТО - МАКНУТО!Нема да турчин буде посрбица!Ето,зна ли неко да у Србији постоје посрбице?Мис'им да су турци прешли у православље?Да не заборавим ... Хашим Тачи је србин из фамилије Даниловић!