Stari prijatelji: Donald Tramp  i Ivica Dačić
MUP
Stari prijatelji: Donald Tramp  i Ivica Dačić

MUP

Stari prijatelji: Donald Tramp i Ivica Dačić, Foto: MUP

Amerikanci su izabrali milijardera i republikanskog kandidata Donalda Trampa za šefa države, i on će u naredne četiri godine vedriti i oblačiti Belom kućom, ali i svetom, a kako „Alo!” saznaje, Trampa u Beogradu, ukoliko dođe, pored pogače i soli očekuje i skupoceno vino „petrus”, iz 1966. godine, koje je on lično poklonio premijeru Srbije Aleksandru Vučiću i šefu srpske diplomatije Ivici Dačiću.

Nekoliko sati nakon pobede Donalda Trampa u SAD šef srpske diplomatije i lični prijatelj novoizabranog američkog predsednika Ivica Dačić za „Alo!” otkriva šta će to značiti u odnosima Beograda i Vašingtona, kao i imaju li Srbi dobre razloge da se raduju.

- Nadam se da će pobeda Donalda Trampa dati nov vetar u leđa odnosima Srbije i Beograda, koji će, očekujem, biti još bolji - kaže Dačić.
Na pitanje da li će Tramp doći u Srbiju, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić odgovara:

- Donald je moj prijatelj, zvaću ga da dođe u Beograd sigurno, pa možda i otvorimo onu flašu vina koju je poklonio premijeru Srbije Aleksandru Vučiću i meni - kaže nam kroz smeh lider SPS-a i prvi potpredsednik Vlade Srbije.

Podsetimo, pre nego što je postao američki predsednik, Donald Tramp je po Ivici Dačiću poslao skupoceno vino premijeru Aleksandru Vučiću, a radi se o flaši „petrusa” iz 1966. godine.

- Jeste, Tramp mi je poklonio flašu vina koja je moje godište i dao mi je istu takvu da odnesem na poklon Vučiću. Ja zaista nisam znao koliko to vino košta i tek mi je premijer, kada sam mu predao darove iz Amerike, otkrio njegovu vrednost. Kada sam video Vučićev izraz lica i čuo pitanje: „Da li ti znaš koliko ovo košta?“, sve mi je bilo jasno - kazao je za „Alo!“ Ivica Dačić u trenutku kada je dobio ovaj skupoceni poklon od novoizabranog predsednika SAD.

Ana Ivanović

instagram

Ana Ivanović, Foto: instagram

 

Donald zatreskan u Anu Ivanović

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić nam otkriva još jedan zanimljiv detalj iz biografije američkog predsednika. „On je na jednom sastanku sa nama u SAD 15 minuta u dahu pričao o srpskoj teniserki Ani Ivanović. Opčinila ga je, samo je o njoj pričao, niko nije mogao da ga prekine”, kaže nam Dačić.

Komentari (8)

Kale brdo

10.11.2016 13:14

On se prema svima u medjunarodnim kontaktima ponasa kao prema komsijama iz Zitoradje koje preko plota u treger potkosulji zove na pivo .

Feniks1

10.11.2016 16:35

@ Kale brdo - Mr Trump ne voli dvolicne i ulizice . Roger S. je prekjucer izjavio , a on se zna s njim 30 godina, da Srbi placaju da vide sadasnjeg . Ima na videu . Ako i dodje , doci ce zbog Mr Putina .

Vule

10.11.2016 18:00

KOFERCE SAMO DA SE OGREBE MATERIJALNO ,POSTOJE ZAKONI DA NE SMES DA PRIMAS SKUPE POKLONE TO ZA KOFERCE NE VAZI

Neko

10.11.2016 18:33

Mislim da je gospodin Tramp pozvao g.Dacica kada je on(Ivica) bio u poseti u Ameriku. Lep gest,a i zena mu je iz SFRJ. Ziveli Tramp i dobro nam dosli u Srbiji!!!

BOBAN

10.11.2016 19:21

NADAMO SE DA CES PRE TOGA BITI TAMO GDE TI JE MESTO U ZATVORU

SAVETNIK

10.11.2016 20:48

PO ZAKONU O PROTOKOLU POKLONA NITI DACIC NITI VUCIC NISU SMELI DA PRIME TO VINO POSTO JE IZNAD DOZVOLJENE CENE POKLONA ,ZAKON PREKRSEN KO ZNA KOJI PUT

nedjo

10.11.2016 23:58

vino treba otvoriti,nekog vinoipiju zatvoriti,sa sve koferce

staljin

11.11.2016 08:37

Imam utisak da je koferče stalno pod gasom.