Sramna  poruka u  rukama  vaterpolista  Partizana
twitter
Sramna  poruka u  rukama  vaterpolista  Partizana

twitter

Sramna poruka u rukama vaterpolista Partizana , Foto: twitter

Partizanov tandem Nemanja Vico i Dimitrije Rističević, obojica reprezentativci Srbije iz mlađih kategorija, u slavljeničkom zanosu su grubo prekršili zakone fer-pleja pošto su razvili uvredljiv transparent na kome je pisalo: “Cigani smrde! Puni kučku”. Ovaj transparent su prihvatili od svojih navijača koji su ih bodrili tokom finala i time šokirali čitavu sportsku javnost. Dan kasnije, u iskrenoj ispovesti za „Alo!“ obojica se pravdaju time da nisu znali šta piše na zastavi i da nisu imali nameru nikoga da uvrede. Nama je zvučalo da, zaista, tako i misle...

- Osećam veliku sramotu! Dođe mi u zemlju da propadnem zbog čina koji je protumačen kao smišljena provokacija. Velika se frka digla oko transparenta koji smo Rističević i ja držali. Morate da mi verujete - u trenutku kada je ta zastava došla do nas, pa i u narednih 10 sekundi, nismo imali pojma koja poruka je ispisana. Tek kada je fotografija zatrpala društvene mreže, kada su počele da nam stižu uvredljive poruke, shvatili smo da smo uradili nešto ružno, ali nešto što nikada ne bi učinili s namerom. Taman posla da podržavamo nasilje, o nekoj diskriminaciji Zvezdinih navijača da i ne pričam, a razumem da imaju pravo da se ljute. Najiskrenije želim da im se izvinim, a što se igrača Zvezde tiče, oni znaju da je sve ovo ispalo naopako, ne našom namerom, mržnjom prema njima ili šta već. Svi smo mi prijatelji van bazena, ovo je moglo da se desi i nekom drugom, ali je baš nas strefilo - u dahu će Nemanja Vico.

Sramni transparent

Aleksandar Dimitrijević

Sramni transparent , Foto: Aleksandar Dimitrijević

Na konstataciju da pojedinci iz Zvezde traže da se on i Rističević kazne zbog ovog prestupa, Vico samo sleže ramenima.
- Da vratim vreme, ne mogu. Da se kajem - kajem se. Da ću ubuduće paziti - paziću. Obojica smo svesni greške pa ako neko smatra da smo zaslužili sankcije, mi tu sad ne možemo ništa. Spremni smo da snosimo posledice ali bih i voleo da ljudi shvate da sve ovo pričam iz srca.

I kapiten Partizana Dimitrije Rističević u razgovoru za naš list traži pomilovanje. Tačnije, traži da mu javnost poveruje da nije imao nameru da bilo koga uvredi.

Prešli granicu fer-pleja: Dimitrije Rističević i Nemanja Vico

instagram

Prešli granicu fer-pleja: Dimitrije Rističević i Nemanja Vico, Foto: instagram

- Posle veoma stresne i teške utakmice u kojoj smo osvojili šampionsku titulu navijači su nam bacili transparent pored bazena pa smo ga Nemanja i ja raširili. Nisam ni slutio šta piše na njemu. Svestan sam greške koju smo napravili, ali nisam očekivao da će situacija biti ovolikih razmera. U vaterpolu nema mesta za mržnju i neprijateljske odnose. Svi koji smo u ovom sportu poznajemo se međusobno i dobri smo drugari. Meni je tako Strahinja Rašović, inače bivši igrač Zvezde, najbolji drug. Pričao sam i sa vaterpolistima Zvezde u vezi sa ovim incidentom. Svi oni razumeju da nismo imali zlu nameru. Shvataju da se sve desilo u afektu. Kao i Nemanja, želim i ja da se izvinim Vaterpolo klubu Crvena zvezda, njenim navijačima. Nadam se da ću u budućnosti uspeti da se iskupim medaljama koje ću doneti Srbiji. Znam da će biti teško da pridobijem simpatije crveno-belih pristalica, ali ću se svojski potruditi - obećava kapiten Rističević.

Jelenić: kazniti obojicu!

Viktor Jelenić u prvi mah nije imao razumevanja za gest dvojice vaterpolista Partizana. - Sramota. Velika sramota za dvojicu mladih reprezentativaca Srbije! Ako su se već uhvatili transparenta morali su da znaju šta na njemu piše. Umesto da se postide uvredljivih poruka svojih navijača, oni su se na bazenu hvalili tim poduhvatom. Zbog ovakvog poteza dvojice vaterpolista morali bi da reaguju Savez i Partizan. Ovaj njihov čin bi morao da osudi svaki normalan čovek. To što su uradili ne sme da prođe nekažnjeno. Povrh svega bi obojica trebalo da se preispitaju zbog čega su tako postupili. Jedno su igrači, sasvim drugo su navijači. S druge stranu su bile njihove kolege, prijatelji, koliko god da je veliko rivalstvo u bazenu, koliko god da je finale bilo napeto i neizvesno, ovo je nedopustivo - rekao je za “Alo!” Viktor Jelenić, predsednik VK Crvena zvezda.

Komentari (12)

Peki

27.05.2016 07:42

Hoces da budes mangup i dodvoris se navijacima a posle: Jao, nismo znali.

Зоран

27.05.2016 08:17

Ипак је ПОСЛЕ, а не НАКОН победе.

mihailo

27.05.2016 10:50

@Зоран - "POSLE" incidenta NAPOKON treba preduzeti DRASTIČNE mere. Njih dvojicu ( igrača ) DOŽIVOTNO diskvalifikovati a navijače koji drže transparent takođe kazniti sa TRAJNOM sudskom zabranom odlazaka na bilo koju sportsku manifestaciju. MORASE drasitično kazniti uprava kluba. TRAJNA ZABRANA RADA U BILO KOM SPORTSKOM KLUBU i najzad redarsku službu na bazenu što je dozvolila unošenje takvog transparenta. Ovo je isto kao i za "dom spremni" ili "hajl hitler". NEMA OPRAVDANJA.

Danko B. Marin

27.05.2016 09:01

Nisu znali kad su nepismeni kao i predsednik Srbije TomaSS sveti Diplomski!

gggg

27.05.2016 09:01

Kakvi dzukci. Takvi nas predstavljaju.!!!!!

Mat

27.05.2016 12:43

Za ovako nesto mora biti kazne. Kaznjavali su u Partizanu za mnogo manje ispade pa deca nisu isla na turnire reprezentacije. Za nepromisljen gest zasluzena kazna. Ali pored ovog teksta i sta je rekao Viktor Jelinic. Kako tog coveka nije SRAMOTA da nesto kaze. Sta je on izrekao na toj utakmici treba mu zabraniti pristup na svim bazenima. I njemu i onom, valjda je sekretar kluba, zabraniti pristup. Toliko psovki i prostog ponasanja na jednoj utakmici nema mesta.Viktor je bio ok igrac ali ovo ?

Nemi posmatrac

27.05.2016 13:15

Zasto se ovoliko potencira ovaj incident za koji su se ovi momci vrlo pristojno izvinili i dali svoje objasnjenje.Zasto se ne pise o uslovima i besparici u kojoj postizu vrhunske rezultate, a vec za koju godinu ce donositi ovoj zemlji medalje sa najvecih takmicenja.Kao da se sa titule koju su osvojili zeli skrenuti paznja na nesportske teme.Momci su rekli "Izvinite, pogresili smo", a priznati krivicu i izviniti se u ovoj zemlji je prava retkost.

mihailo

27.05.2016 16:20

@Nemi posmatrac - Zlo mora da se saseče u korenu i da se "nemi posmatrači" najzad probude iz dremke.. Zlo se valjano prihvatilo i svoje odvratno gorke plodove obilato servira... Materijalni uslovi nisu nikakvo opravdanje za ovakvo ponašanje.. Najbolja slika je baš Partizan kome je morala da se uvede PRINUDNA UPRAVA. Riba smrdi od glave. Nijedna titula nije vredna ovakvog ponašanja. Ako če ovakvi donostiti medalje onda ovoj zemlji takve medalje NISU POTREBNE a ni takvi klubovi sa takvim sportistima.

vesna

27.05.2016 13:48

U svim novinama pažnja je usmerena na odnos Partizana prema navijačima Zvezde i u tom pravcu su i izvinjenja igrača ili uprave kluba. Baš nikome nije palo na pamet da razmišlja o tome kako se Romi osećaju zbog ovog natpisa i da bi i njima neko trebalo da se izvine Ili možda cela Srbija misli da se oni stvarno ''osećaju'', pa onda nema veze nije važno- jedna uvreda manje, više... Tek toliko o ravnopravnosti, toleranciji i sličnom u našoj državi

Vuk

27.05.2016 14:42

@vesna - HA HA HA HA HA Ali odgovorno tvrdim da nikada nisam nista gl.plje u zivotu procitao,imam transfer blama.......

ilke

27.05.2016 15:03

@vesna - Zbog cega bi se bilo ko izvijao Romima???

butcherboy

27.05.2016 14:34

kada su se drmali koševi, pljuvao Vlada Jovanović, bacali baloni sa mokraćom, KRAO I LOMIO PEHAR ŠAMPIONA SRBIJE, kada se aktivirao aparat za gašenje pošžara na žandare i uletalo na teren u Kragujevcu tada se niko nije obazirao na to?!!?