Izborni štab Dosta je bilo Saša Radulović
P. Marković
Izborni štab Dosta je bilo Saša Radulović

P. Marković

Tvrde da im podrška raste, Dosta je bilo, Foto: P. Marković

"Najava da će Vlada odustati od uredbe o formiranju pomoćne policije, odnosno namere da legalizuje 'fantomke', zbog toga što je pritisak 'prosto prejak' pokazuje da Vučić sve teže glumi lidera koji sve konce drži u svojim rukama. Ovo 'prosto prejak' je novi rejting Dosta je bilo na preko 15 odsto koji je naterao Vučića da ustukne i prvi put od kako je na vlasti odustane od poteza koji su direktno usmereni protiv gradjana i institucija države", navodi se u saopštenju.

Ta organizacija je navela da je Vučićev rejting već drastično pao posle oslobadjajućih presuda "za njegovog koalicionog partnera Bogoljuba Karića i savetnika Mladjana Dinkića", kao i zbog najave uvodjenja upravnika po zgradama ili "podele državne imovine poslovnim partnerima".

"Podrška Pokretu 'Dosta je bilo' raste. Po poslednjim istraživanjima ta podrška je na preko 15 odsto. Podrška raste i Dverima koje su značajno iznad cenzusa. Sve ostale stranke beleže pad. Najveći pad beleži Srpska napredna stranka. I to najviše zbog pada podrške Aleksandru Vučiću. Narod kaže: možeš kako hoćeš, ali ne možeš dokle hoćeš", dodaje se.

Pokret je, takodje, ocenio da premijer uzmiče i javno počinje da pokazuje pukotine u vlasti i da tu više ne mogu da pomognu ni kontrolisani i cenzurisani mediji. ;

"Vladi ne verujemo dok ne vidimo da je usvojena uredba o povlačenju uredbe o partijskoj pomoćnoj policiji, jer premijer neguje tradiciju neispunjenih obećanja o čemu svedoči i to da mi i dalje ne znamo ime 'fantoma' iz Savamale, a umesto odgovornih kažnjeni su novinari koji postavljaju to pitanje. Gradjani će u aprilu ocenjivati sva neispunjena obećanja, sve laži i pljačke u režiji premijera i imaće priliku da smene ovu vlast, ukinu sve štetne odluke, uredbe i zakone i uspostave vladavinu prava i demokratsku kontrolu bezbednosnih snaga", navodi se u saopštenju tog pokreta.

Komentari (5)

Драгомир

09.01.2017 16:02

ПОМОЋНА ПОЛИЦИЈА?Дај,бре,немо да ме вако старог за'ебавате под старе дане?'Нека ми неко напише чија је то била идеја и ћу право код њега па преко колена!Домаћински како приличи!Ајд да се ствара РЕЗЕРВНА ПОЛИЦИЈА па да разумем али ПОМОЋНА?Резервни састави су углавном АКО ТРЕБА НЕМА ПОТРЕБЕ у случају завејаности,пожара,поплава ... Море.нешто бих написао а да ПОМОЋНО И РЕЗЕРВНО није једно те исто?Када би такозвани хрвати следећи новохрватски језик ПОМОЋНУ ПОЛИЦИЈУ би назвали са најмање 12 речи?

Blok 45

09.01.2017 18:33

Treba da imaš, pola grama mozga, da bi glasao za ovog tamburaša.

pera565

10.01.2017 09:26

@Blok 45 - Bogami,za ovakav komentar treba bar 1 gram mozga.

nesa

10.01.2017 11:33

interesantno pratim politiku a za to nisam znao.pa novinari i bajni analiticari o tome nista nisu pricali.ne mogu da verujem.sta li jos ima sto narod nezna ali tu je evropa ona sve vidi.

Laki

11.01.2017 08:26

@nesa - Pa normalno da nisi nigde mogao da procitas jer to sto Kradule moze da izmisli i plasira normalnom čoveku se utruba prevrne, i neznam ko jos veruje ovom arlekinu, jer ni on neveruje u to sta objavljuje,