Profesionalizam,  pa ostalo: Kolarov  i Tadić
Marko Metlaš
Profesionalizam,  pa ostalo: Kolarov  i Tadić

Marko Metlaš

Profesionalizam, pa ostalo: Kolarov i Tadić, Foto: Marko Metlaš

Fudbaleri Srbije sastali su se u Kući fudbala u Staroj Pazovi prvi put sa novim predvodnikom Slavoljubom Muslinom pred prijateljske utakmice sa Kiprom 25. maja u Užicu, Izraelom šest dana kasnije u Novom Sadu, i Rusijom 5. juna u Monte Karlu.

Kao i na prethodnih nekoliko sastajanja, svi nasmejani i raspoloženi ističu da je atmosfera sjajna i da dišu kao jedan, a rezultati izostaju. Za sada je tu samo nada da ovog puta zaista počinje nova era srpskog fudbala.

- Očekuju nas jako važne utakmice, jer bi trebalo da se uigramo, prihvatimo zahteve selektora i spremno dočekamo kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Svi želimo isto i učinićemo sve da dođemo do cilja. Samo zajedno možemo do cilja, da svi dišemo kao jedan. Odabir gradova prijateljskih utakmica je dobar, a raduje me da igramo u unutrašnjosti. O Muslinu kao treneru i čoveku mislim sve najbolje - rekao je kapiten Srbije Branislav Ivanović.

Vreba šansu:  Andrija Živković

Marko Metlaš

Vreba šansu: Andrija Živković, Foto: Marko Metlaš

Fudbaler veznog reda Nemanja Matić kratko se osvrnuo i na prošlost.
- Imali smo sastanak sa selektorom i zna se šta traži od nas. Imamo sada i trening, dosta mladih igrača, a radujem se što su tu da osete atmosferu. Hoću da zahvalim i prethodnom selektoru Ćurčiću za sve što je uradio za nas. Situacija mu je bila teška. Moramo da ispravimo neke stvari iz prošlosti, da idemo napred - naveo je igrač Čelsija, koji će tu biti samo za prvu utakmicu jer mora da ide na lečenje, kao i Nemanja Maksimović iz Astane, jer se prvenstvo u Kazahstanu ne prekida.

U centru pažnje bio je i Dušan Tadić, koji je bio pionir bune na Radovana Ćurčića.
- Nisam pričao sa Muslinom o tome. Malo smo razgovarali. Rekao mi je da veruje u mene, da moj odnos mora da bude dobar. To kod mene nikada nije bio problem, jer sam profesionalac i volim otvoren i korektan odnos. Nikada neće biti problema što se toga tiče - zaključio je Tadić.

Za sada ga vole:  Muslin sa saradnicima

Marko Metlaš

Za sada ga vole: Muslin sa saradnicima, Foto: Marko Metlaš

 

Poseta mališana iz Užica

Reprezentativci Srbije danas će u Užicu posetiti Dom za decu bez roditeljskog staranja „Petar Radovanović“. Posle posete ustanovi, koja se u oblasti socijalne zaštite bavi zbrinjavanjem dece i omladine lišene roditeljskog staranja, a u oblasti učeničkog standarda smeštajem i vaspitanjem srednjoškolske omladine koja se zbog školovanja nalazi u Užicu, stručni štab i igrači nastaviće put do Zlatibora, gde će boraviti do meča sa Kiprom.

 

Fejsa i Gudelj odjavili Muslina

Pre prvog treninga, selektor “orlova” Slavoljub Muslin dobio je obaveštenje da neće moći da računa na dvojicu veznih fudbalera - Ljubomira Fejsu i Nemanju Gudelja. Razlozi su povrede. - Fejsa nije igrao ni poslednju utakmicu, a za Gudelja sam pokušavao da vidim da li će bar moći da trenira sa nama, ali su mu u njegovom klubu (Ajaksu) to zabranili - rekao je Muslin, uz dodatak da Gudeljov izostanak nikako nema veze sa ranijim sukobima sa bivšim selektorom Ćurčićem. Muslin je saopštio i da je izabrao Gorana Đorovića za pomoćnika, pored dugogodišnjih saradnika Sergeja Gusenka, Mladena Krstajića, Zorana Filipovića, Radiše Ilića i Marka Stojanovića.

Komentari (1)

DR Gane

24.05.2016 07:54

Alo bre razmažene ,,princeze" , prestanite više da dišete kao jedan, da nam pokazujete karakter, da tvrdite da imate kvalitete itd, bla, bla truć.! Igrajte bre fudbal za svoju zemlju onako kako treba i ne folirajte se više. Jednostavno i prosto!