Disciplina kičme
screenshot Youtube
Disciplina kičme

screenshot Youtube

Disciplina kičme, Foto: screenshot Youtube

- Bašta SKC-a dobro je mesto gde može da se odvrne pojačalo, da bude malo buke u centru Beograda - kaže Dušan Kojić Koja pred koncert na kome njegova „Disciplina” promoviše novi album „Opet”.

Beogradski koncert nije jubilej, nije proslava rođendana „Discipline”, insistira Koja i najavljuje da će uz nove pesme koncert biti ukrašen i starijim hitovima.

Pred koncert u SKC, bend je nedavno objavio novi singl i video-spot „Reci ruke uvis”, a Koja pesmu opisuje kao „zarazni hit veselog i igrivog ritma”.

Za sve one koji ne znaju, "Disciplina" je nastala na temeljima čuvenog benda „Šarlo Akrobata” 1981. Nametnula se, ali i sada drži tu poziciju, kao jedno od najautentičnijih i najuticajnijih imena srpske i regionalne muzičke scene.

Od minimalističkog bas-bubanj debija „Sviđa mi se da ti ne bude prijatno” (1983), preko eksperimenta sa duvačima na izdanju „Zeleni zub na Planeti dosade” (1989), i engleske verzije benda tokom devedesetih, „Disciplina” je stigla do nove faze rada sa albumima: „Kada kažeš muzika, na šta tačno misliš, reci mi?”(2007), „Uf!” (2011) i sada „Opet”.