„Tražimo bolje rešenje“: Mladen Šarčević
tanjug/dimitrije goll
„Tražimo bolje rešenje“: Mladen Šarčević

tanjug/dimitrije goll

„Tražimo bolje rešenje“: Mladen Šarčević, Foto: tanjug/dimitrije goll

Ministar objašnjava da detaljnije upoznavanje sa problemima u toj školi tek predstoji, kao i koraci Ministarstva po tom pitanju.

- Zbog personalnih promena u sektoru za inspekcije, kontrola nije upućena u školu, ali smo prikupili dovoljno informacija o radu škole i direktora i reklo bi se da je u pitanju čist nemar direkora. Kontaktiraćemo sa roditeljima da se organizuju i dođu na sastanak sa pomoćnicom za predškolsko i osnovno obrazovanje kako bismo se detaljno upoznali sa svim problemima i pokušali da zajednički nađemo rešenje koje je u interesu učenika - najavljuje Šarčević za „Alo!”.

On objašnjava i zašto su tek sada saznali za katastrofalne uslove u toj školi.

- To što Ministarstvo nije bilo upoznato sa pravim stanjem u toj beogradskoj školi posledica je lošeg rada Školske uprave Beograd i to je samo još jedan u nizu propusta koji su doveli do smene rukovodioca Školske uprave Beograd - napominje Šarčević.

Osnovna škola

N. Pavlović

Osnovna škola "Kralj Aleksandar Prvi", Foto: N. Pavlović

Direktor Milan Pušica pak tvrdi da je za problem sa, ogradom recimo, kriva opština Novi Beograd.

- Mi se godinama već obraćamo opštini, ali oni nam stalno govore da će problem sa ogradom biti rešen a ništa od toga. Mi tako čekamo i tražimo sastanak kod predsednika opštine, ali nikako da uspemo da dobijemo taj sastanak. Kada su toaleti u pitanju, tačno je da ih je mali broj na ovoliko đaka, ali škola je napravljena još 1968, te je tako kako je. Mi smo Gradskom sekretarijatu prošle godine, i to na inicijativu Saveta roditelja, dostavili molbu da nas uzmu u projekat za proširenje, te sada čekamo da izađe neka stručna komisija jer je to ozbiljan projekat - tvrdi Pušica, te napominje da su toaleti nedavno renovirani pa su u dobrom stanju, iako ih je malo.

Na pitanje šta se radi sa novcima od izdavanja prostora, direktor kaže da su u pitanju „mala sredstva“, a da ima more troškova.

Podsetimo, „Alo!” je juče objavio da je Osnovna škola „Kralj Aleksandar prvi” u očajnom stanju - ograđena je bodljikavom žicom, polupane su betonske staze i ima svega dva toaleta za 800 đaka.

Komentari (1)

XXL

11.10.2017 01:48

'Ajd sad to lepo renovirajte, pohvalite sa par textova u medijima tog direktora ili šta li je već i nek' dođe Onaj da tako renoviranu školu - otvori.