Mlađan Dinkić
D. Briza
Mlađan Dinkić

D. Briza

Mlađan Dinkić, Foto: D. Briza

Naime, odlazak Bogoljuba Karića iz Srbije poklopio se sa saslušanjem bivšeg ministra i lidera URS-a Mlađana Dinkića u vezi sa „Mobtelom“, čiji je nekadašnji vlasnik upravo Karić!

Karić: Ne komentarišem slučaj „Mobtel“

Bogoljub karić juče nije želeo ni da potvrdi ni da demantuuje naše informacije, u kratkom razgovoru rekao nam je samo da o „Mobtelu” ne želi da govori.

- Ne želim da dajem nikakve izjave u vezi s „Mobtelom”. Hvala - rekao je Karić za naš list.

Kako „Alo!“ saznaje, pozadina svega je da je Karić neposredno pre odlaska dostavio određene podatke Tužilaštvu za organizovani kriminal u vezi sa slučajem „Mobtel”, kada je država oštećena za više desetina miliona evra, zbog čega je Dinkić i saslušan. Uprkos tome što je Dinkić rekao da ne povezuje saslušanje sa obustavljanjem postupka protiv Bogoljuba Karića, naš odlično obavešteni izvor tvrdi da to i te kako ima veze jedno s drugim.

- Pa ko još veruje da je Dinkić tek tako saslušan baš sada, posle toliko godina. Naravno da je sve povezano sa Bogoljubovom slobodom. Za vreme svog boravka u Srbiji, Karić je Tužilaštvu dostavio određene podatke u vezi sa Dinkićem i „Mobtelom” i upravo na osnovu tih podataka je bivši ministar pozvan na razgovor - tvrdi naš izvor.

Bogoljub Karić se baš u vreme dok je Dinkić bio u policiji na društvenim mrežma pohvalio novim fotografijama iz Rusije.

Radulović: Saslušanje Dinkića je farsa

Saslušavanje Mlađana Dinkića u SBPOK-u je lažna predstava za javnost i time premijer pokušava da spase svoj rejting i rejting SNS-a, navodi se u saopštenju Pokreta DJB Saše Radulovića.

„Mlađan Dinkić je više puta pred izbore igrao ovakve uloge i lažnim obećanjima i manipulacijama donosio odlučujuće poene partnerima na vlasti. Ovog puta njegovo lažno saslušavanje o prodaji ‚Mobtela‘ i izgradnji topionice bakra u Boru smišljeno je da zavara građane i uljuljka ih u lažnoj slici da je premijer borac protiv korupcije“, navode oni.

- Dragi moji, posle praznika i kraćeg odmora vratio sam se na posao, koristim svaki trenutak da budem na gradilištu sa zaposlenima! Nek nam je sa srećom početak nove 2017. godine, da nas sreća služi i prati, da jačamo slogu u porodici i da se postigne rekord po otvaranju porodičnih kompanija kod nas - napisao je on uz fotografije na kojima pozira sa radnicima na gradilištu.

Komentarišući celokupnu situaciju, Branko Pavlović, koji je u vreme prodaje „Mobtela” bio direktor Agencije za privatizaciju, kaže da ne isključuje mogućnost da je Karić dostavio nove podatke zbog kojih je Dinkić pozvan na saslušanje.

- Sve je moguće, pa i da je Karić dao nove dokaze protiv Dinkića, ali zaista ne znam ništa o tome, takođe i ne poznajem gospodina  Karića lično. A to što je Dinkić pozvan da daje iskaze o određenim pitanjima, za mene je sasvim normalno. Ne znam da li je srećan kao što kaže, nisam siguran, ali da je prirodno da bude pozvan, to je sigurno - kaže Pavlović za „Alo!“.

Dobro došli, dragi gosti: Bogoljub

Mladen Šurjanac

Bogoljub Karić, Foto: Mladen Šurjanac

S druge strane, poznati beogradski advokat Toma Fila ne veruje da je Karić boravak u Srbiji iskoristio da bi Tužilaštvu dostavio nove podatke u vezi sa „Mobtelom”.

- Koincidencija je što je Karić otišao u isto vreme kada je Dinkić saslušavan. Sve što je imao da dostavi, Karić je dostavio ranije, nije on zato došao Srbiju, pa danima je pričao da će doći na ćerkinu svadbu. Ne verujem da bilo šta sa njegovim boravkom ima veze sa Dinkićem, zanimljivije bi bilo videti o čemu je sve saslušavan, videti gde se sve čačka - kaže Fila.

Komentari (15)

Novinari gde se ,nije novinarstvo samo copy/paste

12.01.2017 08:52

Jel istina da ovaj muljator Dinkic je savetnik za investicije I da svo ovo vreme to kao radi I placen je za to nasim novcem uostalom ko I svi ostali...

Dragan

13.01.2017 10:13

@Novinari gde se ,nije novinarstvo samo copy/paste - Dinkić je ubacio svoju ekipu u kontrolu letenja i ... Plate su im po 700-800000 dinara/mesec, pa vi vidite...bedo

pravda

12.01.2017 09:07

Umesto sto pisete, pokrenite akciju prikupljanja potpisa za oduzimanje celokupne imovine toj gospodi. Postaćete slavna novina a pod pritiskom naroda bice promenjen i Zakon koji sada stiti pljackase, lopove i kradljivce srpske imovine. Joj, pokrenite narodne mase i za sve ce biti bolje.

veve

13.01.2017 00:16

@pravda - Pa ko drzi narodne mase, svi smo kao da nikada spavali nismo. Svi vljda imamo mozak, neka se pokrenu oni sto palise skupstinu i palise -pobednicke-listice. Setali ste ko ludi mesecima, Bogu hvala da je bilo razumnih, pa ne bi veci belaj. Pa trazili ste promene imate ih od 2000.g i ovog g-dina ste sa ushicenjem zvali exspert, sad bi da ga zgromite, Pa ne moze onaj sto je davao pare, sa strane mora da se umiri, nece ga njegov narod a ni stari prijatelji inace bi napravio on ovde opet igranku!

Ana

12.01.2017 09:22

Pa valjda je Dinkic smestio Karicu?

mosa parezanin

12.01.2017 09:48

@Ana - Koga je smjestio nama sa onom trgovinom traktorima.Nas Telekom kupio dr Kostunica a sta smo mi gradjani srpske dobili tom prodajom.!?sve ove transakcije da ne napisem legalne lopovluke itekako se tice i nas gradjana srpske.I mi placamo cijenu tom mesetarenju ali se dosad uprno cutalo.Mecka ce da zaigra kad tad i u nasem Zimzograd entitetu.E ta mecka nazalost moze i da zaustavi nas put ka nezavisnosti.

Paja

12.01.2017 09:28

Sta je tu cudno? Samo prezime Karic upucuje na radnju smestanja. Salu na stranu, kakva je ovo Vuciceva zafrkancija za raju sa Dinkicem i Karicem, samo slepci to ne vide.

djordje1953

12.01.2017 09:29

pocela kampanja bice izbora

Kvazimodo Sorabius

12.01.2017 09:34

Karic? Pa podici mu spomenik na Avali ako je, makar na 'razgovor s gradjaninom' pozvan nedodirljivi Dinkic. Naro se poradovao da se to pojavila drzava, a ono sipak. Najvece zlo koje je pojedinac uradio u istoriji Srbiji je Dinkic. A eto,nasmejan i pobednicki se pojavio pred kamerama. Nista, drzava ce se obracunati s bostandzijama, prodavcima kreca, vozacima bez NJIHOVE "prve pomoci" ili bez NJIHOVOG sedista za decu od 12 godina i sl.

deda

12.01.2017 09:42

bice da su oni nama smestili jos nemozemo da se opasuljimo

DA

12.01.2017 10:49

Obojica su se izvvukli i ostali su im milioni, Nemojte o njima ni da pisete. Ako niste spremni da pomenete one koji su im omogucili da oni posle ovakvih bravuroza postanu slobodnii i posteni ljudi onda ih zaboravite..

Moje cutanje skupo kosta

12.01.2017 11:05

Da, da, njemu stalno neko smesta. Gde su bre nasi novci,gde su pare sa Kipra?

nedjo

12.01.2017 14:03

fina gospoda,pokradose nas dok kazes bk

seljak

12.01.2017 14:53

Jeste mu smestio verovatno u dzep,,

mara

12.01.2017 15:04

Novinari kasne kao i obicno. Skoro svi su u upotrebi vlasti. Kada i kako treba tako objavljuju tekstove, Nema tu nista od struke i nauke. Svi su ponavljaci. Ali se uvek dobro nasmejem kako pisu i o cemi nas izvestavaju, valjda i oni misle da smo svi glupi.