Dragan Đilas
R. Ristić
Dragan Đilas

Aleksandar Dimitrijević

Dragan Đilas, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Megapoularna serija “Ubice moga oca” više se neće prikazivati na RTS, već “odlazi” na novi kablovski kanal TOP, a kako “Alo!” saznaje, iza čitave ove priče stoji Dragan Đilas, koji je iskoristio sukob između glavnog i odgovornog urednika RTS-a Dragana Bujoševića i reditelja i scenariste “Ubica” Predraga Gage Antonijevića, koji je izbio zbog problema oko prodaje serije.

Dobro upućeni izvor za “Alo!” otkriva da je Đilas odmah procenio situaciju i brže-bolje je odlučio da ponudi sumu koja se ne odbija, budući da uskoro kreće u izbornu kampanju za gradonačelnika Beograda.

- Kada je čuo za Bujoševićev i Antonijevićev sukob, Đilas je odmah smislio plan da preko “Dajrekt medije”, odnosno PR i marketing kompanije čiji je osnivač, otkupi novu sezonu serije - otkriva izvor, i dodaje šta je razlog zbog čega se Đilas “nameračio” baš na ovu seriju.

- Budući da je serija dosegla gledanost od neverovatnih 2,4 miliona gledalaca, Đilas je odmah shvatio da bi njegovi reklamni spotovi koji bi bili puštani u toku jedne epizode doprli do velikog dela izbornog tela - kaže izvor i dodaje da nije slučajno što će se serija prikazivati na novom “TOP” kanalu.

Dragan Đilas

RAS

Dragan Đilas, Foto: RAS

- “Dajrekt medija” koju je Đilas pre nekoliko godina prodao jednoj bugarskoj medijskoj grupi je i dalje pod njegovim velikim uticajem. Odluka da se serija prikazuje baš na novom TOP kanalu koji je u okrilju Junajtid Medije, kojoj između ostalih pripada i N1 kanal, logična je jer Đilas u kampanju kreće 15. decembra, a prikazivanje serije počinje 18. decembra. Budući da čitav Beograd plaća pretplatu za kablovsku televiziju, njemu se sve poklopilo - zaključuje dobro obavešteni izvor.

Glumac Tihomir Arsić koji je odlučio da se posle 17 godina vrati glumi baš u seriji “Ubice moga oca” za “Alo!” kaže da ne može da veruje da je RTS dopustio da se već formiran brend preda u ruke Draganu Đilasu i ljudima oko njega.

Tihomir Arsić

Vladimir Živojinović

Tihomir Arsić, Foto: Vladimir Živojinović

 

- Izvesno znam da je RTS uložio mnogo novca u “Ubice moga oca”, odnosno pare građana Srbije. Nije mi jasno kako su mogli da puste niz vodu već formiran brend koji sigurno donosi novac i predaju ga Draganu Đilasu za njegove propagande svrhe. U pitanju je vrhunska neozbiljnost! Ja ne krivim ni Đilasa ni nekog trećeg ako ovu seriju upotrebi u svojoj kampanji, mnogi su se služili i prljavijim stvarima, samo mi je žao što ću i ja posredno učestvovati u tome, a da toga nisam bio ni svestan - kaže Arsić, i dodaje da poslanici u Skupštini Srbije moraju da raspravljaju na ovu temu.

- Ja bih na mestu naših poslanika postavio poslaničko pitanje: Kako je moguće da se pare građana uložene u ovaj projekat zanemare i da serija završi na kablovskoj televiziji? Najviše mi je žao onih ljudi sa sela koji su sa uživanjem pratili seriju. što će sada biti uskraćeni. Serija sada slobodno može da se zove “Samoubica moga oca”, a siguran sam da Đilasu ni ova hit serija neće pomoći na izborima - zaključio je Arsić.

Komentari (13)

mikica

03.12.2017 09:15

Opet vam je gospodin covek trn u oku .Sta kazete ,brze bolje.Da,brze bolje.

Što se to tako

03.12.2017 09:39

napadaju ljudi?

momazver

03.12.2017 09:53

Pitao bih ŠTA JE RADIO Programski odbor i Upravni odbor RTS u sprečavanju ove SVINJARIJE. Čini mi se ništa....AL ZA VELIKE PARE! Sad mi je jasno i zašto je Bujošević *bolestan* i odlazi sa mesta prvog čoveka RTS....Kanda se nafatirao!

bojim se

03.12.2017 22:45

@momazver - da je Bujketa napustio Decko, pa je bas bolestan, a nafatirao se Odavno, samo ne znam kako mu je mama, nadam se dobro

goxy

03.12.2017 10:10

ako nije na rts-u onda je to daleko of the gledanosti

dr

03.12.2017 10:57

Изгледа да се заборавља Српски језик, невјеројатно да писац овог текста напише МЕГА-ПОПУЛАРНА, па зар није боље написати НАЈПОПУЛАРНИЈА. Коме сметају Српске рјечи и ко то измишља српском читаоцу нове стандарде.

Rastko

04.12.2017 06:03

@dr - Neverovato je srpski a ne nevjerojatno. Ti deliš lekcije...

Zeljko

03.12.2017 11:21

Lele Odjilas ima Televiziju i to Kablovsku Verovatno mu sad Ponestalo para Pa zeli izbore podhitno posto je SNS napunio Budzet A i Fotelju mekanu i toplu pa kad se zavali ima da gleda.seriju kao.u.Bioskopu A jankovic mu donosi.Kokice

Oscar

03.12.2017 11:34

Ako sam dobro razumeo RTS je finansijski učestvovao u realizaciji te serije? Kako onda novac građana Srbije može da ode u privatne ruke?! Izgleda da u Srbiji ništa baš ne može da bude kao u normalnoj zemlji.

nedzad nedjo

03.12.2017 22:11

snalažljv čovek

Dragan

04.12.2017 05:56

Bunoševića smeniti. To što ne sposoban kao novinar ne tnači da ne sposoban kao direktor.

Bojanče Živković

04.12.2017 15:17

Sramno je kako Arsić ovo komentariše a 15 ( petnaest) godina prima platu u Narodnom pozorištu a da nije stao na scenu i nije ušao u zgradu. U bruto iznosu, uplaćeno je oko 110 000 eura. Toliko je njemu isplaćeno od narodnih para za totalni nerad !

svetlana miletic

04.12.2017 16:46

Arsic glumac i moralista! Obicna prelivoda, i sramota za glumacku i bilo koju drugu profesiju. O kom moralu ovaj uspesan privrednik i politicar prica? Sta je sa njegovim glumackim moralom, kad 15 godina prima platu, a da ga u repertoaru Narodnog nema citavih 15 godina! Zasto je cas u ovoj cas u onoj partiji, a sada i osnivac SNSa.?! Kakav moralista?!