Bratislav Dikić
O. Bunić
Bratislav Dikić

O. Bunić

Bratislav Dikić, Foto: O. Bunić

Pred većem sudije Miroslava Bašovića počelo je saslušanje četrnaest osumnjičenih za pripremanje terorističkih napada u Crnoj Gori.

Prvi na saslušanju je bivši komandant Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić, koji je negirao krivicu i započeo je štrajk glađu.

Nezvanično, kao glavni organizatori označeni su  Dikić i Aleksandar Sinđelić, a traje istraga o upletenosti još nekih lica, čiji identitet za sada nije poznat, za koje se osnovano sumnja da su finansirali i logistički omogućili formiranje grupe.

Tužilaštvo osnovano sumnja da je početkom oktobra u Srbiji i Crnoj Gori formirana kriminalna organizacija, s ciljem uticaja na zakonodavnu i izvršnu vlast u Crnoj Gori.

Dikić krenuo u Ostrog da se moli za zdravlje

Petrović je izjavio da je njegov klijent došao u Crnu Goru kako bi se u manastiru Ostrog pomolio za izlečenje, jer je teško bolestan, a ne kao terorista. 

U toku postupka utvrđeno je da su kriminalnu organizaciju, osim osoba koje su uhapšene, činile i osobe na čijoj identifikaciji i hapšenju tužilaštvo i policija i dalje intenzivno radi.

Organizator grupe Bratislav Dikić prekjuče je u ranim jutarnjim časovima došao u Crnu Goru sa namjerom dalje realizacije kriminalnog plana i komandovanja naoružanim licima u namjeri da zauzmu Skupštinu Crne Gore i druge državne institucije.

Osumnjičeni su, prema dobijenim uputstvima i kriminalnom planu, privatnim vozilima došli u Podgoricu, gde su se radi nastavka realizacije kriminalnog plana rasporedili u najmanje tri grupe. Članovi kriminalne organizacije dobijali su uputstva da raspodele unapred pripremljeno oružje radi dalje realizacije kriminalnog plana.

Po nalogu Specijalnog državnog tužilastva službenici Specijalnog policijskog odeljenja i Uprave policije uhapsili su organizatora i članove ove kriminalne organizacije u trenutku kada su pošli da provere unapred pripremljeno skriveno skladište i dopremljeno oružje i municiju.

Po saznanjima Vlade Crne Gore, kako je juče kazao vicepremijer Duško Marković, ova aktivnost uhapšene grupe srpskih državljana nije povezana sa vlastima Republike Srbije, njenim zvaničnicima ili bilo kojom institucijom.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da bi voleo da vidi i da čuje stvarne i ozbiljne podatke o tome da je Dikić planirao terorističke akte u Crnoj Gori.

Komentari (3)

saw

18.10.2016 14:50

nemoj samo da sedas na stiropor da ne bi oteo tomi mesto

maconi

18.10.2016 19:40

Neverovatno, do juče komandant, za Srbiju bi i život dao a danas robijaš zatočen u nedodjiji a Srbija za svoje dete ništa. Sad bi njegov zamenik trebao da pokrene brigadu predje granicu lako i oslobodi svog bivšeg komandanta a posle ćemo da vidimo.

alexa

18.10.2016 21:41

Sve je bre namestaljka!