Bratislav Dikić
K. Kamenov
Bratislav Dikić

K. Kamenov

Bratislav Dikić, Foto: K. Kamenov

Razgovori su presretani sedam dana pre izbora, pišu podgorički mediji.

Iz dela te komunikacije se vidi da je bilo koordinacije između Dikića i njegove grupe sa određenim političkim subjektima u Crnoj Gori i paraobaveštajnim strukturama iz Rusije koji vode kampanju protiv NATO-a, pišu "Dnevne novine".

U jednom delu razgovora, kako navodi list, Dikić vidno nervozan jer mu se ne javlja osoba za kontakt, besno pita izvesnog Sinđu o čemu se radi, govoreći mu da je tu došao, "da ima 23 čoveka", da "ovo nije zajebancija", da je "ljude razmestio", i da "ne zna šta da im kaže".

Sinđa mu objašnjava da će biti sve u redu i sumnjičavo kaže: „Ako si se uplašio, vrati se", na šta Dikić kaže da nije, „ali je neozbiljno ako se ne javlja na nekoliko poziva, da mora da vidi šta je sa „rakijom" (oružje), da „rakija" mora da se pregleda, „flaše" (puške) isprazne i očiste...da to nije zajebancija..."

Iz razgovora ove dvojice se vidi da su povezani sa nekim domaćim političarima koji imaju nameru da proglase pobedu i uđu u Skupštinu, ali da ta koordinacija ide preko nekih paraobaveštajnih kanala u kojima se nalaze i neki ruski državljani, i da taj koji je glavni ima neke veze sa Rusijom.

Očigledno je da su te garancije i obećani novac bili glavni motiv Dikiću da se upusti u sve ovo.

Kasnije, Sinđa javlja Dikiću da zapiše drugi broj. Pita ga: „Imaš li olovku?", Dikić mu potvrđuje, a ovaj mu diktira broj.

Razgovor kako su objavile Dnevne ovine, teče ovako:

Petrović: Ne znam da li je snimak autentičan

Dikićev advokat Milan Petrović rekao je da ne može da potvrdi autentičnost transkripta i da je njegovo objavljivanje tokom istrage neozbiljno.

"U ovom trenutku ne možemo da potvrdimo autentičnost tog transkripta, s obzirom da nam to nije predočeno niti nam je ukazano na to prethodnih dana koliko smo bili u predmetu. Smatramo neozbiljnim da jedna ozbiljna institucija, kao što je Specijalno tužilaštvo Crne Gore, takav neki dokument da novinama sobzirom da se radi o zatvorenoj istrazi. Iz toga proizilazi da je sada nejasno, ako taj transkript zaista i postoji, kako je on došao do novina. Smatram to neozbiljnim i u ovom trenutku mi to ne možemo da prihvatimo kao stvarno i istinito", rekao je Petrović za N1.

SINĐA: „Radi se o tome da je onaj broj uključen, ali izgleda da mu je roming pojeo, pojeo mu one ... kredit u romingu. Kako god pozove, njemu neće da prebaci roming, uključi poziv. Sad ću da vidim da mu uključim, a ti ga pozovi na ovaj. Ovako je sve u redu. Sa Rujama. Nemaju mnogo (...nerazgovetno) raspoređeni okolo. Imaju rezervu koja je u naselju Zlatica".

DIKIĆ: „Aha".

SINĐA: „Zlatica, to je naselje. Tu se nalaze stacionirani i u slučaju (...nerazgovjetno) će biti pokrenuti. A ovi tvoji što su po gradu, neće da ih bude mnogo. Ulaz će da bude otvoren. Ulaz će da bude otvoren u Skupštini sa strane parka. Taj neće biti blokiran, radiće. Ovi ostali će biti blokirani."

DIKIĆ: „Čekaj...ulaz sa strane parka?"

SINĐA: „Ulaz od strane parka...I da kažeš Nikoli, sve ljude druge, sve grupe koje su došle tu, moram da ih uputim njemu da ih organizuje...Sve to mora da završi do sutra u podne. Upad će da vrši sutra u 23.00."

DIKIĆ: „Dobro".

SINĐA: „To je 11 uveče".

Aleksandar Sinđelić

Facebook

Aleksandar Sinđelić, Foto: Facebook

DIKIĆ: „Dobro".

SINĐA:"Kad se to bude dešavalo, posle proglašenja tih izbora. Ako bude sve mirno to je u redu, a ako ne, desiće se tu...Tu će da budu oni političari, oni će da uđu sa narodom. Skupiće se veća masa naroda... To se radi koordinirano sa svih strana. Tu ima još ljudi. Ima grupa kao što ste vi. Ne znam gde su raspoređeni...Nađi plave trakice kao što su lente."

DIKIĆ: „Lente..."

SINĐA:"Ali plave tračice, samo da su plave boje."

DIKIĆ: „Dobro"

SINĐA: „Svaki naš čovek koji je naš u tom slučaju, da stavi tu plavu trakicu negde da se vidi...Da se naši ljudi raspoznaju ko je ko. Da ne dođe do zabune da neko nekog prejebe."

DIKIĆ: „Aha, to je za uveče da se stave trake".

SINĐA:"Za uveče, da nije previše primetno, ali da se vidi dovoljno. Da se raspoznajete međusobno. I Ruje i drugi znaju to (...nerazgovjetno). Da se upravlja narodom, da ne rade sve kao muve bez glave, nego da se radi organizovano. Jer, sve oči su uprte i bukvalno, ti znaš ko, ja sam ti rekao. Taj čeka i gleda i u vas i u nas, i u mene...U sve. A od toga, znate vi, šta nam zavisi. Nemoj da sjebemo stvar. Ajde da izguramo, to je za sve."

DIKIĆ: „Razumem...Reci mi samo ovo, u vikendici tamo što je ona „rakija" kad da mu pokažem „rakiju"? Kad da mu dam ključ tamo?"

SINĐA:"Ako, slobodno, sve na raspoloženju. Ne sme on da zajebe, jer je to pod njihovom kontrolom."

DIKIĆ: „Dobro. Ja sa njim sad da se nađem. On treba u 22. Nađem se sa njim..."

SINĐA:"I koordinišeš sve (... nerazgovjetno).Pametno, bez srljanja. Daj Bože, može da bude sve u redu, da se ovaj, Milo pomiri sa sudbinom da je izgubio, i da ne bude ništa."

DIKIĆ: „On da je pametan, dao bi odmah vlast."

SINĐA:"Baš to".

U daljem razgovoru Sinđa objašnjava da, ako se Milo pojavi i pokuša da proglasi pobedu, da ga uhapse, te da bi za to bila specijalna nagrada. Dikić se raspituje koja je to nagrada. Onda se dogovara da pogleda i preda „rakiju" i da mu da „helikopter" (dron sa kamerom i motorole).

Inače u noći između subote i nedelje zbog sumnje da su planirali državni udar i hapšenje premijera uhapšeni su i Kristina Hristić (38), Branka Milić (61), Milan Dušić (59), Dragan Maksić (40), Srboljub Đorđević (62), Aleksandar Čurović (33), Aleksandar Aleksić (42), Nikola Đurić (34), Siniša Ćetković (36), Dejan Stanojević (42), Ivica Matić (36) i Perica Andrić (38) i Miloš Aćimović (26). Njima sudija za istrage Višeg suda u Podgorici, Miroslav Bašović odredio je pritvor do 30 dana.

U subotu veče su uhapšeni i Bojan Kovačević (40), Vladimir Božović (21), Nikola Đorđević (21), G.K. (17), Luka Đorđević (18) i Stefan Velimirović (25), za koje tužilaštvo nije tražilo pritvor.

Dikić i Aleksandar Sinđelić, koji se potražuje, su organizovali i finansirali kriminalnu grupu koju su činili barem još 18 članova.

Tako su Aleksić i Velimirović pristali da svojim automobilima, prevoze članove grupe iz Srbije u Crnu Goru, ali i na teritoriji Podgorice i na taj način im pružaju logističku podršku.

Za upotrebu oružja, kao i hapšenje građana i policijskih službenika i zauzimanja državnih institucija, prema rešenju o zadržavanju, bili su zaduženi Bojan Kovačević, G.K., Nikola Đorđević, Luka Đorđević, Božović, Andrić, Ćetković, Ćurović i Stanojević.

Osumnjičena Milić je, kako se sumnja, prihvatila da obezbijedi mobilne telefone za potrebe kriminalne grupe, te da prenosi poruke između organizatora i članova grupe.

Sumnja se da se Sinđelić u više navrata od početka oktobra 2016. godine sastajao sa navedenim članovima grupe kojima je davao instrukcije, novac, oružje.

Komentari (77)

root

19.10.2016 11:24

A molicu fino recite mi koje su to i cije dnevne novine objavile osim vas.Bas bih voleo procitati.Da slucajno ovog Sindju niste pomesali sa Sindjelicem sa Cegra i da Crnogorci poput Mila nisu resili kao turci prave cele kulu

Vojkan

19.10.2016 11:29

Jel neko treba da poveruje u ovo ? Pa Milo bi uhapsio svakog ko ne misli kao on.

Džedaj

19.10.2016 11:30

U našeg Mila jaka je sila već 27g ga nije napustila!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LALA

19.10.2016 14:40

@Džedaj - Da,da,silom vec 27god.opstaje na vlasti,JADNOOOOOOOOOOOOOOOO!

Gaga

19.10.2016 11:32

Milo, na tudjim mukama se ne gradi buducnost.

makim

19.10.2016 11:34

Verujem da iza ove izmisljotine stoji Milo, covek je na sve spreman kako bi zadrzao fotelju.

makim

19.10.2016 11:34

Verujem da iza ove izmisljotine stoji Milo, covek je na sve spreman kako bi zadrzao fotelju.

Lela

19.10.2016 11:50

@makim - U to sam sto posto ubedjena da je to sve izmislio Milo i njegova kompanija.

Jadranka

19.10.2016 11:37

Koliko je razgovor montiran vidi se iz aviona.

Hm

19.10.2016 11:39

@Jadranka - I za onaj oko Piranskog zaliva se pričalo da je montiran hrvatske tajne služe rade čuda.

Sladjana86

19.10.2016 11:38

Nisu tu cista posla,valjaju se u blatu,sve se sazna kad tad.

Miodrag

19.10.2016 11:39

Ovaj Milo je takav lopov i hoštapler kakvog nema nigde. Šta hoće da zavadi braću Crnogorce i braću Srbe, e pa ne može. Nemoj da mi sada izmišlja krive drine i pravi se lud kada je svima jasno da je ovo odradjeno u njegovoj režiji! Sram da ga bude!

kole

19.10.2016 11:39

Milo je jedan kriminalac kome nista nije strano pa ni da sve ovo izrezira

Ankica

19.10.2016 11:41

Pa naravno da je sve režija Mila i co. jer se stolica mrdaaaa

Pjer

19.10.2016 11:41

Komedija u režiji Mila ! Pa on ovako može da laže svoje prijatelje Albance ,a ne nas ,sram ga bilo ,prodao bi dušu za vlast !!!

lala

19.10.2016 14:37

@ Pjer - Ha ha,pa,to je vec uradio!!!!!

sotir

19.10.2016 11:43

A kako bi ga hapsio? Gde? Sa cim? Trulo da trulije ne moze da bude.

BRUKA

19.10.2016 11:43

Kao sto vam rekoh pre neki dan tamo se sve prati,analizira,ne prepusta slucaju. Ne pije vodu ni sto se ovo odavde prave ludi jer je osoba kao sto je Dikic bez obzira na penziju uvek pod monitoringom, Ne znam da li je ovo radjeno za pare iki ga je neko uvukao u ovo,ali kako je zamisljeno da se ovako dogovaraju i jos obelezavaju je fenomen..

Alo alo

19.10.2016 11:47

Kao u seriji alo alo ovo cu reci samo jednom....

Petar

19.10.2016 11:47

Valjda je svima jasno da je ovaj Sinđelić Bebin igrač koji je navukao ovog nesrećnog Dikića da dođe. Zato se odmah Sinđelić i izvukao. Kakva prestava za široke narodne mase...

KIKI

19.10.2016 11:47

Iza ovoga stoji Milo da bi sacuvao svoju fotelju.Ponistiti izbore u CG.

Tara

19.10.2016 11:48

Mislim da su trebali da cekaju jos 15 dana pa da daju transrtipte razgovora koje su mogli da nameste kako su hteli.

sajko

19.10.2016 11:48

Ovo nije nikakav dokaz...sve je montirano u Milovu korist...ko jos moze u ovo da poveruje. Smesno!!

Miša

19.10.2016 11:57

Izmislio si teroristički napad Milo i zato se okani svega što je srpsko!

Dejan

19.10.2016 11:58

Ovo ne da je izmisljotina vec u ovo niko nece poverovati,Djukanovic pokusava da na ovaj nacin skrene paznju sa izborne kradje!

Deny

19.10.2016 12:01

Idejni tvorac je Beba Popović, to je on konstruisao. Isto kao i onu zoofiliju sa psom kada je meta bila aktivistkinja koja se suprotstavila Milu. Milo samo plaća usluge.

mima

19.10.2016 12:01

Milo je sve ovo izrezirao zarad pobede.

Gorana

19.10.2016 12:01

Milo Djukanovic je jedan najobicniji kriminalac i njega treba uhapsiti.

Sava mala

19.10.2016 18:05

@Gorana - Hoces ti da ga hapsis...imas neki dokaz....posto se u normalnoj zemlji hapsi na osnovu dokaze...ili ti zivis negde gde su insinuacije i puste zelje dovoljne....srbija ovo treba da prepusti nadleznima u cg jer je covek uhvacen u nekakvom kriminalnom delu...na istrazi je sad da dokaze i pokaze u cemu....srbija ima previse svojih pravnih problema da bi se bavila tudjim....

sanja

19.10.2016 12:03

Bilo je jasno od samog pocetka da je sve namesteno.

Lazar

19.10.2016 12:03

Ljudi, ovo je više nego smešno, ajde razumem atentat na nekog, ali hapšenje u stranoj državi!?Milo mogao si ovo i bolje da izvedeš...

Jo

19.10.2016 13:19

@Lazar - Ocigledno je da su radili sa nekim u cg ko je trebao da bude oficijelni hapsitelj....mozda Medo....taj bi oca prodao da se dokopa vlasti...gladan i zedan....zato sto je takva opozicija ljudi glasaju za manje zlo sto je u ovom slucaju milo....opozicija jos veci krimosi od mila a narod pametan

laka

19.10.2016 12:03

jel moguce da lazu i to ovako providno a ponose se time???

Marko

19.10.2016 12:04

Ma daj ovo je smesno, Milo lopove sve si izmislio.

Žabljak

19.10.2016 12:06

Da li zaista ovi misle da će im neko poverovati na ovakve gluposti. Pa gde je taj političar sa kojima su ovi "teroristi" bili u vezi.Ovo je obična farsa.

milano

19.10.2016 12:40

@Žabljak - Ko je glup da ovakvu akciju planira preko telefona ajde da ne poverujem.

Vasa

19.10.2016 12:09

Mislim da je sve montirano i poteklo iz kuhinje Mila i njegovih šiptara.

Siniša

19.10.2016 12:12

Milo je lopinger kakvog nema.Pravi sir Oliver iz stripa.

milja

19.10.2016 12:18

Ako ga izruce Kosovu po njihovoj poternici, obrao je bostan!

Vukica

19.10.2016 12:20

Milo prestani sa ovom predstavom. Kriminalac kao ti je spreman na sve pa i na ovakvu predstavu da bi spasio vlast.

riki

19.10.2016 12:21

Milo je pobedio...Pustite ljude,ne brukajte se vise

Zeka

19.10.2016 12:22

Ala je MIlo sve iscenirao, pa ovo je za film..opšti haos.

vojko

19.10.2016 12:24

Sve je to montirano i pripremljeno u Milovom kabinetu.

nasko

19.10.2016 12:27

Lazirao je Milo sve da bi ponovo osvojio vecinu.

Dare

19.10.2016 12:28

Problem je što svi znamo da je Milo hoštapler, tako da mu se ne može verovati.

Mima

19.10.2016 12:28

Milo je teški kriminalac.

Gotov jeee

19.10.2016 12:29

Milo nestaško jedan bas si se zaigrao. Mislio sam da si malo inteligentniji, ali ovo je tako providno da bi ti tvoj idejni vodja Sloba opasno zamerio na ovakvom glupiranju. Ali vazno je da su tvoji policajci spektakularnom akcijom uspeli da osujete opasnu nenaoruzanu srpsku teroristicku grupu sa stavljen u od poluzivih bakica i dekica da izvrse drzavni udar u bratskoj nam Crnoj Gori.

Nesa

19.10.2016 12:30

Sve je ovo maslo Mila Djukanovica koji je i izmislio teroristicki napad i drzavni udar po ugledu na Erdogana. A to sto je za hrvatskou stranku glasalo 25 ljudi a ima samo jedan hrvat po popisu to nije itno. Krao je i namestao izbore gde je stigao, plus ovo sa tzv. teroristima. Sve bu uradio da opsatne na vlasti.

Jo

19.10.2016 13:14

@Nesa - Znaci po tebi za hrvatsku stranku smeju da glasaju SAMO hrvati??!!

Vesna

19.10.2016 12:34

Kakav transkript,ovo je izmišljen i nesretno sklepan tekst.Izgleda kao da su sagovornici retardirani,i to toliko da jedan onom drugom mora da objašnava da je 23h jedanaest sati? Milo,imaš pare,mogao si da kupiš nešto uverljivije i bolje.

Eto

19.10.2016 12:44

Dobro radi Milo ne ide u medije da likuje nego ćuti i čeka da sud radi poso,bravo!

RAJKA

19.10.2016 22:10

@Eto - Dao dupe pod kiriju pa mu sad dupe zvace gace,ahahahahahah.......

Jaoooooooooo

19.10.2016 12:47

Treba sada da se nešto izmisi i da se Putinu opravdaju izgubljeni milioni evra koje je dao za kampanju i tu silnu propagande da sruši Mila i opet srbi izgubili ko i zadnjih 27g a taj Putin stvarno ne voli da gubi neko od srba će mu za ovaj poraz odgovarat možda i glavom ko zna?

sasa

19.10.2016 12:56

Mocni smo, jedni nas optuzuju za mesanje u izbore u Hrvatskoj, drugi za izbore u BIH a treci u CG...vauuu

veka

19.10.2016 13:05

Milo je najgori od svih, godinama pravi haos.

Ako

19.10.2016 13:08

Biće da su to opet hrvatske tajne službe ko za onu snimku oko Piranjskog zaliva....

Hahaha

19.10.2016 13:09

Vučiću veriješ li sada a?

loki

19.10.2016 13:14

Zašto Evropa sad ne preispita svoje odnose sa Crnom Gorom. Gde je sad demokratija i evropski tokovi? Don Milo je zastrašio ljude u Crnoj Gori ne bi li glasali za njega, pa sad hoće da Srbiju uvuče u svoje mafijaške smicalice. Srbija nem aveze sa tim, neka se Don Milo slobodno otkači od nas i da zaboravi da uopšte postojimo, ima svoju šiptarsku braću, pa neka sa njima gradi svijetliju budućnost.

Mimi

19.10.2016 13:17

I sve to oni "naivni" pričali telefonom, haha, i dogovarali tračice plave (nisu imali kad ranije) i ulaz u Skupštinu (baš preko telefona)...Meni je sve ovo smešno. Pa ovaj Dikić nije bio vaspitačica u vrtiću pa da tako naivno uleće.

Nenad

19.10.2016 13:24

Sta sve ljudi nece uraditi samo da ostanu na vlasti. Meni ovaj Milo deluje kao politicar koji je na sve spreman kada je valst u pitanju.

mica

19.10.2016 13:26

Rekoh već poslednji bastiljon mafijaški na tako visokom nivou je u crnoj gori i to u njenom najokrutnijem smislu jer su počeli da hapse stihijski pa čak i strane državljane u strahu da će ih maknuti sa vlasti.

Nena

19.10.2016 13:32

Meni kada neko spomene Milu,meni je to odmah asocijacija na laz ,kriminal,prevaru....Taj covek nije nikakv politicar ,niti radi bilo sta posteno,gleda samo koga ce vis da prevari ili slaze ,ali nismo mi glupi sve je jasno

O MILA

19.10.2016 14:43

@Nena - Koju Milu?

Nena127

19.10.2016 13:33

Sada će da se "velelepni" premijer oglasi i kaže kako to za njege nije dokaz i kako obaveštajne službe Srbije imaju drugačije podatke.

komandant Spaihiu?

19.10.2016 18:58

@Nena127 - Kako mu se zvaze onaj polcajac sa Kosova kog pre neki dan 5-6x spomenu da je prijavio "momke" iz Ibarskog Kolasina policiji iz CG?

kecc

19.10.2016 13:39

Milo je po prirodi politička životinja.

Lisac

19.10.2016 21:51

@kecc - Ne samo politicka ...Priroda ga obdarila.

ww3

19.10.2016 14:13

Gdje je sada premijer Vucic da se oglasi ?.Crna Gora jes malena ali ima profesionalne sluzbe , pozdrav sa Cetinja..

Komita

19.10.2016 15:57

@ww3 - Dečko,ovo što prezentuje vlast Mila Djukanovića o navodnoj terorističkoj grupi,spada u naučnu fantastiku. Grupa od 20 ljudi da uhapsi mafijaškog predsednika Crne gore je verovatna samo u Diznilendu.Ovo je samo marketinški trik kriminalaca na vlasti da bi dobili glasove neodlučnih glasača.A Dikića plaća Milo.I dobio je izbore.Vlada drzavom kao Tito!!!!! Demokratija!!!!!!!

RAJKA

19.10.2016 22:01

@ww3 - Vucic nema posla sa kriminalcima!!!!

Suad

19.10.2016 16:22

Uhapsiti sve teroriste koji mogu prouzrokovati haos na Balkanu pa i sire...

Srbinbg

19.10.2016 18:43

Nije Dikicev ni glas ni akcenat..

milence

19.10.2016 18:56

Odradio ga Sindja ko kobac pile! U svakom slucaju takav lik ne bi terebao da bude ni blagajnik u kucnom savetu a ne komandant?!?

jo

19.10.2016 20:41

sta je misevi gde ste se sakrili..do sad ste komentarisali da su sve lazi namestanje...bolestan covek ide u crkvu....naravno naoruzan do zuba....i sta sad ???!!!! jel i ovo laz i prevara...sta jos treba....sramota...osramotio je srbiju i njemu netreba suditi u CG vec u Srbiji jer je Srbiji naneo najvecu stetu i blamazu......

Ema

19.10.2016 21:52

Cudi da Vucic,Nikolic i Dacic ne reaguju na crnogosko pljuvanje po Srbiji u svetskim medijima.

VIP

19.10.2016 23:28

Milo je Car, a ovaj ovde dripac. Milo je lep, a ovaj ovde ...fuj Milo je Don Korleone, a ovaj ovde dupelizac. Milo njih odvede u kakvu takvu buducnost, a ovaj ovde odvede nas u ponor. Milu mozete da pljunete ispod prozora ( kabineta) da mu se klizaju macke, a ovog ovde mozete da pljujete koliko hocete.On se brise rukavom i tera dalje.

Milos

20.10.2016 08:08

Uporedite govore generala Dikica sa ovim sto je kao on u transkriptu ...pojedine izgovorene reci odaju crnogorca a ne generala ...tako ocigledno Ako je ovo dokaz onda je ovo bruka za crnogorsko pravisudje