Devojke nisu kurve
Jutjub printskrin
Devojke nisu kurve
Foto: Jutjub printskrin

U pismu koje nerođena ćerka čita svom ocu kao odrasla devojka, opisan je život žena širom sveta koje trpe poniženja i ispaštaju zbog seksizma.

“Dragi tatice, hvala ti što se brineš o meni, iako se još nisam rodila. Ali moram da te zamolim za uslugu... Radi se o dečacima. Rodiću se kao devojčica, što znači da će me već od 14. godine dečaci nazivati ku**om i sličnim imenima. Naravno, samo radi zabave. I ti znaš da je to šala i nećeš reagovati, razumem te. Možda si i ti to radio kada si bio mlad, pokušavajući da se dokažeš pred drugarima. Znam da ni ti nisi mislio ništa loše. Ipak, neki ljudi neće shvatiti šalu.

Devojke nisu kurve
Foto: Jutjub printskrin

Zato, kad napunim 16 godina neki dečaci će gurnuti ruku u moje pantalone, a ja ću biti toliko pijana da neću moći da stojim na nogama. I, iako ću reći ‘ne’, oni će se samo nasmejati. Smešno, zar ne? Kada bi me video mrtvu pijanu, bilo bi te sramota. Nije ni čudo što sam silovana u 21. godini.

Imala sam 21. godinu i bila sam u taksiju. Pratio me je kući sin tvog prijatelja s kojim si svake srede išao na plivanje. Čoveka koji je uvek pričao pogrdne i uvredljive viceve. Ali to je bila samo šala, i ti si se smejao. Da si znao da će me njegov sin silovati sigurno bi reagovao. Ali, kako si mogao da znaš? On je bio samo tip koji je pričao čudne viceve i to nije bio tvoj problem. Bio si samo pristojan. No, njegov sin je odrastao slušajući te viceve, a to je onda postalo moj problem.

Devojke nisu kurve
Foto: Jutjub printskrin

I konačno, upoznajem Gospodina Savršenog! Bio si toliko srećan jer me on zaista obožava! Pametan je, ima super posao i svake zime ide na skijanje - baš kao i ti. Ali, jednog dana prestaje da bude Gospodin Savršeni, a ja ne znam zašto. Čekaj, je l' možda ja preterujem? Jedno znam - ja nisam osoba koja glumi žrtvu. Vaspitana sam da budem jaka i nezavisna žena.

Jedne noći, bilo mu je svega preko glave: i posla i svadbe koja nam predstoji. Nazvao me je ku**om... baš kao što si ti jednom nazvao devojčicu u školi. Sledećeg dana me je udario. Mislim, preterala sam, ponekad zaista znam da budem nepodnošljiva ku*ka. Ali mi smo i najbolji par na svetu. Zbunjena sam. Volim ga i mrzim istovremeno i... nisam sigurna da sam uradila nešto pogrešno. I onda, jednog dana, mogao je da me ubije. Pao mi je mrak na oči, iako imam završen fakultet, fantastičan posao, prijatelji i porodica me vole, lepo živim, ali ovo niko nije mogao da predvidi.

Devojke nisu kurve
Foto: Jutjub printskrin

Dragi tatice, ovo je usluga za koju te molim. Jedna stvar uvek vodi ka drugoj. Zato, molim te, zaustavi ovo i pre nego što počne. Nemoj da dopustiš mom bratu da devojke naziva kur**ma jer one to nisu. A jednog dana, jedan dečak može pomisliti da je to istina. Ne prihvataj uvredljive šale i viceve na račun žena koje pričaju čudni tipovi pored bazena, ili čak tvoji prijatelji. Jer u svakoj šali ima malo istine. Dragi tatice, znam da ćeš me zaštititi od lavova, tigrova, pištolja i automobila bez razmišljanja da time možeš da ugroziš svoj život. Ali, dragi tatice, ja ću se roditi kao devojčica. Molim te uradi sve što možeš da to ne postane najveća opasnost za mene."