Jovan Aleksić
Privatna arhiva
Jovan Aleksić

Printscreen: Youtube

Jovan Aleksić, Foto: Printscreen: Youtube

Na startu takmičenja otpevao je megahit "Kao moja mati", kojim je zabeležio preko 1,4 miliona pregleda na Jutjubu i dobio nadimak Čarobni Jovan. Prognoze žirija da je rođen za pobedničke nastupe potvrdili su koncerti sa brojnim zvezdama. Vatreno krštenje, na velikoj sceni, imao je na koncertu Nenada Kneževića Kneza u SC "Morača", a posle toga je publiku oduševio u društvu Harija, Željka Joksimovića, Sergeja Ćetkovića, Danijela Alibabića, Džibonija, kao i sa grupama Magazin i Tropiko bend. Posle takmičenja je snimio dva singla "Tvoje riječi" i "Korak po korak", a uskoro ulazi u studio da snimi ljubavnu baladu!

Tekst za tvoj prvi singl “Tvoje riječi”, kao i za pesmu “Korak po korak” napisala je tvoja mama, da li si talenat za poeziju i muziku nasledio od nje?

- Jeste mama je tekstopisac. Napisala je još nekoliko tekstova za kompozicije, koje su se izvodile na festivalima za decu u Crnoj Gori. Prva pesma, koju je napisala za mene je "Smeđa kika", sa kojom sam uspešno nastupao na brojnim festivalima u inostranstvu. Talenat za pisanje poezije sam nasledio od nje.

Tvoji tata i mama u šali kažu da ti je muzički gen usadio doktor, koji je "malo promućkao ćelije" prilikom tvog začeća?

- Tata je to rekao više u šali. Ni mama ni tata nisu muzikalni, niti bilo ko od moje rodbine ima dara za pevanje. (smeh)

Gde bi voleo da nastupaš jednog dana kad porasteš?

- Kao i svako dete, koje voli muziku i pomalo mašta, voleo bih da nastupim pred velikim brojem gledalaca i fanova. Osetio sam deo tog adrenalina nastupajući sa drugarima u Sava Centru, a isto tako sa renomiranim imenima na trgovima u Crnoj Gori i regionu.

Jovan Aleksić

Privatna arhiva

Jovan Aleksić, Foto: Privatna arhiva

Upoznao si mnoge zvezde, s kim si sve nastupao?

- Nastupao sam sa grupom Magazin u Baru i Tropiko bendom u Ulcinju. Sa grupom Kerber sam pevao u Baru, na otvaranju jednog tržnog centra bio sam na bini uz Sergeja Ćetkovića. U Skoplju sam, kao gost festivala "Zlatno Slavječe" upoznao Danijela Kajmakoskog i Davida Telmelkova. Sa drugarima iz "Zvezdica" nastupio sam u prepunom Sava Centru. Bio sam gost na koncertu Nenada Kneževića Kneza u Podgorici u Sportskom centru "Morača". Za doček 2016. godine nastupio sam na trgu u Podgorici sa Harijem Varešanovićem i Željkom Joksimovćem, a noć posle toga na trgu u Budvi sa Danijelom Alibabićem i Džibonijem. Snimio sam dve pesme i dva spota, a u pripremi je treća pesma i spot.

Jovan Aleksić

Privatna arhiva

Jovan Aleksić, Foto: Privatna arhiva


Koga slušaš na domaćoj i stranoj sceni?

- Od domaćih izvođača slušam Sergeja Ćetkovića, Željka Joksimovića, Tonija Cetinskog, Zdravka Čolića. Veliki sam fan Bruna Marsa. Idem na njegov koncert, 3 juna u Beču, karte su već kupljene! Volim da slušam "The Weeknd", "Queen", Bibera. U novembru sam bio na koncertu Džastina Bibera u Zagrebu i bilo je fenomenalno.

Jovan Aleksić

Privatna arhiva

Jovan Aleksić, Foto: Privatna arhiva


Koji nastup u "Zvezdicama" ti je najdraži?

- Ima ih više. Generalno, svi su mi podjednako dragi. Ako bih morao da biram, dvoumim se između "The show must go on" od grupe "Queen", "Black or White" od Majkla Džeksona i pesme "Adio" od Kneza.


Dobio si ovacije publike i rasplakao mamu kada si otpevao pesmu "Kao moja mati", da li si pesmu posvetio njoj?

- Iskren da budem kompoziciju "Kao moja mati" sam odabrao jer sam imao malo vremena da se spremim za prvo pojavljivanje na "TV Pink". Sa tom kompozicijom sam nastupio i pobedio na jednom festivalu u Bugarskoj. Na prvo slušanje mi se izuzetno dopala i nekako sam je zavoleo.

Taj nastup ima preko 1,4 miliona pregleda, kakvi su bili komentari tvoje rodbine i prijatelja?

- Komentari rodbine i prijatelja, kao i drugara u školi su bili sjajni. Posle tog nastupa više su me iznenadile reakcije mojih sugrađana. Komentari su bili više nego pozitivni!

Jovan Aleksić

Privatna arhiva

Jovan Aleksić, Foto: Privatna arhiva

Da li si bio na Olimpijadi talenata u Holivudu?

- Nažalost, iz finansijskih razloga, nisam otišao u Holivud na Olimpijadu talenata. Poziv za učešće sam dodio na muzičkom festivalu u Novom Sada, kao jedino dete iz jugoistočne Evrope. Umesto u Ameriku, otputovao sam u Moskvu. Takmičio sam se na međunarodnom festivalu "Kaćuša" i u konkurencije 120 dece iz cele Evrope doneo gran pri sa ovog spektakla. Interesantno je što sam direktno iz Moske sleteo u Beograd i samo dan posle toga nastupao u Pinkovim zvezdicama.

Kako ste se u Zvezdicama zabavljali iza scene?

- Druženje iza scene nikada neću zaboravati. Prijateljstva koja sam stekao tokom takmičenja trajaće sigurno ceo život! Imao sam osećaj da dišemo kao jedno i da ne gledamo jedno drugo kao konkurenciju. Podržavali smo jedno drugo, šalili se, smejali, ali i plakali kada je jedno od nas moralo da napusti takmičenje.

Da li je tačno da si na jednom snimanju tražio da te sve devojčice izljube, spesijalno za nastup?

- Tačno je! (smeh) To su bile naše, male interne šale. Mislim da smo svi tokom našeg druženja uživali u svakom zajedničkom trenutku. Pesmu "We are the champion my frend" od grupe "Queen", koju sam pevao u superfinalu, posvetio sam svim drugarima upravo zbog toga što smo bili prava ekipa!