Devojčica
Profimedia.rs
Sprej

Profimedia

Koristili sprej za omamljivanje, Foto: Profimedia

Devojčice uzrasta između 10 i 14 godina nisu ni bile svesne šta im se dogodilo te noći, 15. jula. Tek kad su se probudile videle su da je sela soba ispremetana i da su im ukradene pare, mobilni telefoni i platne kartice njihovih roditelja.

Jedna od devojčica koja je opljačkana kaže da su ona i ostale devojčice nakon treninga otišle u sobu i legle da spavaju.

- Kada smo se ujutro probudile  nismo mogle da verujemo šta se dešava. Cela soba je bila ispreturana, vrata od terase bila su širom otvorena, stvari razbacane, zavesa iskidana. Prepale smo se, u tom trenutku nismo znale šta se dogodilo, ništa nismo čula - kaže devojčica i dodaje da je odmah obaveštena uprava hotela koja je pozvala policiju.

- Policajci su razgovarali s nama, ispostavilo se da nam je ukradeno devet mobilnih telefona, nekoliko platnih kartica, kao i oko 900 evra. Policajci su nam rekli da su nas ti lopovi sigurno isprskali nekim sprejom koji nas je omamio kako bi mogli da preturaju po stvarima - kaže devojčica i dodaje da je uprkos svemu Ansamb ostao da završi takmičenje u Italiji.

- Ostale smo nas šest u istoj sobi. U početku smo se plašile da nam neko opet ne upadne, ali smo se posle smirile. Zaključavala smo sva vrata i spuštale roletne. U hotelu nam je rečeno da imamo i neko osiguranje i da će nam sva materijalna šteta biti nadoknađena.

O incidentu je obaveštena i naša ambasada, a policija je uradila rekonstrukciju događaja.

- Razbojnici su čekali da devojčice zaspu, zatim su krišom ušli u sobu kroz otvorena vrata na balkonu i čitavu sobu isprksali sprejom za omamljivanje. Nakon nekoliko minuta su upali u sobu i opljačkali decu. Ostavili su dovoljno materijalnih dokaza, te se nadamo se će uskoro biti uhapšeni - rečeno je diplomatskim predstavnicima u Italiji.