Renato spasao devojčicu
Dejan Briza
Renato spasao devojčicu

Dejan Briza

Renato spasao devojčicu , Foto: Dejan Briza

 

Kako kažu u Hitnoj pomoći devojčica je živa i prevezena je u Urgentni centar.

- Zadobila je povrede glave i nalazi se u Urgentnom centru - kažu u Hitnoj pomoći.

Nju je iz vode izvukao Renato Grbić, vlasnik restorana ispod Pančevačkog mosta koji godinama spasava samoubice.

Heroj Renato

Renatu je ovo 29. spasavanje samoubica iz Dunava kod Pančevačkog mosta.

Videvši da je upala u vodu, on je odmah ušao u čamac i krenuo ka njoj sa jednim pomoćnikom. Devojčicu je voda toliko brzo nosila da je Renato uspeo da je izvuče na oko 150 metara od mesta gde je upala.

- Do devojčice je prvo stigao moj kum - priča Renato za Alo! i dodaje da zbog brzine vode nije uspeo sam da je izvuče.

Renato spasao devojčicu

Dejan Briza

Renato spasao devojčicu , Foto: Dejan Briza

 

- Zgrabio sam je ispod obe miške. Pitao sam je "Šta si to uradila?". Rekla mi je samo "Ranac i jakna su mi ostali na mostu" - priča Renato za Alo! i dalje potresen.

Kako kaže, devojčica je plutala oko 150 metara dok su do nje stigli.

RADUJTE SE ŽIVOTU!

Osećam se blaženo i nadam se da je ovo poslednji put da je neko skočio s mosta. Devojci koju sam ranije spasao išao sam i na punoletstvo. Treba se radovati svakom danu, ma kakav god da je. Evo i ja imam gomilu problema, pa se ne dam - kaže Renato ponosan što je spasao još jedan mladi život.

On ipak kaže da je preopterećen i da stalno gleda u most u strahu da će neko da skoči.

- I kad pecam i kada radim po bašti, stalno bacam pogled na most, ako neko skoči, da mu pomognem - kaže Renato za Alo!

Kada su devojčicu izvukli iz vode, ona nije mogla da hoda, pa je Renato odneo do obližnjeg restorana, gde su im tamošnje radnice pritekle u pomoć. Utoplile su i presvukle devojčicu, a ubrzo je došla i Hitna pomoć koja ju je odvezla u bolnicu.

Roditelji devojčice su odmah stigli do mosta. Oni su bili u teškom šoku.

Inače, temperatura Dunava iz koga je devojčica izvučena dnas iznosi 13 stepeni Celzijusa, a reka je ustalasan zbog vetra.

Potresna je i priča mladića koji je bio svedok skoka šesnaestogodišnjakinje sa mosta. On je video kako dete skače, a onda je zvižducima dozivao Renata. Pokupio je ranac i jaknu devojčice i brzo strčao da pomogne spasiocima.

Komentari (8)

Ribolovac

19.10.2016 15:53

Car, Tomo, odmah mu daj orden.

mafia

19.10.2016 16:29

VUČIĆU, NAGRADI OVOG HEROJA BAR MU OPREMITE I NABAVITE DOBAR I BRZ ČAMAC SA OPREMOM ZA SPASAVANJE, I OBAVEZNO CISTERNU SA BENZINOM, ON JE TO ZASLUŽIO

meda

19.10.2016 18:28

Detetu zelim oporavak, a Renatu, da mu Bog da sve najbolje u zivotu!

Lili

19.10.2016 21:21

Drago mi je sto je devojcica spasena. Ali kad procitam tekst o GOSPODINU RENATU, uvek mu obuzme ponos sto znam da ipak ima nade.

Jelena S.

19.10.2016 21:53

Da li je moguće da ovaj predivni čovek do sada nije dobio nikakav orden ili zahvalnicu za tolike spasene žiivote?! Srbija mora da prepozna svoje junake! Živeo nam Renato, dugo i srećno i hvala Ti~

Marija

19.10.2016 22:42

@Jelena S. - Dobio je mnogo zahvalnica, diploma..., cak i nagradu grada Beograda pre nekoliko godina. Njemu verovatno to i nije bitno, ali je, recimo, meni bitno da znam da postoje takvi ljudi i bilo bi mi drago da znam da, sem nas, obicnih gradjana, postoji neko ko smatra da je on vazan pripadnik drustva i da zbog svojih dela zasluzuje adekvatniju nagradu. Eto, neko je pomenuo nacionalnu penziju... Zasto da ne? Zasluzio je mnogo vise od fudbalercica koji su nakratko zasijali pa se dobro prodali.

STELA

20.10.2016 10:23

Izuzetno me raduje što postojite.Još jednom jedno veliko srce i humanost na delu.Bilo bi dobro da država učini korak u nabavci kompletne opreme i novog čamca adekvatnog takvim potrebama.To je sitnica u odnosu na dela koja činite.Bravo, samo napred CARE...

ISIDOR

20.10.2016 10:26

Bravo, kao i uvek humanost na delu....Dobro je što postojite....tridesetak života spašeno..malo li je....SRBIJO, učini i ti nešto obezbedi ovog divnog čoveka sa osnovnim potrebštinama za ova dela....