Smršajte i hranite se zdravije
Profimedia

Jogita (8) i Aniša (6) iz Indije, pola života bore se za život zbog prevelike težine. Aniša je osmi rođendan dočekala sa 58 kilograma, dok je njena dve godine mlađa sestra dogurala do čak 82 kilograma!

Njihov otac Ramešbai kaže da su obe devojčice rođene normalne, ali da su sa tri meseca počele odjednom da rastu i abnormalno da se debljaju. U jednom trenutku obe devojčice su došle u fazu da ne mogu da hodaju od debljine. Lekari su ustanovili da je u pitanju genetski poremećaj, a roditelji, umesto da pokušaju nekako da im pomognu, saživeli su se sa njihovim problemom i davali su im da jedu i po pet puta dnevno.

Bilo je dana kada su devojčice znale da pojedu i više od kilogram pirinča, skoro dve litre soka i dosta mesa. Kada je situacija odmakla kontroli, lekari su prelomili i naredili operaciju podvezivanja želuca. Devojčice su za kratko vreme uspele da izgube po šest kilograma i već sada se osećaju bolje.

"Ne mogu vam opisati koliko smo presrećni. Bilo je to dugo putovanje. Već vidimo rezultate i srećni smo što su već bolje", rekao je otac.