Policiju pozvali  lekari koji su  pregledali devojčicu
Shutterstock
Policiju pozvali  lekari koji su  pregledali devojčicu
Policiju pozvali lekari koji su pregledali devojčicu, Foto: Shutterstock

 

Lekari su bili u šoku kada su videli da devojčica po vratu ima opekotine od cigarete, koje joj je nanela druga školska drugarica, zbog čega je alarmirana policija.

 

Nema krivične odgovornosti

Kako “Alo!” saznaje, s obzirom na to da se radi o sedmogodišnjakinjama, iako se dokaže da su devojčice mučile i povredile vršnjakinju I. V., one neće odgovarati krivično jer su mlađe od 14 godina. - Neće snositi krivičnu odgovornost i to je rečeno roditeljima. E sad, da li će oni osećati moralnu odgovornost jer su loše vaspitali decu, to niko ne zna - objašnjava naš izvor blizak celom slučaju.

- Majka je ćerku I. V. dovela u ambulantu jer je imala modrice po telu, počupanu kosu i rane od cigarete po vratu. Devojčica je majci ispričala da je sve počelo zbog svađe oko bukvara. Ona se posvađala s dve drugarice i nakon dečje rasprave jedna ju je povukla za kosu i udarila, dok joj je druga gasila cigaretu po vratu - objašnjava naš sagovornik.


Tuča između tri devojčice stare svega sedam godina počela je kada su išle kući. Dok su se vraćale iz škole, I. V. se s jednom posvađala oko bukvara. Navodno, nakon što ju je drugarica počupala za kosu, I. V. joj je uzvratila, a onda se u tuču umešala i treća. Ona je, navodno, uzela opušak od cigarete i njime po vratu gorela svoju vršnjakinju! O ovom događaju obavešteno je nadležno tužilaštvo u Novom sadu, Centar za socijalni rad Bačka Palanka, kao odeljenje za maloletničku delinkvenciju policije u Novom sadu.

Bukvar
Bukvar, Foto: Promo


Srbiju je početkom septembra ove godine šokirala još jedna tuča učenica. Internetom je počeo da kruži snimak na kojem se vidi kako tri učenice prvog razreda Hemijske škole u Kruševcu tuku drugaricu nakon uzajamnih verbalnih provokacija zbog noktiju i načina oblačenja. Devojke su se obračunavale na 500 metara od škole. Na snimku koji traje 96 sekundi vidi se i brojna publika koja mirno gleda tuču na platou ispred „Hale sportova“ u Kruševcu. Tuča je snimljena mobilnim telefonom.


Dok je jedna od njih udarala nesrećnu devojku čak i dok je ova ležala na betonu, dve drugarice su joj pomagale držeći žrtvu. Učenici prvog razreda Hemijsko-tehničke škole koja je brutalno tukla drugaricu izrečena je vaspitna mera.

Komentari (3)

gggg

17.10.2015 14:37

Zar ovde treba komentar ?

Sanja

17.10.2015 16:11

Igraju se deca Farme ....Samo vi roditelji gledajte reality grozote u kuci, pa posle nema kajanja...

S2

17.10.2015 17:46

Cela ova priča je pomalo tanka na jednom detalju: kako može detetu od sedam godina da padne na pamet tortura sa pikavcem, i odakle joj još goreći pikavac? To će pre pasti na pamet nekom mnogo starijem od nje...