Plava ženska kosa Frizura
Shutterstock
Plava ženska kosa Frizura

Shutterstock

Jedenje kose uzrokuje blokadu probavnog sistema, Foto: Shutterstock

Devojka (16) umrla je nakon što je progutala veliku količinu svoje kose, koja je uzrokovala infekciju u želudcu. Grumen kose stvorio joj je čir, koji je zatim prsnuo, što je dovelo do otkazivanja vitalnih organa, piše "The Independent".

Vesela tinejdžerka umrla je nakon što joj je naglo pozlilo na koledžu.

Jasmin Bever se samo srušila, nakon čega su je poveli u bolnicu. Ekipa hitne pomoći je uspela  jednom da je oživi, ali je na kraju ipak preminula. Ispostavilo se da je imala peritonitis, upalu tankog sloja tkiva u abdomenu. U želudcu je imala grumen kose koji je prouzrokovao pucanje čira, nakon čega su joj otkazali svi vitalni organi.

Jasmin je godinama žvakala i cuclala vlastitu kosu, kako je napisala njena prijateljica Dona Maršal na društvenim mrežama.

Trihotilomanija je kompulzivno čupanje i jedenje kose, to je bolest kontrole impulsa kojem okidač mogu biti stresne situacije u kojima oboleli nesvesno čupaju vlastitu kosu.

Jedenje kose i njeno cuclanje može gastrointestinalni trakt da napuni kosom koja zatim uzrokuje blokadu probavnog sustava, stanje je poznato kao i Rapunzelov sindrom, nazvan tako po bajci Zlatokosa, braće Grim.

Pročitajte i: