Raketa, pirotehnika
Profimedia
Raketa, pirotehnika
Raketa, pirotehnika, Foto: Profimedia

B. K. (10) iz Negotina teško je povređen i prebačen za Beograd posle igre sa pirotehničkim sredstvima.

Dečak je "raketicu" zakačio za štap u želji da je ispali, međutim, raketa mu je eksplodirala u lice, preciznije, u oko, saznaje Alo!

Mališanu je ukazana prva pomoć u negotinskoj bolnici, ali je on hitno prebačen za Beograd, a lekari strahuju da će ostati bez oka.

Kako Alo! saznaje, u ovoj celoj nesreći, desila se potpuno apsurdna situacija, jer je tužilac, umesto na roditelje, prijavu napisao na povređenog dečaka i to za krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

Lekar: Oko jako loše

Dr Dejan Rašić iz Klinike za očne bolesti KCS operisao je dečaka iz Negotina B. K. (10) kome je novogodišnja raketica eksplodirala pravo u oko. On kaže za “Alo!” da je operacija završena oko 13,50, a trajala je sat i 45 minuta. - Povreda je jako teška. Vid teško da ćemo povratiti, a samo oko možda i spasemo, ako ne dođe do komplikacija. Videćemo. rana je velika - oko 18 milimetara, što je za oko, kao mali organ katastrofalno. Stradalo je tkivo iz unutrašnjosti oka. Bilo je krvarenja. Njega je raketa udarila direktno po oku. Zamislite koji je to potisak. Kada se sve to zakrpilo, oko ima pritisak u sebi što je dobar znak. Pratimo njegovo stanje. Dečak je u dobrom opštem stanju, ali je oko loše - kazao je za “Alo!” dr Rašić.        R. B.