Poslednji ispraćaj pripadnice Vojske
Alo
Poslednji ispraćaj pripadnice Vojske

Alo

Poslednji ispraćaj pripadnice Vojske, Foto: Alo

Devojka je pucala sebi u glavu iz lovačkog karabina, koji pripada njenom vereniku Joviši Marinkoviću, dok je u donjem vešu ležala u krevetu, ali je misterija zbog čega je to uradila. Javnost u Srbiji najviše je potreslo što se Bojana ubila dok je bila u četvrtom mesecu trudnoće, samo pet dana uoči venčanja sa verenikom.

Više stotina ljudi okupilo se danas na Centralnom groblju da isprati Bojanu do njene večne kuće. Plač i jecaji odjekivali su grobljem kada su porodica, prijatelji, rodbina i Bojanine kolege iz Vojske došli da se oproste od nje. Sahrani su prisustvovali Bojanini majka Snežana, brat Saša, verenik Joviša i njegova porodica.

Drugarica: Ne verujem da se ubila

Bojanina prijateljica je posle sahrane izrazila sumnju u samoubistvo.

- Ne, ne verujem da je Bojana digla ruku na sebe, jer mi je obećala da ćemo se videti, a obećanje nikada nije prekršila. Ne znam šta se dogodilo. Bojana je bila puna života, radosna. Čule smo se i dogovarale da pijemo kafu i da se malo družimo - ispričala je mlađa devojka.

Od Bojane se govorom oprostio njen kolega iz Vojske Srbije. 

- Bojana je bila vojnik, ne toliko dugo koliki je trag ostavila. Angažovala se na raznim zadacima i znam da je sve što je uradila radila iz ljubavi prema uniformi. Svi treba da znate da papir u životu ne znači mnogo, da ona sada ide na jedno mnogo bolje mesto. Ona ide u jednu drugu vojsku, ide u vojsku anđela i čuvaće sve nas. Bojana će imati lepu uniformu i imaće mnogo bolje komandire i komandante nego što smo mi ovde. Nemojte da je pamtite po lošem, jer taj koji će je pamtiti po lošem, znajte, pogrešiće. Mi u Vojsci slabo praštamo greške, a Bojani nemamo šta da oprostimo. Bila je pravi vojnik, dobar čovek, a verujem da bi isto tako bila dobra majka. Verujem da bi možda bila jedna od najboljih majki sveta. Na kraju bih hteo da joj se zahvalim za sve što je učinila za nas, da joj priznam da je ovo sada njena baterija, a ne moja, i da će večito ostati u našim srcima - rekao je Bojanin kolega.

Porodica, rođaci i prijatelji u povorci

Alo

Porodica, rođaci i prijatelji u povorci, Foto: Alo

U trenutku kada je beli sanduk spušten u raku, svi su briznuli u plač. Njena majka Snežana pokušavala je da dođe do nje, ponavljajući: „Pustite me kod nje, pustite me da legnem sa svojim detetom!“ Suze nije krila ni njena baka, koja je glasno uzviknula: „Zašto?”, dok je njena poruka rasplakala sve prisutne.

- Boki, sine, mladosti moja! Vratite mi je, molim vas. Zašto nas ostavljaš, Bojana, vrati se baki. Dete moje, što ne reče baki koja te je muka mučila? Zašto ostavljaš svog Jovišu! Zašto ja nisam otišla umesto tebe, dete moje! Tata, brate, Bojana dolazi kod vas, čuvajte je - naricala je Bojanina baka.

Bojana Milanović pucala sebi u glavu

Fejsbuk

Bojana Milanović pucala sebi u glavu, Foto: Fejsbuk

Pitanje „Zašto je to učinila“ neprestano su ponavljali svi okupljeni. Niko ne može da shvati zašto je pucala sebi u glavu dok je bila u drugom stanju. Kako smo ranije saznali, poznanici i rođaci tvrde da je Bojana oduvek bila vesela, da je uživala u životu i da ništa nije ukazivalo na tragediju. Njen verenik Joviša je rekao da ne zna zašto je digla ruku na sebe, jer nije ostavila oproštajno pismo.

Morbidne slike na Fejsbuku

Na Bojaninom Fejsbuk profilu nalaze se brojne fotografije u uniformi Vojske Srbije, iako se pripadnicima vojske preporučuje da se ne slikaju u njoj. Uočljive su morbidne aplikacije - iskežena lobanja, lice umrljano krvlju, devojka obučena u crno, bez lica. Njeni prijatelji su u komentarima pored tih slika navodili: „Šta reći, lepi zubi hahahaha”, dok je ona pored fotografije devojke u crnom navela: „Ova je kao ja sada…”

- Reč je o morbidnim sadržajima. Te fotografije su bile alarm koji je ukazivao da devojka ima neki problem i vojni psiholog je trebalo da reaguje. Vojnobezbednosna služba je trebalo da proveri te sadržaje, dok je nju trebalo uputiti kod psihologa na razgovor - kaže stručnjak, koji je insistirao na anonimnosti.

 

Bojanine morbidne fotografije

Fejsbuk

Bojanine morbidne fotografije, Foto: Fejsbuk

Podsetimo, Bojana je pucala sebi u glavu u nedelju oko 19 sati, sat vremena nakon što je njen verenik otišao na posao! Kako smo saznali, ona je cele noći ležala mrtva, sve dok je Joviša ujutru nije pronašao u lokvi krvi. Jovišina snaja je rekla da je čula prasak, ali da je mislila da se „nešto srušilo“ u delu kuće gde su živeli budući mladenci, kao i da joj ni na kraj pameti nije bilo da se dogodilo nešto loše.