Lideri opozicije ušli u RIK
Twitter
Opozicija na hitnom sastanku u DS Čedomir Jovanović

M. Milanković

Opozicija na hitnom sastanku u DS - Čedomir Jovanović, Foto: M. Milanković

Lideri opozicije ušli su u "gluvo doba noći" u RIK da bi pratili prebrojavanje glasova.

U RIK-u su prisutni Saša Radulović, Boško Obradović, Čedomir Jovanović, Boris Tadić, Sanda Rašković Ivić, Aleksandra Jerkov, Bojan Pajtić i Boris Malagurski.

Kako su rekli predstavnici opozicije, sve liste imaju manje-više iste rezultate i da prema rezultatima izbora sedam lista ulazi u sledeći saziv Skupštine Srbije.

Lideri četiri liste su poručili da će se, bez obzira na ideološke razlike, boriti za pravo na demokratske izbore i da neće dozvoliti da se "tokom noći prekraja volja građana" i da se izborni rezultati "manipulacijama i inženjeringom projektuju prema onome što žele SNS i Aleksandar Vučić".

Lideri ovih stranaka su naveli i da im je iz RIK obećano da će im biti omogućen uvid u sav izborni materijal, sve vreće, zapisnika i listiće.

"Kontrolisaćemo sav izborni materijal, kao i sve prijave o fantomskim pozivima", rekao je lider SDS Boris Tadić.

Lider demokrata Bojan Pajtić je rekao da neće dozvoliti krađu izbora i da se stranka koju on vodi 26 godina bori protiv krađe na izborima, kao i da je pravna država važnija od toga gde je ko u političkom spektru.

Lider Dveri Boško Obradović je rekao da među strankama koje su došle u RIK postoje velike razlike, ali ih je spojilo to što neće da dozvole da budu pokradeni, dok je Radulović naveo da su sve partije i liste čiji su lideri prisutni u RIK prešle cenzus.

Tadićev koalicioni partner Čedomir Jovanović naveo da je se radi o sramoti i da je neverovatno da se u tri ujutru od ovlašćenih organa ne mogu dobiti rezultati izbora.

Kako je rekao, opozicione partije su ukrstile rezultate i oni se "apsolutno poklapaju i predviđaju ulazak sedam lista u parlament Srbije".

Lideri opozicije ušli u RIK

Twitter

Lideri opozicije u tri sata ujutru i dalje sede u RIK-u, Foto: Twitter

Plan je da opozicija ostane u parlamentu, sve dok ne sazna "kako to RIK broji glasove".

Oni na monitoru na kojem se ažuriraju podaci, prate najnovije rezultate izbora.

Opozicija na hitnom sastanku u DS Boško Obradović

M. Milanković

Opozicija na hitnom sastanku u DS Boško Obradović, Foto: M. Milanković

Podsetimo, nešto iza ponoći lideri opozicije su otpočeli sastanak u prostorijama DS.

"Skandalozno je što Republička izborna komisija i četiri sata nakon izbora ‎odbija da saopšti rezultat današnjeg glasanja koje je obeleženo brojnim nepravilnostima, kupovinom glasova, malverzacijama, pritiscima i ucenama birača", saopštila je DS i pozvala opoziciju oštećenu u glasačkom procesu na sastanak.

Sastanku su se odazvali: Boško Obradović i Sanda Rašković Ivić sa Draganom Maršićaninom, Čedomir Jovanović i Saša Radulović.

"Očigledno je da je ovo neuobičajeno‎ ponašanje RIK-a, nakon današnjeg sramnog ponašanja njegovog predsednika, očigledna manipulacija podacima koje to telo treba da iznese, imajući u vidu da se čak tri liste bore za cenzus", saopštila je DS pozivajući na ovaj sastanak.

Opozicija na hitnom sastanku u DS Saša Radulović

M. Milanković

Opozicija na hitnom sastanku u DS Saša Radulović, Foto: M. Milanković

Demokratska stranka je pozvala sve stranke demokratskog opredeljenja na hitni sastanak, kako bi pomogli da se sačuva svaki glas koji su građani danas dali listama za koje su glasali.

"Niko nema pravo da njima manipuliše, niko nema pravo da zloupotrebljava institucije ove države i niko nema pravo da na taj način najgrublje ugrožava demokratiju", navodi se u saopštenju DS.

Komentari (6)

VODJA

25.04.2016 01:35

Sta ocekivati od lopova i kriminalaca iz 90 tih

NIA

25.04.2016 13:59

@VODJA - Pa da, svi ovi na slici su lopovi iz 90 tih.....

Mićko

25.04.2016 02:26

Плачи, моли, ту помоћи нема, само оста пуста успомена!

JA NA PRIMER NISAM NIKAKAV PRIMER

25.04.2016 12:33

Kada je devedesetih Sloba krao zapad je na to jasno ukazivao a sada je "ovaj" po volji zapada i dozvoljavaju mu da radi šta hoće dok mu ne istekne rok trajanja (ovaj mandat)..neka nam je bog u pomoći!

Caruso

25.04.2016 19:29

Dakle, kakva blamaža tzv. demokrata. Uplašili su se da neće preći cenzus, te da više neće moći da životare na grbači napaćenog naroda. Imate li vi uopšte trunku dostojanstva i samokritike. Izborni rezultati i jesu posledica vaše vladavine, ali vama to još nije jasno. Na koji način vam je potrebno reći da ste nepoželjni i da ste se smučili narodu, da biste to razumeli. O kakvoj zaštiti demokratije i narodne volje vi govorite? Ta narod vam je rekao da se nosite. Ispoštujte bar jednom narod..

kutuzov

26.04.2016 09:30

Као гестапо!