Radojica Rovčanin, najplaćeniji direktor u Srbiji
Smatsa
Radojica Rovčanin, najplaćeniji direktor u Srbiji
Radojica Rovčanin, najplaćeniji direktor u Srbiji , Foto: Smatsa

 

Naime, Radojica Rovčanin, sada već bivši direktor Kontrole letenja, koga je na predlog Vlade pre nedelju dana smenio nadzorni odbor tog preduzeća, očito ne haje za mere Vlade, pa je tako, uprkos zabrani isplaćivanja 13. plate, rešio da pred novogodišnje praznike počasti sebe i sve zaposlene. S obzirom na to da radnici u Kontroli letenja primaju nekoliko stotina hiljada dinara mesečno, a direktor čak 1.027.161 dinar, oni su i te kako dopunili kućne budžete. Kako se radi o vrtoglavoj sumi, nije ni čudo da je dodatna plata isplaćena iz četiri dela.


- Svi zaposleni su dobili po još jednu celu platu, koja im je isplaćena iz četiri dela, te su dobili po četvrtinu novca u oktobru i novembru i ostatak iz dva dela u decembru - navodi izvor “Alo!”.


Rovčanin ne vidi ništa sporno u tome što je podelio 13. platu.
- Isplaćena sredstva su odobrili EUROCONTOL i IATA. Ta zarada je ostvarena na osnovu poslovnog rezultata i povećanja saobraćaja, odnosno pruženih usluga, a odobrena su na osnovu odluka organa upravljanja - Skupštine društva i Nadzornog odbora - kažu za “Alo!” u kabinetu direktora. Kako su naveli, SMATSA ne isplaćuje platu iz budžeta republike, koja je osnivač, već iz Brisela.


- Ako ne podelimo ukupnu zaradu na kraju godine, onda je vraćamo nepovratno u Brisel, a na taj iznos budžet Srbije dobija porez. Znači, Srbija ovako dobija - kažu u Kontroli letenja i zaključuju da je u pitanju “korekcija ličnih dohodaka”.


Radojica Rovčanin našao se u centru pažnje kada su mediji krajem godine otkrili da je seksualno nasrnuo na funkcionerku Kontrole letenja i službenicu Vlade, zbog čega je protiv njega pokrenut postupak.

Premijer ni prošlom  direktoru nije tolerisao  alavost
Premijer ni prošlom direktoru nije tolerisao alavost, Foto: Oliver Bunić

 

Vučić razbio kvaku zbog SMATSA

Interesantno je da je Slobodan Cvijan, prethodni direktor Kontrole letenja, smenjen u januaru 2014. upravo nakon što je tražio od Vlade da mu odobri isplatu 13. plate zaposlenima. Tada je, kao prvi potpredsednik Vlade, Aleksandar Vučić polomio bravu na vratima svog kabineta, besan zbog toga što su mu članovi rukovodstva Kontrole letenja tražili dozvolu za isplatu dodatne zarade. – Bando lopovska, marš napolje! Kako vas nije sramota! Da vas više nisam video! Nikad vam nije dosta para, a imate najveće plate u Srbiji - poručio im je tada Vučić.

 

Ministarka: Ako nisu smeli Gašić i Bajatović, kako sme Rovčanin?
Ministarka: Ako nisu smeli Gašić i Bajatović, kako sme Rovčanin?, Foto: Dejan Briza

 

Mihajlovićeva: Nije u redu da se bahate!

Potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović osudila je podelu 13. plate u Kontroli letenja. - Ako nije bilo u redu kada je direktor “Srbijagasa” Dušan Bajatović isplatio godišnje nagrade, a nije bilo u redu, ako nije bilo u redu da ministar Bratislav Gašić sa 30 miliona nagradi vojnike, a nije bilo u redu, nije u redu ni da SMATSA u godini štednje podeli svojim zaposlenima 13. platu - izričita je ministarka. Kako je podsetila za “Alo!”, ta državna kompanija nije budžetski korisnik, a zaposleni u SMATSA rade jedan od najodgovornijih poslova, za koji su izuzetno dobro plaćeni za srpske uslove, te novac za zarade obezbeđuju od evropskih institucija vazdušnog saobraćaja. - Ipak, nije naodmet pokazati i malo solidarnosti sa ostalim zaposlenima u državnoj upravi - poručila je Mihajlovićeva.

Komentari (8)

Steva

05.01.2016 21:14

Podelio "višak" zemljacima!

Domagoj

05.01.2016 21:23

@Steva - Moze da deli i 15-tu platu..nije sa budzeta, drugari. Tako da, dzaba krecite....:)

joe

05.01.2016 22:11

Zaboravili ste da napišete da je zaposleno 300 naprednjaka i da je najviše novca dobio sns , a ne zaposleni....

VUKOVI SA MANJAČE

06.01.2016 09:10

@joe - I TO SVE CRNOGORCI USRED BEOGRADA SA SVE DIREKTOROM CRNOGORCEM NA ČELU U SRED BEOGRADA. DOGOD SRBIJA BUDE DRŽALA TE TIPOVE U FOTELJAMA I NA DIREKTORSKIM MESTIMA NEMA NAMA NABOLJE. TO SU STRANI DRŽAVLJANI I ZNA SE KAKO SE SA NJIMA POSTUPA.

Stevan

06.01.2016 13:44

@joe - Tako je. To je izmisljena agencija. U njoj rade samo piskarala, i za to dobijaju 300.000 platu. Da nesto vrede radili bi u Er Srbiji, tamo su pravi kontrolori leta koji svoj tezak posao rade za 50.000

Boki

05.01.2016 22:25

Treba pokazati solidarnost onako kako je pokazuje Ministarka Mihajlovic. Kakvi su ovo prevaranti i lazovi,to svet nije video. A hocete da uzmete porez od tih para,a?To vam se ne gadi?

bosa

05.01.2016 22:53

rasterati bandu ne bih se iznenadila da imaju veće plate nego u evropi.

billy

05.01.2016 23:33

Covek objasnio.Pametnom dosta.Vdecemo ko ce da ga zameni.