Uhapšeni posle divljanja: navijači  Zvezde
Aleksandar Dimitrijević
Uhapšeni posle divljanja: navijači  Zvezde

Aleksandar Dimitrijević

Uhapšeni posle divljanja: navijači Zvezde, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Uoči gostovanja Crvene zvezde Ludogorecu u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona u pitomom Razgradu bilo je mirno. Turistički nimalo atraktivan, dom Ludogoreca mogao je mirno da spava u ponedeljak, pošto je veliki broj „delija“ rešio da ode na more i da na sam dan utakmice doputuje u mesto gde je sinoć odrigrana utakmica.

Jedan deo navijača je u primorskom Sunčanom bregu napravio veliku materijalnu štetu razlupavši hotel. Kako prenose bugarski mediji, navijači su najpre demolirali hotel i restoran, zatim je autobus „delija“ opkolila policija. Posle pretresa su kod nekolicine pronađeni narkotici. Navodno, desila se i tuča sa policijom, koja je morala da opali i četiri metka u vazduh. Bugarski mediji su preneli da je 46 „delija“ u pritvoru.

Pripadnici policije iz Sofije, Varne i drugih većih gradova Bugarske došli su u Razgrad, koji nije navikao na ovakva navijačka gostovanja. Podaci kažu da je oboren rekord Bugarske, pošto je 300 policajaca bilo angažovano za obezbeđivanje meča.
Iako je pre dve godine Partizan igrao u Razgradu, nije bilo ovakvog navijačkog interesovanja i najave masovnog dolaska gostujućih navijača. Domaćin je gostima obezbedio 400 karata, a minimum 1.000 „delija“ bilo je rešeno da uđe na stadion po svaku cenu. A cena – 25 evra, barem kod najambicioznijih tapkaroša, kako su za „Alo!“ potvrdili navijači iz Srbije, koji su u utorak u prepodnevnim časovima tražili ulaznice.

Ulaznice za sinoćnji meč navijači su plaćali i 25 evra

Alo!

Ulaznice za sinoćnji meč navijači su plaćali i 25 evra, Foto: Alo!

- Došli smo iz Valjeva kako bismo našli ulaznice. Rekli su nam da ih i taksisti imaju, kupili smo od jednog, dogovorili smo se samo u podne da se nađemo ispred hotela kako bismo ih preuzeli. Pristali smo na cenu od 25 evra, bitno nam je bilo samo da završimo to, da ne strepimo i razmišljamo o kartama do poslednjeg trenutka – rekao nam je jedan navijač.
Već u ponedeljak u Razgradu su bile „delije“ iz Podgorice, Novog Sada, Kule i drugih gradova, a ostali su došli u utorak u popodnevnim časovima.

- Prvo smo otišli do Varne na more, uz manje probleme na granici. Imao sam novi pasoš, nisam putovao nigde, pitali su me da li sam bio u Nemačkoj. Rekao sam im da nisam, onda je došlo do problema, zvali su šefa, i sve je trajalo nekoliko minuta, da bi nas na kraju pustili. Govorilo se da će biti problema i da će svi bez karata biti vraćeni, ali su to prazne priče, svi koji su hteli da dođu ušli su u Bugarsku – kaže nam Dušan iz Beograda.