starci baba i deda par penzioneri
Profimedia
starci baba i deda par penzioneri

Profimedia

Baba i deda se izmirili, Foto: Profimedia

Na sve to, deda je obećao babi da će sledeće godine, ako budu živi i zdravi, zajedno otići na letovanje.

Starice je, naime, prošlog meseca isplanirala da ode na more sa društvom iz Udruženja penzionera, ali se muž zbog besparice nije slagao. Baba je, revoltirana, policiji prijavila da je muž zlostavlja, pa je deda, po novom Zakonu o sprečanvanju nasilju u porodici, po hitnom postupku udaljen iz stana.

Dok je šokirani starac uspeo da objasni nadležnim službama da nije nikakav nasilnik, N. B. se spakovala i otišla na more, ali kad se vratila, sačekala ju je tužba za razvod braka, posle pola veka zajedničkog života.

Izvor iz istrage kaže da je starica posle svega ostala pri stavu da je ona žrtva zlostavljanja, tvrdeći da je i ugrožavanje njenog prava na letovanje jedan vid nasilja.

- Tako su se svi našli u nebranom grožđu. Tužilaštvo je razmatralo prijave i protiv starca za zlostavljanje i protiv starice zbog lažnog prijavljivanja, a odnosi između supružnika bili su veoma napeti. Starica se pravdala da je celog života maštala o tome da ode na more, ali da su njoj i mužu uvek bile potrebnije pare za nešto drugo. Najpre su se kućili, pa gradili vikendicu u okolini Bora, školovali decu... Žena je, jednostavno, mislila da je i na nju došao red da "malo poživi", pa je poručila mužu da može slobodno da se razvede od nje - tvrdi izvor Informera.

Uvređeni starac zbog lažne prijave nije ni pomišljao da se pomiri sa ženom, ali su se onda umešala deca i unuci.

- Deca su izvršila pritisak na Z. B. i rekli mu da je bruka da se pod stare dane razvodi. Predočili su mu da može i da se razvede, ali da tek onda o njemu neće imati ko da brine i da mu je bolje da se pomiri sa babom - navodi izvor.

Malo po malo, deda je smekšao, pa su se on i supruga pomirili.

- Tužilaštvo je odustalo od gonjenja bake zbog lažnog prijavljivanja, nakon što im je njen advokat predočio da bi mogli da izgube slučaj a ko se na sudu dokaže da je izabrana vid zlostavljanja, posebno jer starica ima svoju penziju i može sa njom slobodno da raspolaže - kaže izvor i dodaje da je i starica povukla tužbu protiv muža, uz jedan uslov - da je dogodine, ako dožive, vodi na more!

Komentari (5)

Budale

08.08.2017 08:59

i budalaštine! Dokoni izlapeli i svrbe ih pare.

miki

08.08.2017 12:57

@Budale - e moj deda ti si tezak papucar i treba da te sikanira

Kalaštura matora

08.08.2017 09:53

Ja bih je ostavio bez penzije,jer ovim je dokazala da bi ga izdala kad mu je najpotrebnija i čak strpala u zatvor.

Steva Ćuk

08.08.2017 10:43

A takvih nameštaljki ima na tone što se vešto prikriva da se ne vidi količina zloupotrebe ovog zakona.

Pera Bandera

08.08.2017 13:49

Ovo je jedan od dokaza kako će nam novi "demokratski" zakoni doći glave!