Zvezdine legende
Marko Metlaš
Zvezdine legende

Marko Metlaš

Zvezdine legende iz 1978. godine ponovo na Marakani, Foto: Marko Metlaš

 Bila je to prvorazredna senzacija nekada, može li da se ponovi sada?

„Ne mora, ali - može!”, mahom su juče odgovarale Zvezdine legende, članovi čuvene generacije koja je 1978. šokirala i eliminisala Arsenal u četvrtfinalu Kupa UEFA (1:0 u Beogradu, 1:1 u Londonu). Pred golobradim mladićima crveno-belih je sutra (19.05) najveći test u karijeri, od njihovog učinka na „Marakani” zavisi i evropska budućnost kluba.

Dule: Neka bude 1:1

Dušan Savić se prisetio utakmice u Londonu i izrazio želju da u četvrtak bude nerešeno 1:1. - Srećan sam što mogu da vidim moćni Arsenal u Beogradu, a još više što moj sin može da bude u istoj poziciji kao ja, iako je on defanzivac, a ja sam bio napadač. Ništa posebno mu nisam rekao, samo da igraju fudbal i daju sve od sebe - kazao je Dušan Savić.

 Na istorijski duel sa „tobdžijama” ispratile su ih fudbalske gromade, od golmana Aleksandra Stojanovića, „originalnog Dike”, do Duleta Savića, superheroja tima koji je na kraju dospeo do finala Kupa UEFA.

- Ovakve ljudine, ovakve igračine, legende pred koje smo stali daju nam dodatnu obavezu da u četvrtak pokažemo da smo dostojni Zvezdinog grba, Zvezdine istorije. Ubeđen sam da će naši navijači imati razloga da budu ponosni na nas - rekao je Vujadin Savić, štoper crveno-belih, čiji je otac golom na „Hajberiju” krunisao nezaboravni dvomeč sa Arsenalom.

Dragan Džajić, počasni predsednik kluba, plasman Crvene zvezde u finale Kupa UEFA 1978. uporedio je sa osvajanjem Kupa evropskih šampiona u Bariju 1991, a ovom prilikom je poručio:
- Ne treba da stavljamo nož pod grlo ovoj generaciji pred mečeve s Arsenalom, ali im želim da odigraju najbolju utakmicu.

Komentari (1)

Aleksandar

19.10.2017 10:52

Ma kakvi, biće 1-3 ,živi bili, pa videli!