Sahrana Olga Lovrić
Marko Metlaš
Sahrana Olga Lovrić

Marko Metlaš

Od Olge se oprostili porodica i prijatelji, Foto: Marko Metlaš

Olga Lovrić (39), koju je bivši muž Milan (46) ubio kamenom u hodniku Centra za socijalni rad u Novom Beogradu, a posle toga se bacio pod voz, sahranjena je juče na Zemunskom groblju pored svog sina koga je izgubila pre pet godina. Trojica dečaka, od deset, osam i tri godine, koji su zbog monstruoznog čina svog oca ostali siročići, nisu prisustvovali sahrani. Od ubijene Olge oprostili su se članovi porodice i stotinak prijatelja i poznanika.

Olgina majka Ljiljana Antić i brat po ocu Aleksandar Ignjatović nisu se odvajali od kovčega. Zagrljeni i uplakani gledali su u kovčeg, koji je polako spuštan u zemlju.

- Sahranjena je pored svog sina koga je dobila u braku sa mužem ubicom pre pet godina. Dete je iz nepoznatih razloga preminulo nedelju dana posle rođenja. Članovi porodice su Olginim sinovima dan uoči sahrane objasnili „da se mama neće vratiti iz bolnice” i da je posle povreda koje joj je naneo njihov otac „otišla među anđele”. Psiholozi su im savetovali da decu poštede dodatnog stresa i da ih ne dovode na sahranu, jer su pre samo nedelju dana gledala kako im otac krvnički udara majku kamenom - kaže prijatelj porodice.

Sahrana Olga Lovrić

Marko Metlaš

Deca ostala siročići, Foto: Marko Metlaš

Porodica i prijatelji i dalje nisu mogli da se oporave od šoka i Olgine tragične sudbine. Tiho su jecali dok je kovčeg spuštan u porodičnu grobnicu. Na poziv grobara koji je sa kolegama spustio Olgin kovčeg u raku „da se grumenom zemlje oproste od nesrećne žene” prilazili su grobnici i bacali grumenje na kovčeg u znak odavanja poslednje pošte.

Tragedija se dogodila 5. jula u zgradi Centra za socijalni rad u Novom Beogradu. Bivši supružnici su došli na ugovoreni sastanak da Milan u prisustvu socijalne radnice vidi sinove. Olga je tog dana bila nervozna, jer joj je Milan svakodnevno pretio. Predosećala je da će je nasilnik napasti i prijateljici u kratkom telefonskom razgovoru rekla: „Osećam se neprijatno. Ovo sa njim neće da izađe na dobro!”.

Mučena i ubijena: Olga Lovrić

RAS Uroš Arsić, Rajko Ristić

Mučena i ubijena: Olga Lovrić, Foto: RAS Uroš Arsić, Rajko Ristić

Posle susreta dece sa ocem ostala je još koji minut u zgradi, dok je Milan izašao. Kada je sa trojicom sinova izašla napolje, krajičkom oka je videla da je Milan čeka. Decu je zatvorila u auto i rekla im da ne mrdaju. Kada je videla da joj nasilnik prilazi, potrčala je u zgradu Centra, ali je razjareni Milan krenuo za njom i počeo da je udara po glavi kamenom. U zgradi je bilo socijalnih radnica, ali nisu smele da reaguju. Posle ubistva Olga je ostala da leži u lokvi krvi. Zločinac je izašao mirno kao da se ništa nije desilo, a nekoliko sati kasnije izvršio samoubistvo skokom pod voz.

Komentari (5)

Sonja

12.07.2017 20:47

Radnice nisu smele da reaguju a smele su doneti odluku da nasilnik vidja decu u čijoj pratnji je bila majka. Hapsi ove radnice!

Jap

13.07.2017 02:18

@Sonja - Jos jednom,nije muz bio nasilan vec zena,zbog toga je i stradala...

Kole

12.07.2017 22:56

Saucesce porodici,velika tuga,a ti Srbijo stidi se,cime stitis neduzne i nejake?I sta ce biti sa decicom,da nece mozda drzava da im pomogne?Dno dna!

vitez

12.07.2017 23:39

Aman ljudi nisu mi jasne ove osobe, koje rađaju decu sa ovakvim ljudima. Hajde jedno ali roditi ćetvero dece i podizati ih pod takvim uslovima.

Kolporter

13.07.2017 03:58

Rasulo!!!