Škola nasilje tuča vršnjačko nasilje
Profimedia
Škola nasilje tuča vršnjačko nasilje

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

Prema nezvaničnim informacijama, policiji je prijavljeno da su J. R. (17), R. P. (17), A. R. (16) i Dejan T. (19) iz Sivca zlostavljali dečaka.

Policija je dobila nalog da sasluša tinejdžere po naredbi Višeg javnog tužilaštva iz Sombora, koje nasilnike sumnjiči za izvršenje krivičnog dela zlostavljanje i mučenje.

Kako Blic saznaje, nasilništvo se dogodilo u večernjim satima u dvorištu osnovne škole “20. oktobar” u Sivcu.

Četvorica mladića su nakon svađe uhvatila V. S., pa mu vezala ruke za konstrukciju koša na školskom igralištu. Potom su mu, uz vređanje i ponižavanje, skinuli pantalone i donji veš!

Dečak je, unezveren, počeo da ih moli da prestanu, pa su ga posle nekog vremena odvezali, spustili na beton i pustili ga da se obuče i pobegne. Tinejdžeri su se potom razišli.

Uznemireni dečak odmah je porodici rekao šta se dogodilo na igralištu ispred škole, nakon čega je slučaj i prijavio lokalnoj policijskoj stanici.

Juče ujutru nasilnici su po naredbi Višeg tužilaštva u Somboru privedeni da daju iskaze.

- Sve je to bila igra. Nije nas poslušao, naljutili smo se na njega i odlučili da ga kaznimo. Sve je to bila samo šala - rekli su, između ostalog, tinejdžeri.

U policiji juče nije bilo moguće dobiti više detalja slučaja, odnosno saznati na koje sve načine je dečak zlostavljan, kao ni iz tužilaštva, u kom su nam potvrdili da vode istragu, ali su poručili da ne mogu da daju nikakve informacije s obzirom na to da je postupak pokrenut protiv maloletnika.

- Mi moramo zaštititi psihičko zdravlje dečaka. Otvorili smo istragu i dali nalog policiji da identifikuje i saizvršioce i podstrekivače i da ih privede - kažu u tužilaštvu.

U OŠ "20. oktobar" juče nisu imali informacije o incidentu i poručili su nam da ih pozovemo sutra.

Po okončanju istrage tužilaštvo može doneti odluku i o pritvoru za maloletnike, protiv kojih se zasad postupak vodi redovnim putem i koji su saslušani u prisustvu roditelja i brane se sa slobode.

Komentari (10)

Кутузов

11.10.2016 20:33

Кад је све то игра,што ниси рекао да тебе скину голог и вежу!

Treba tebi neko

11.10.2016 23:04

da ti pokaze sta su dobre batine!

srbija

12.10.2016 08:00

Kuda bi nas dovele ovakve "igre" ? Ako ne bude adekvatne kazne ne bi me čudilo da se nečiji roditelji poigraju sa zaigranim tinejdzerima.

branko

12.10.2016 10:11

po okoncanju postupka za nagradno trebaju dobiti KP Krusevac za postepeno prevaspitavanje, bez posete roditelja I rodbine.

hasan

12.10.2016 12:04

Na zalost ova desavanja su uzela maha u citavom svetu.Pocinioce a i roditelje treba kazniti.Na zalost moram jos da napisem da su pocinioci kojim slucajem (Romi), a ne Srpska deca negativnih komentara bilo bi mnogo vise.daj boze da se ovakvim slucajevima stane na put pod hitno.Policija treba biti stroza.

Neko levi

12.10.2016 12:52

Ja sam video to i on nije bio vezan vec su oni igrali basketa i ko izgubi mora da se drzi za obruc kosa.A posto je on izgubio on se drzao za kos i oni su mu iz zezancije skinuli pantalone i donji ves i drzali iskljucen mobilni telefon i rekli su da ce da ga slikaju, ali ga nisu slikali. Zatim su mu rekli da sidje ali on nije hteo pa su ga jedva skinuli. Ko hoce da veruje neka veruje ko nece nek zaobidje ja sam bio tamo i ne zelim da se po Srbiji sire lazi.

Masa

12.10.2016 13:09

@Neko levi - Nema zezancije sa skidanjem pantalona i donjim vesom!!!!!!!

Zoran

12.10.2016 15:39

@Neko levi - I tebe levog kao saucesnika uhapsiti i utamniciti sa tim Junacima pa jedno 5godina u zabelu na ispitivanju

ana

12.10.2016 15:46

treba s anjima isto postupiti i objaviti slike na internetu i u svim medijima. Hocemo da im vidimpo dupera.Hocemo da cela Srbija vidi njihovu sramotu. Skidate gace budale sa telefonima. Debilni telefonisti da li ste ludji vi ili oini koji su vas napravili i koji vas hrane kao da ste domace zivotinje a ne ljudi. Nemju para da vam kupe voce a za telfon imaju.Treba vam ukinuti sv eopcije i dozvoliti samo tel kontakt s aroditeljima.Svako prase je inteligentnije od vas.

tamni

12.10.2016 16:06

Jesul i ovo romi napravili ? Pitanje za ove sto pisu tako glupe komentare..