Davljenje Utapanje
Profimedia
Bazen

Profimedia.rs

Dečak se mučio da dohvati ivicu bazena, Foto: Profimedia.rs

Petogodišnji dečak davio se skoro pet minuta naočigled brojnih posetilaca gradskog bazena u Helsinkiju. Mališan se nekoliko minuta borio da dođe do daha i na kraju je izgubio svest.

Čovek koji je postavio snimak na društvenim mrežama tvrdi da je dečak ostavljen u bazenu bez nadzora i da je njegova majka otišla u saunu. Mališan se prvo brčkao u bazenu, ali je onda otišao preduboko. Na snimku se vidi kako pokušava da izroni iz vode, ali mu to ne uspeva jer nije dovoljno visok. Muškarac sa detetom koji je stajao ispred njega nije ni obratio pažnju na mališana koji se očajnički borilo za dah.

 

Nakon toga je i jedna žena prošla pored njega i, iako se čini da ga je pogledala, nije shvatila da mu treba pomoć.

Dečak je očajnički pokušavao da se uhvati za ivicu bazena, ali nije mogao. Naposletku je ostao bez snage i izgubio svest. Više od minuta je telo dečaka plutalo u bazenu pre nego što su ga posetioci izvukli napolje. Srećom, uspeli su da ga ožive i hitno je prevezen u bolnicu.

Komentari (6)

Oscar

12.06.2017 12:09

Morbidno. Ovaj što je snimao cekao da se dete udavi da bi imao ekskluzivniji snimak ?!? Njega bih prvog optuzio za nepruzanje pomoci.

milos

12.06.2017 12:31

@Oscar - Namestaljka, sve je gluma. Oce ovi sa zapasa i severa tako da reziraju nege stvari onako cisto iz zabave.

Deki Rus

12.06.2017 12:18

Je..m ja ovaj video nadzor i onoga ko ga prati... Koji ce mu moj kamere ako niko ne prati sta se desava na bazenu... kako smeju od sramote da postave na internet ovaj snimak???

Драгомир

12.06.2017 12:56

Тренутак дављења изгледа најпре као да се неко зеза!У различитим временима ја сам спасио од дављења три особе.На једном језеру сам уцапирао да се младић не зеза .Познатим потезима сам га спасио гледајући да ме не зграби и одвуче и мене.То је био грчки студент који ми је обећао ,,куле и градове,,!Када су ми помогли са обале да изваде човека кога сам ја довукао из језера а он три метра висок! Човек је упозоравао жену да не улази у воду јер је нагло дубока а она је ушла? Ја сам је једва спасио

IVAN

12.06.2017 14:32

@Драгомир - Bravo za Dragomira sve zna i svugde je bijo od politike ,mašinstva,poljoprivrede bla bla,mora dasi u rodu sa VOĐOM koji radi 25 sati i uspe da napravi i sina BRAVO.

kasper

12.06.2017 19:04

@Драгомир - @ Stvarno bre Dragomire,ima li nesto u cemu ti nisi najbolji?Pravi si dijamant u sve se mešaš.Prikoci malo,svaki post ti komentarises.