Bolnica dečak ruka koma
Profimedia
Dečak, dete, bolnica

Shutterstock

Lekari rekli da dečaku nema pomoći, Foto: Shutterstock

Julijan Malankovski (8) iz Velike Britanije je uz pomoć svoje mame uspeo da pobedi rak! Dečaku je dijagnostifikovana leukemija kada je imao samo dve godine. Lekari su odmah naredili hospitalizaciju i počeli su sa hemoterapijama na koje je mališan dobro reagovao.

Julijanovo zdravstveno stanje je potom bilo stabilno, ali se rak vratio, pa je počela potraga za donorom koštane srži. Julijanov brat Leon nije mogao da bude davaoc, pa su našli drugog donora i u decembru 2014. Julijanu su uradili transplantaciju koštane srži. Dečak je imao uspone i padove sve do septembra 2016. godine kada je ustanovljeno da se rak opet vratio.

Tada je njegova majka Aneta počela da istražuje metode lečenja. Na internetu je pronašla terapiju T-stanicama koja se izvodi u SAD-u, a Julijan je prvo dete koje je prošlo istu terapiju u Mančesteru. U prvi mah se činilo da je terapija uspela, ali već sredinom 2017. godine Julijanu je ponovo bilo loše. 

Tada su lekari rekli da je rak ušao u terminalnu fazu i da više ništa ne mogu da urade za dečaka. Prestali su da mu daju terapije, a roditeljima su rekli da se pripreme za ono najgore.

Ipak, Aneta nije želela da odustane. Krenula je sama da leči svog sina, i njena terapija je ubrzo počela da daje rezultate.

- Nismo mogli da verujemo. Rekli su nam da mu je ostalo svega nekoliko meseci i da se spremimo na najgore. Mislim da su mu dijeta i alternativa pomogli. Kombiniovala sam dijetu, gujinu travu, alkalnu vodu i sveži sok - kaže Aneta.

Kada je mališan ponovo otišao na kontrolu, lekari su ostali u čudu. Julijanovo stanje se toliko poboljšalo da sada ima blaži oblik leukemije koji je izlečiv. Lekari su ostali u čudu i rekli da je Julijanov slučaj jedan u milijardu.

Dečak je trenutno u bolnici u Mančesteru gde prima hemioterapiju. Nakon toga plan je da opet odrade transplantaciju koštane srže u nadi da rak nakon toga biti u remisiji.

Tagovi

Komentari (2)

TANJA

17.04.2018 08:34

TRAGICNA I MUCNA PRICA SA SRECNIM ISHODOM.SVAKA CAST MAMI.OSTALA JE PRIBRANA U NAJTEZIM TRENUTCIMA.STO NIJE LAKO.HEROJ.

lea

17.04.2018 09:36

Nije ga hemoterapija i presadjivanje kostane srzi izlecilo nego alternativne metode. Priroda daje sve. Steta sto su toliki zivoti izgubljeni jer su ljudi verovali doktorima.