Muamer Zukorlić, lider BDZ
Vesna Lalić
Muamer Zukorlić, lider BDZ

Vesna Lalić

Muamer Zukorlić, lider BDZ, Foto: Vesna Lalić

Imenovanje lidera BDZ-a na čelo skupštinskog odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo uzbudilo je mnoge duhove, pa je tako Balša Božović iz redova demokrata poručio putem društvenih mreža: “Objasnite posle svojoj deci da ostanu u Srbiji”.

- Mislim da je ta reakcija u stvari nervoza zbog posledica poraza pogrešne politike demokrata, pre svega kada je reč o Sandžaku. Upravo moj ulazak u taj odbor znači da ćemo raskrinkati njihove nesrećne radnje. Ne verujem da će odluka bilo kog odbora, pa i onog na čijem sam čelu ja, uticati na decu da se iseljavaju iz zemlje, mada ne vidim da su ta ista deca imala svetlu budućnost kada je DS bio na vlasti - kaže Zukorlić u razgovoru za „Alo!“.

Zukorlić je imao duel sa Aleksandrom Jerkov iz DS-a, koja je naglasila “da će zatražiti od Agencije za borbu protiv korupcije mišljenje da li on, kao vlasnik privatnog univerziteta, može da bude predsednik Odbora”.

- Nisam vlasnik, već samo angažovan pri univerzitetu. Mislio sam da je problem koji je ta ustanova imala, pa i problemi sa veroučiteljima koji su nam se pojavili za vreme vladavine DS-a i Borisa Tadića, stvar prošlosti i nisam očekivao da se to sada upotrebljava kao adut u besmislene svrhe - rekao je on. 

Nemam ništa protiv Svetog Save!

Dolaskom na čelo Odbora za obrazovanje mnogi su pomislili da će se na udaru odmah naći školska slava Sveti Sava. - I ranije sam i sada želim jednakost za sve i nemam nikakav problem sa slavom srpskog naroda ili bilo kog drugog. Uvek sam tražio, da se poštuje Ustav - kaže Zukorlić.

Komentari (4)

ivan

25.06.2016 10:09

neverovatno je da su dali coveku, koji je toliko govorio protiv srba da vodi obrazovanje,,,vucic je stvarno poludeo.

Srpske epske pesme-na popravku i doradu

25.06.2016 11:49

...drumovi ce pozelet turaka al,turaka vise biti nece... E,greska u srpskoj narodnoj pesmi!Eto njih na Velika Vrata i uz pocasti! Potpresednik vlade,muftija(nas a njihov) Zukorlic-prosveta,nauka...Dobro ce biti za gradjevinare!Posle odluke Engleske Srbija ce biti utociste i dom mnogobrojnim arapskim izbeglicama!Valja dzamije praviti!A i skole za sve uzraste! Bravo Vucicu!!Jel ti srce na mestu?

Mirza

28.06.2016 22:34

@Srpske epske pesme-na popravku i doradu - Gospodin Zukorlic je otvorio prvi universtet u Novom Pazaru ne razumijem znaci da covjek ima reference za ovaj posao za razliku od vas koji samo znate pljuvat po nekome bez ikakve osnove .LP

To se zove@Ivan

25.06.2016 17:34

Kolektivna amnezija srpskih građana.. Kada je to izvinite, Vučić bio normalan, pa sada kao poludeo?setite se malo Vučića i njegovih političkih početaka,i njegovog razvojnog puta, pa se posle čudite.. Mi kao narod nismo normalni, mi smo poludeli, ne Vučić, čim smo dozvolili takvom licemeru, i hipokriti, da upravlja zemljom..