Više hiljada ljudi i Firenci ispraća Astorija na večni počinak
EPA/MAURIZIO DEGL INNOCENTI
Davide Astori, sahrana

Profimedia

Sahrana Davidea Astorija, Foto: Profimedia

Badelj se emotivnim govorom, u ime ekipe Fjorentine, oprostio od saigrača u bazilici Svetog Krsta u Firenci.

Govor Milana Badelja prenosimo u celosti:

"Dragi Davide,

Govorim u ime svojih saigrača i ljubičaste porodice. Tvoje ime na hebrejskom znači "voljen", i kad vidim sve ove ljude koji su danas ovde kako bi pokazali privrženost, verujem da je to stvarno tvoje ime.

Davide, svojim očima možeš postati blizak ljudima i stati tamo. Nisi kao drugi, ti si onaj koji je, i kad nije puno govorio, dopro do svih nas, govoreći srcem i držeći nas ujedinjenim. Imaš dar univerzalnog jezika srca.

Milan Badelj

EPA/PAOLO MAGNI

Milan Badelj, Foto: EPA/PAOLO MAGNI

Tvoja majka i otac moraju znati da nisu ništa pogrešno učinili kad su te odgajali. Sin si i brat kojeg bi svako želeo da ima. Najbolji si saigrač kojeg čovek može poželeti. Imati te pored sebe značilo je biti siguran i misliti "U redu je, jer je Davide ovde". Ne možemo zaboraviti tvoj smeh, tvoj način šale na račun svih. Voleo si da te definišu kao svetski poznatog dizajnera i fudbalera u slobodno vreme. Ti si fudbal, onaj iskreni, dečji.

David Astori

EPA/Maurizio Degl' Innocenti

David Astori, Foto: EPA/Maurizio Degl' Innocenti

Naše misli su sa tvojom porodicom, Frančeskom i princezom Viktorijom. Zadatak svih koji su joj bliski biće da joj kažemo ko je Davide jer će tvoja kćerka morati da zna ko je bio njen otac. Sjajan čovek.

Završiću s anegdotom. Svako jutro kad bi došao u sobu za masažu, uvek si bio taj koji bi upalio svetlo. Ti si to za sve nas, ti si svetlo. Hvala ti, Davide".