Zatvorska bolnica
Aleksandar Stanković
Žena

Profimedia

Majka se pita odakle Danijelu tromb kada je primao lekove, Foto: Profimedia

Nataša Mitrović, majka Danijela Mitrovića (15), koji je prošle srede iznenada preminuo u italijanskom gradu Tijeni, milsli da je smrt njenog sina izazvana nesavesnim lečenjem polomljenog zgloba.

Dečak, čija je porodica poreklom iz Leskovca, preminuo je od navodne embolije pluća nakon što je punih 40 dana nosio gips na nozi i pio lekove protiv zgrušavanja krvi. Njegova majka kaže da je osoblje u bolnici primetilo da mu je noga otečena nakon skidanja gipsa, ali ga je doktor samo gledao u rendgenske snimke.

- Rekao je da je noga lepo zarasla, kao i da bi trebalo da nosi kraći gips još neko vreme. Nakon toga su sestra i tehničar stavili gips i naš sin je otišao kući - kaže Nataša.

Prema njenim rečima, Danijelu je kobne srede bilo dobro, večerao je sa sestrom, a pozlilo mu je kada je krenuo na spavanja.

- Jovana ga je pitala zašto teško diše, pritrčala sam i videla da je bled. Izmerili smo mu pritisak dok smo čekali Hitnu pomoć, otkucaji srca su mu bili 60. Nas dvoje smo otišli sanitetom do bolnice, sve vreme je bio svestan i komunikativan - kaže majka dečaka.

Međutim, u bolnici je došlo do naglog pogoršanja dečakovog stanja.

- Lekar mi je rekao da mu je krenuo tromb i da se zaustavio u plućima. To je navodno utvrđeno kasnije obdukcijom. Odakle tromb kad je Danije po proceduri zbog preloma 40 dana primao injekcije protiv zgrušavanja - pita se Nataša dodajući da se u slučaj uključila policija nakon članka u lokalnim novinazama

O svemu je obavešteno i tužilaštvo, koje je poslalo svoje eksperte.

- Sumnjivo je i što je obdukciju radio patolog iz te bolnice, što nije praksa. Sumnjamo da je smrt izazvalo nesavesno lečenje zgloba - kaže majka preminulog dečaka.

Komentari (4)

Lomila sam nogu

11.07.2017 09:23

1 nedelja u bolnici i 2,5 meseca kuci u gipsu celom dužinom do prepona. Samo su prsti virili. Kada je krenula da otiče noga, sin mi jednim delom polomio gips oko prstiju, ja ostatak od prepona do kolena! Prema tome tu je nešto što je pre preloma bilo!

Cica

11.07.2017 10:29

Strasno! Znam decka koji je u udesu polomio oba kolena i dugo bio u bolnici bas zbog opasnosti od tromba i posle je stalno kontrolisao krv.

Yov Yob

11.07.2017 21:19

A organi.

roditelj

12.07.2017 08:16

@Yov Yob - Da lisi svestan sta si izvalio???