Jedva izvukla živu  glavu: Danica Patrik
profimedia
Jedva izvukla živu  glavu: Danica Patrik

profimedia

Jedva izvukla živu glavu: Danica Patrik, Foto: profimedia

Najpoznatija žema među profesionalnim vozačima, čija porodica sa očeve strane ima srpsko poreklo, doživela je strašan sudar u kome je učestvovalo čak 35 vozila. Njen automobil je posle izuzetno snažnog udarca poleto u vazduh, a kada se prizemljio na njemu se pojavila i vatra! Na sve se vezao i pad automobila Meta Kenseta direktno na krov Daničine mašine.

Pošto je jedva uspela da izleti iz zapaljenog automobila, Danica je direktno odvezena u bolnicu, gde su obavljeni testovi i napravljeni snimci.

- Imam velike masnice na ruci i stopalu. Glava me je bolela kao da sam udarila direktno u zid pri brzni od 200 kilometra na sat. Teško dišem i bole me grudi - objasnila je Danica, pokušavajući da smiri brojne fanove.
U trenutku kada se sudar dogodio Patrikova je bila među prvih deset takmičara.

Smrskani automobil  Danice Patrik

printskrin youtube

Smrskani automobil Danice Patrik , Foto: printskrin youtube

 

- Negde na pola trke počela je da pada kiša. U ovakvim trkama ne postoji ni delić sekunde kada možete da se opustite. Ovo mi je bio najteži sudar u karijeri. Dok sam se okretala u vazduhu, pre nego što sam udarila u zid samo sam želela da preživim. Na kraju udarila sam ruku, nogu, grudi... Ali najgori osećaj je bio kada sam shvatila da se auto zapalio! Nikada mi se tako nešto nije deslilo, posebno ne da auto gori iznutra.

Dok je objašnjavala šta joj je prolazilo kroz misli kada je shvatila da gori, Danica je u prvi plan istakla ženstvenu stranu.
- Samo sam mislila o tome da mi se kosa ne zapali. Imam je dosta, a neću da je izgubim - smogla je snage da se našali posle zastrašujuće nesreće Danica Patrik.