Sanduk kovčeg sahrana
Profimedia
Sanduk kovčeg sahrana

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

- Jutros pre sedam sati grupa privatnih pogrebnika je svojim vozilima nasilno ušla u dvorište centralne kapele u Deligradskoj ulici i blokirala izlaz iz kapele, čime su onemogućili da se preminuli, koji treba danas da budu sahranjeni, blagovremeno prevezu na beogradska groblja. Oni su na taj način blokirali i dovoženje preminulih iz bolnica koje svakodnevno obavlja JKP „Pogrebne usluge” – rekao je direktor JKP "Pogrebne usluge" Dragan Baltovski.

Kako je on rekao za Alo! reč je o sabotaži.

 - Ovo je teška sabotaža. Pogrebnici su se skupuli neopravdano i bez najave i verujte mi to je u rangu toga da građanima ne date vodu ili bolnicama struju. U kapelu dnevno dospe 100 do 150 preminulih Beograđana. Danas smo imali 30 prevoza ka grobljima, pronašli smo način da razvezemo preminule i da se sahrane. Oni su sprečili i dovoz Beograđana koji su preminuli tokom noći - rekao je za Alo! Baltvoski. 

Kako saznajemo u toku je razilaženje vozila privatnih pogrebnika.

 - Preminuli koje je trebalo iz bolnica dovesti u kapele, će sada biti doveženi, jer se situacija normalizuje. Imaćemo hitan sastanak u Skupštini grada kako bi se utvrdilo zašto je došlo do ovoga - rekao je Baltovski.