Romi
Beoinfo
Romi

Beoinfo

Romi, Foto: Beoinfo

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, čestitao je Međunarodni dan Roma svim pripadnicima romske nacionalne zajednice i rekao da kao društvo radimo na tome da se podigne svest o problemima sa kojima se Romi suočavaju.

„Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je mnogo toga uradilo kada je u pitanju poboljšanje uslova života Roma u Srbiji. Napravljen je veliki pomak, ali postoji još mnogo toga u planu. Kroz sprovođenje antidiskriminacionih politika, nastojaćemo da stvorimo povoljan ambijent za efikasno obezbeđivanje zaštite svih nacionalnih manjina, od bilo kog vida diskriminacije", istakao je ministar Đorđević,  saopšteno je iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kako je rekao ministar, Ministarstvo će nastaviti i u narednom periodu da radi na osnaživanju položaja Roma i Romkinja, a glavne aktivnosti Ministarstva usmerene su ka programu „Podrške EU inkluziji Roma-Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma" u okviru koga je implementacioni partner Stalna konferencija gradova i opština.

Komentari (1)

Proteraj Rome

10.04.2018 22:58

Samo smetaju gde god da se nadju, kradu ne rade nista dobro, a primaju socijalnu pomoc... Proterajte ih nazad odakle su i dosli