Grof juri  18. vezanu  pobedu protiv  Radnika
Marko Metlaš
Grof juri  18. vezanu  pobedu protiv  Radnika
Grof juri 18. vezanu pobedu protiv Radnika, Foto: Marko Metlaš

 

Posle poraza u Kupu Srbije od Borca (5:1), oko kojeg se podigla velika prašina, Zvezda je svima zapušila usta deklasiranjem Čukaričkog (7:2) u 20. kolu Superlige, čime je upisala i 17. uzastopnu pobedu u domaćem šampionatu.


Tim trijumfom izjednačen je rekord generacije Slavoljuba Muslina iz 2000, a velika je verovatnoća i da će biti srušen jer u narednom kolu crveno-beli na „Marakani“ dočekuju desetoplasirani Radnik. Jedan od fudbalera koji je bio važna karika u Muslinovom timu Miodrag Pantelić ne štedi reči hvale.

Šampionska generacija 2000.
Šampionska generacija 2000., Foto: Profimedia


- Ovo je sigurno najbolja generacija Zvezde u poslednjih 15 godina. Možda bolje i od one 2000, koju sam činio i ja. Naša liga je takva kakva je, skromna, ne previše kvalitetna i crveno-beli su mnogo bolji od ostalih. Naravno, time ne umanjujem uspeh Zvezde - ističe Pantelić i dodaje:


- Igraju brzo, napadački i to je ono što donosi rezultate. Naravno da lako može da se dogodi da kiksnu, da ih neko pobedi u Superligi, ali to svakako neće uticati na osvajanje titule. Mogu već sada da im uruče pehar. Partizan u ovakvoj situaciji ne može da ih stigne sigurno, niti bilo ko drugi.

„Prvenstvo je odavno završeno“: Pantelić
„Prvenstvo je odavno završeno“: Pantelić, Foto: Nenad Mihajlović


Dešavalo se često da klub koji dominira u Superligi kiksne u kvalifikacijama za najveća evropska takmičenja.
- U Evropi će se videti pravo stanje stvari i Zvezdin kvalitet. Do tada ima još dosta da se igra, videćemo ko će ostati u klubu, ali treba biti oprezan. Verujem u trenera Miodraga Grofa Božovića, uradio je veliku stvar.

 

Lalatović je dobio crveno-bele, ne Kosan

U poslednje dve utakmice Zvezda je učestvovala u pravim goleadama - od Borca je poražena (5:1), a Čukarički je deklasirala (7:2). - To što su izgubili od Borca, pa pobedili Čukarički, nije ništa čudno. Dok je bio trener Borca Nenad Lalatović je uradio pravu stvar, skockao je tim i oni su iskoristili svaku njihovu grešku. Takođe, igraju brzo i napadački poput tima sa „Marakane“, dok ostali timovi funkcionišu po principu da igraju nerešeno, zatvaraju se, ali im ne uspe. Zvezda je dobra i u napadu i u odbrani i može da im parira samo tim poput Borca, koji igra brz fudbal.

Komentari (2)

brajko

08.12.2015 10:24

Trebalo je pehar da im se dodeli jos u Avgustu jer se jos tada znalo ko mora biti prvak.A prave vrednosti ove ekipe mogli smo vidti protiv Kazahstana i protiv Cacka, znaci tamo gde Ofkan Tvorzic nije mesao prste. Posebna prica je Milogorac koji je predstavljen ovde kao Murinjo a covek nema ni jednu titulu za 16 god karijere.Sta tek reci za njegovo prostacko i primitivno ponasanje...dvorska luda bi mu vise isla uz karakter nego grof

czv

08.12.2015 10:50

@brajko - Brajko sine,pa gde su ti lekovi ??? Ciko senilni,ds te podsetim,iz ovog tima su protiv Kairata igrali samo Katai i Pavicevic...zasto ti je krivo ciko???