Dačić tvrdi da ga ruše zato što je na strani Vučića
Goran Srdanov
Dačić tvrdi da ga ruše zato što je na strani Vučića
Dačić tvrdi da ga ruše zato što je na strani Vučića, Foto: Goran Srdanov

 

Sa druge strane, lider SPS-a Ivica Dačić primećuje da je čudno što se opozicija oglasila u trenutku kada je on rekao da posle izbora ide jedino sa Vučićem.

Lideru radikala Vojislavu Šešelju nije nimalo prijalo to što je Dačić SRS nazvao opasnim i nekontrolisanim nacionalistima, pa je za „Alo!“ kazao da je lider socijalista izdao Miloševića po svakom mogućem osnovu.

- To je čovek koji je ogrezao u kriminalu i on može da pravi savez u „Zabeli“ sa Kristijanom Golubovićem i Jocom Amsterdamom, koji takođe, čujem, formira stranku. Nadam se da će SPS u neko dogledno vreme da se otarasi Dačića i vrati se putu Slobodana Miloševića - kazao je on.
Međutim, Dačić je, osim SRS-a, u koš „opasnih i nekontrolisanih nacionalista“ stavio i DSS i Dveri, pa je usledila žestoka reakcija njihovih lidera.

Čedomir Jovanović
Čedomir Jovanović, Foto: Aleksandar Stanković

 

Jovanović: Dačić je svakog prodao!

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović ocenio je da u „srpskoj politici nema nikog koga lider socijalista Ivica Dačić nije prodao i nema nikog kome se posle izbora ne bi prodao“. - Od Miloševića 2001. godine, preko Koštunice 2008. godine, Tadića 2012. godine i Vučića dan posle izbora, ako to bude moguće, isto onako kao što je to bilo kada je koalicionim sporazumom njemu garantovao da će biti gradonačelnik, a za Đilasa glasao - kazao je Jovanović povodom Dačićevog autorskog teksta.

Lider Dveri Boško Obradović rekao je za „Alo!“ da ga Dačić „podseća na političku prostitutku koja menja partnere“.
- SPS nema ni politiku ni ideologiju. Izdao je interes penzionera i odustao od ideja socijalne solidarnosti i pravde. Postali su običan prilepak SNS-u koji je zarad opstanka na vlasti spreman na sve - istakao je on i dodao da „SPS-om vladaju interesedžije kojima je glavni cilj da se spasu od mnogobrojnih afera i zadrže što više privilegija“.

Predsednica DSS-a Sanda Rašković Ivić istakla je za „Alo!“ da to što je „Ivica Dačić izgovorio o DSS-u i Dverima govori o tome da su SNS i SPS jedinstveni i rešeni na daljem putu izdaje interesa države Srbije i KiM“.
Međutim, Dačić za „Alo!“ ističe da ga čudi to što je opozicija sada reagovala.

Vojislav  Šešelj
Vojislav Šešelj, Foto: Vesna Lalić

 

- Čudno je kako se niko od njih nije oglasio dok su me prozivali da ću sa njima da rušim Vučića, čak je bio objavljen i sastav vlade koji smo navodno ugovorili sa opozicijom. Niko nije reagovao. A sada, kada sam rekao da ću jedino sa Vučićem, nastala je histerija - primetio je predsednik SPS-a.

 

Pajtić: Ivica bio u svakoj vlasti

Lider demokrata Bojan Pajtić, komentarišući Dačićeve navode o njemu - da „se muči sa bipolarnim poremećajem, pa je pola u vlasti, pola u opoziciji, i da hoće da menja vlast u Srbiji, ali nikako ne i u Vojvodini“, kazao je da je lider SPS-a „uvek i u svakoj vlasti“. - Ivica Dačić je bio vlast za vreme Miloševića, Koštunice, Tadića i Vučića. Uvek i u svakoj vlasti. Njegova kritika bilo koje „bivše vlasti“ u poslednjih 25 godina govori uvek i isključivo samo o njemu samom - rekao je za „Alo!“ Pajtić.

Komentari (6)

Ćikula

05.02.2016 10:32

Nikakve razlike izmedju Dacica i opozicije nema.Svi su isti.

pavlos

05.02.2016 11:12

drugari stvar je veoma prosta da bi danas neko bio politicar on u karaternom opisu ne bi trebao da ima svoje ja kako vetar dune tako i on.....tako da stvarno ne znam zasto i kako neko ima obraza da proziva dacica! isti su svi od prvog do poslednjeg ne kazem da je to negativno po uzoru na sve politicare sirom sveta i nasi moraju da se uklope lazno smeskaju lazno becavaju u globalnoj utakmici drugari mi smo zaista urnebesno smesni! i niko nas ne pita nista. u tom smislu dacic je neprikosnoven

Pedja

05.02.2016 11:52

Jedna naj obicnija ljiga, u pravu su svi i istina je sta kazu. Promenio je sve vkadajuce garniture, nema karaktera, nema obraza. Jedino sto kod njega cenim je umerenost, pristojnost. Nikada u njegovoj politickoj karijeri nisam cuo da je uvredio nekog novinara ili nao neku nepristojnu izjavu. Suma sumarum, covek koji gleda samo novac i sopstveno dube.

MILE

05.02.2016 14:06

KRAJNJE JE VREME DA PO IVICU DODJE MARICA

vitez

05.02.2016 15:20

Spasava ga koverče, ali ne ono sa lovom već tajnim dokumentima, baba Mira još diktira.

MILE

05.02.2016 16:56

Dacicapod hitno poslati u zatvor da Joci Amsterdamu pomogne oko stranke