Ivica Dačić
Alo!
Ivica Dačić

Alo!

Ivica Dačić, Foto: Alo!

Naime, prilikom nedavnog susreta sa čelnicima SPC u Končarevu, gde je njegov koalicioni partner Dragan Marković Palma svečano otvorio crkvu koju je sam podigao, lider SPS-a i šef srpske diplomatije kroz šalu je rekao vladikama i patrijarhu da im zavidi na tome što nakon što jednom budu izabrani na funkciju, glava im je mirna doživotno.

- Lako je vama, jednom vas izaberu na funkciju i mirni ste. A mi političari svako malo moramo na izbore - našalio se Dačić.
Ali kao što to obično biva, u svakoj šali ima malo istine. Jer Dačić poslednjih dana prolazi kroz pravi pakao zvani neizvesnost, a telefon nikako da zvoni sa pozivom u vezi sa novom vladom. Dačić je premijeru, kako je i sam priznao, nakon prvog kruga konsultacija, saopštio tri želje, a zauzvrat dobio Vučićev osmeh, ali još uvek ne i poziv za drugi krug konsultacija.

Socijalisti gostovali kod Palme na otvaranju crkve u Končarevu

Tanjug

Socijalisti gostovali kod Palme na otvaranju crkve u Končarevu, Foto: Tanjug

Dok njegovi socijalisti nagađaju da će najverovatnije i ovog puta biti u Vladi, on za sada ne može da garantuje ništa. A koliko bi voleo da dobije mandat, i to po mogućnosti onaj doživotni da ne mora stalno da se stresira i preživljava izborne kampanje, najbolje svedoči upravo ova opaska upućena arhijerejima u Končarevu.

Na pitanje kako su vladike reagovale na njegovu opasku, Dačić je za „Alo!“ rekao da su se slatko nasmejali.
- Ja se sa njima stalno šalim da se oni biraju doživotno. Oni se smeju, naravno - rekao je šef srpske diplomatije za naš list.
Komentarišući Dačićevu opasku upućenu vladikama, analitičar i marketinški stručnjak Nebojša Krstić kaže da misli da je Dačić tim svojim rečima zapravo “samo demonstrirao lažnu skromnost”.

Nebojša Krstić

Rajko Ristić

Nebojša Krstić, Foto: Rajko Ristić

- Jer kad bi se sabrale sve godine koje su Dačić i Palma proveli na vlasti, to bi daleko nadjačalo sve vladike, skupa s patrijarhom, pa sve to u zbiru sa poslednjom trojicom rimskih papa i dalaj-lamom - kaže Krstić.

Komentari (5)

Munja

17.06.2016 20:37

KRADU NA ISTOM NIVOU KAO DA NEPOSTOJI SUTRA I TO 25 GOD I SIGURNO CE I DALJE

NESA

17.06.2016 21:49

U NICEMU SE NE RAZLIKUJU DRPAJU KO VISE MOZE

sever

17.06.2016 23:20

Ova izjava samo dokazuje koliki su lopovi popovi!!!

milan

17.06.2016 23:32

dačic će na kraju političke manipulacije i biti vladika on nezna i nema nikakav politicki program osim kako ostati u vlasti

Panta

18.06.2016 13:54

Nagore u svemu da ce ga izgubljen u vremu i prostoru AVopet angazovati da krade narod