Ivica Dačić i Aleksandar Vučić
Tanjug/Z. Žestić
Ivica Dačić i Aleksandar Vučić

Tanjug/Z. Žestić

Ivica Dačić i Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Z. Žestić

Ipak, kako saznaje „Alo!”, zvaničnog oči u oči razgovora dva lidera nije bilo, već je lider SPS-a Ivica Dačić koristio svaku priliku kada je u blizini premijera Srbije Aleksandra Vučića da kao jednu od tema nametne razgovor o formiranju Vlade.

- Dačić kao iskusan političar koristi svaku šansu da kada je u blizini Vučića nabaci temu formiranja Vlade i možda je na te razgovore mislila Slavica Đukić Dejanović, jer drugih još nije bilo - kaže naš izvor iz Vlade Srbije.

Prema rečima našeg sagovornika, Dačiću se veoma žuri, jer mu u stranci spremaju „puč” ukoliko SPS ostane van igre i Vučić ne pozove socijaliste u koaliciju. Ipak, prema rečima zamenice predsednika SPS-a Slavice Đukić Dejanović, razgovora između Ivice Dačića i mandatara Aleksandra Vučića je bilo i ona tvrdi da se iz njih može naslutiti da je SPS viđen kao partner u Vučićevoj vladi.

- Bili su razgovori budućeg premijera i predsednika naše partije Ivice Dačića u kojima je bilo reči o programskim nastavcima aktivnosti i iz toga se moglo zaključiti da bismo mogli biti partner u budućoj vladi. Ali koliko ja znam, ni vremenskih determinanti, ni personalnih rešenja apsolutno nije bilo u tom razgovoru, a mislim da sam dobro informisana - kaže ona.

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović kaže da premijer Srbije ima zadnju reč kada je u pitanju formiranje Vlade Srbije i da su sve druge priče potpuno nevažne.

Ona je istakla da sa Vučićem razgovara više od mesec dana o infrastrukturnim projektima, strateškim planovima, šta će nova vlada u naredne četiri godine da ponudi i šta će mandatar u svom ekspozeu govoriti kada je reč o infrastrukturi i koridorima.
- Ipak mislim da premijer stvarno treba da kaže: „Ovo je moj tim“, pa kad to uradi, onda ću da pričam - rekla je Mihajlovićeva novinarima u Čačku.

Predsednik SPS-a Ivica Dačić nije želeo da potvrdi, a ni da demantuje priču da je razgovarao po drugi put sa premijerom Srbije o ulasku socijalista u Vladu Srbije.

Vlada će biti prava srpska

Nova vlada Srbije neće biti ni američka ni ruska, već će raditi u interesu građana Srbije, poručila je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović. „Ja stvarno mislim da smo mi deo Vlade Srbije i da je politika SNS-a dobila poverenje građana jer se znaju ciljevi i put kojim idemo. Ja se u tom smislu i ponašam. Ciljeve koje je postavio mandatar ja realizujem“ rekla je ona. „Mi radimo za našu zemlju, to nije ni američka ni ruska zemlja”, naglasila je ona.

Komentari (4)

Ljiljana

28.07.2016 17:39

Vucic ako primi Dacica u vladu nije zasluzio nikakvo postovanje GRADJANA SRBIJE

Marko

28.07.2016 17:43

Imali smo sefa diplomatije bez znanja ijednog diplomatskog jezika ,koja sramota ,treba pogledati na ytubu Leo Matesa koji je bio ambasador Srbije u ujedinjenim nacija 60 tih godina u emisiji LONGINE HOURS kako se covek ponasa i kako predstavlja bivsu zemlju Ovaj zadrigli Dacic nebi bio primljen ni kaocuvar plaze

KRKA

28.07.2016 17:46

Ako Dacic bude u vladi gradjani trebaju da se pripreme na dalje smanjenje prihoda jer KOFERCETU NIKAD DOSTA

Jojo

29.07.2016 05:16

Kofercici i tompusi mu se istrosili ,potrebne nove zalihe ,koje ce mu Vucic omoguciti