Ivica Dačić
Alo!/Vladimir Marković
Ivica Dačić

Alo!/Vladimir Marković

Ivica Dačić, Aleksandar Antić i Dragan Marković Palma Foto: Alo!/Vladimir Marković

Prvi na udaru, navodno, kako „Alo!” saznaje, biće kandidat za gradonačelnika Aleksandar Antić, ministar i potpredsednik SPS-a, koga mnogi vide kao krivca za loš izborni rezultat.

Kako saznaje naš list, haos je zavladao u SPS-u i stranka se bukvalno podelila na one koji su uz lidera Ivicu Dačića i od njega traže da „radi metla” zbog loših rezultata i na one koji zameraju svom stranačkom šefu zbog njegove, kako kažu, male angažovanosti u kampanji.

Branko Ružić i Novica Tončev, potpredsednici socijalista, podržali su lidera stranke Ivicu Dačića, koji je rekao da su neophodne reforme u taboru SPS-a i da su se pojedinci krili iza njegovog ličnog rejtinga, ne radeći ništa na terenu.

Branko Ružić

Alo!/Marko Metlaš

Branko Ružić, Foto: Alo/Marko Metlaš

Potpredsednik socijalista Branko Ružić poručio je juče za „Alo!” da je metla lekovita.

- Politička metla, mudro promišljena, u svakom trenutku našeg trajanja kao stranke, lekovita je - prokomentarisao je kratko Ružić izjavu lidera SPS-a.

Taj stav podržao je i potpredsednik socijalista Novica Tončev, koji se posebno zahvalio lideru Jedinstvene Srbije Draganu Markoviću Palmi, koji je maksimalno pomogao u kampanji.

- Apsolutno podržavam predsednika Dačića, jer je prvi put javno saopštio bolnu istinu. Ako pogledate sve moje izjave u poslednje tri godine, videćete da ja na problem ušuškanih drugova i drugarica iz „kruga dvojke” stalno ukazujem i apelujem da se ozbiljne reforme naprave - rekao je on za „Alo!” i istakao da najviše državnih funkcija uvek pripadne beogradskim socijalistima.

Novica Tončev

Arhiva Alo!

Novica Tončev, Foto: Arhiva Alo!

- A u gradu od 1,6 miliona glasača niko neće muški da povuče kada dođe kampanja. Sada smo se za dlaku izvukli iznad cenzusa na Dačićevo ime, ali crvena lampica se uključila. Moramo kao SNS u svim beogradskim opštinama da imamo mladu ekipu koja je spremna na borbu za svaki glas - dodao je Tončev i zahvalio se lideru Jedinstvene Srbije na pomoći u kampanji.

- I moram da pohvalim našeg druga Palmu, koji je maksimalno pomogao, ali čak i da je žirafu Jovanču doveo, mi ni glas više ne bismo mogli da dobijemo za drugove iz „kruga dvojke”, koji misle da su im fotelje doživotno obezbeđene - zaključio je Tončev.

Podsećanja radi, lider SPS-a Ivica Dačić juče je najavio reforme u stranci, istakavši da će „raditi metla”.

- Očigledno je da su reforme u partiji neophodne i budite sigurni da će raditi metla. Za neke bi mnogo bolje bilo da više ne budu na funkcijama. Dok sam se bavio državnim poslovima, neki su se krili iza mog ličnog rejtinga, ne radeći ništa na terenu. E, više neće moći - poručio je Dačić za jedan dnevni list.

Antić: Nisam se pronašao u Ivičinim rečima

Aleksandar Antić, kandidat za gradonačelnika Beograda i potpredsednik SPS-a, za „Alo!” kaže:

- Ne osećam se prozvanim od predsednika SPS-a Ivice Dačića, a u vezi sa rezultatima beogradskih izbora. On govori o onima koji nisu dovoljno radili na promociji naših ideja i afirmaciji stranke kod birača. Svi mi koji smo kompletno sebe dali u ovoj kampanji najbolje znamo koliko je zahtevno boriti se za naklonost građana Beograda i ubediti ih argumentima da baš nama poklone poverenje i svoj glas. Ovom prilikom se još jednom zahvaljujem Beograđanima koji su nam poklonili poverenje, ali i svim ljudima iz naše koalicije koji nisu štedeli sebe u kampanji. Uglavnom, razumeli smo poruku građana. Moramo da radimo na reformi partije i lično ću se truditi se da se još jače profilišemo kao moderna, evropska, socijaldemokratska partija, što nedostaje političkom životu u Srbiji. Naša šansa za budućnost moraju biti naše progresivne ideje, a ne samo nasleđe. Iako su socijalisti brend, to nije dovoljno.

 

Komentari (5)

PETAR 1

08.03.2018 18:28

Marketinski trik, tresla se gora rodio se mis, kako bi se pisalo ovoliko o njima, stranacki prvaci davali izjave, komentarisali a kad se sagleda istina (izbo. rezuntat) dolazimo do zakljucka da za njih nisje glasala ni njihova strina. Na kraju smenice opet Mrku.

Kiss

08.03.2018 18:58

Mislim da je Ivica u pravu ali mnogo se stvari promenilo penzioneri ne glasaju vise sps vec vise preferiraju pups i sns a stranka treba da se oslobodi Mrkonjica jer nije moralan covek Antic je mozda trenutno najveci gospodin u stranci i dobar ministar

Čisti brate

08.03.2018 19:08

al' počni od naduvenog Ružića.

Liki

08.03.2018 19:17

Nije kriv Antic vec Dacic i Ruzic...Ja sam jedna od onih koja je uvek, do proslih predsednickih izbora, glasala za SPS.Dacic neukusno podrzava Vucica, izneverio je birace, nije digao glas zbog kradje penzija, zbog pada standarda.Ruzic se prodao za ministarsku fotelju.

Marcco

11.03.2018 14:59

@Liki - I hvala na nesebičnoj pomoći Palme! Mi Beograđani smo poznati po tome da glasamo za nakupce sa stočne pijace u Jagodini i jedva čekamo da se takvi pojave u gradskoj vladi Beograda!